Merhaba DIMM_B slotum çoğu zaman çalışmıyor. İlk açılışta %99 2. Slot okumuyor. Ram i söküyorum silgi ile temizliyorum, Ram yuvalarını yumuşak fırça ile temizliyorum, ramlerin yerlerini degiştirip yerleştiriyor tekrar tekrar deniyorum 15-20 dk dakika sonra belki 5. Belki 10. Denememde bazen okuyor. Olmazsa işlemleri tekrar ediyorum.
Ramlerin yerini degiştirsem de hep 2. Slot okumuyor. Bazen denemelerin sonucu oluyor her iki slot da aktif oluyor. Ama her ilk açılışta %99 2. Slot okumuyor. İşlemler ve denemeler sonucu okudugunda yani her iki slot da aktif oldugunda sistemi defalarca yeniden başlatsam bile 2. Slotu okumaya devam ediyor sorun olmuyor. Ancak bilgisayarı kapatım 15 dk sonra açsam yine 2.slotu okumuyor yaptığım işlemleri tekrar baştan yapmam tekrar tekrar denemem gerek 2.slotu okuması için.
Yapılan işlemleri ve sistem özelliklerini yazacağım. Çok sinir bozucu lütfen bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Yapılan işlemler
- İşlemci söküldü temizlendi, yuvasını hava üfleyerek toz temassızlık varsa gitmesi acısından temizlendi, termal macun yenilendi, belki cpu sogutucu fazla baskı yapması sonucu olabilir diye düşünerek sogutucu vidaları gevşetildi.
- BİOS güncellemeleri yapıldı anakart bios u şuan güncel
- Ramler ve slotları defalarca temizlendi.
- Format atıldı
- Ön yüklü EXPO profilleri açık ve kapalı olarak denendi değişen bir şey olmadı.
- OCCT stress testinde 20 dk yakın sistem durdu herhangi bir sorun görülmedi. (Ayrıca Memory testinde de bir sorun bulunamadı)
Sistem Özellikleri
- Amd Ryzen 5 7600 işlemci
- Asus Prime A620M-E CSM anakart
- Kingstone 2x16 DDR5 Ram ARGB (KF556C36-16TR)
- Asus Rog Strix RTX 2080
- Zalman MegaMax 600w v2 80 Plus PSU
- 1TB Kingstone M2 SSD
Ramlerin yerini degiştirsem de hep 2. Slot okumuyor. Bazen denemelerin sonucu oluyor her iki slot da aktif oluyor. Ama her ilk açılışta %99 2. Slot okumuyor. İşlemler ve denemeler sonucu okudugunda yani her iki slot da aktif oldugunda sistemi defalarca yeniden başlatsam bile 2. Slotu okumaya devam ediyor sorun olmuyor. Ancak bilgisayarı kapatım 15 dk sonra açsam yine 2.slotu okumuyor yaptığım işlemleri tekrar baştan yapmam tekrar tekrar denemem gerek 2.slotu okuması için.
Yapılan işlemleri ve sistem özelliklerini yazacağım. Çok sinir bozucu lütfen bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Yapılan işlemler
- İşlemci söküldü temizlendi, yuvasını hava üfleyerek toz temassızlık varsa gitmesi acısından temizlendi, termal macun yenilendi, belki cpu sogutucu fazla baskı yapması sonucu olabilir diye düşünerek sogutucu vidaları gevşetildi.
- BİOS güncellemeleri yapıldı anakart bios u şuan güncel
- Ramler ve slotları defalarca temizlendi.
- Format atıldı
- Ön yüklü EXPO profilleri açık ve kapalı olarak denendi değişen bir şey olmadı.
- OCCT stress testinde 20 dk yakın sistem durdu herhangi bir sorun görülmedi. (Ayrıca Memory testinde de bir sorun bulunamadı)
Sistem Özellikleri
- Amd Ryzen 5 7600 işlemci
- Asus Prime A620M-E CSM anakart
- Kingstone 2x16 DDR5 Ram ARGB (KF556C36-16TR)
- Asus Rog Strix RTX 2080
- Zalman MegaMax 600w v2 80 Plus PSU
- 1TB Kingstone M2 SSD
Son düzenleme: