Ram söktük pc gitti Yardım edin

Emir54

80+
Reaksiyon skoru
4
Rami söktüm taktım bilgisayar açılmıyor. her şey çalışıyo ekran kartı soğutmalar vs fakat pc çalışmıyor. Ram slotlarınıda temizlerim sayılır nasıl çözeriz. Bios uda sıfırladım

tek slot ram mi?
çift slotsa tek tek denedin mi
DDR kaç

bios sıfırlama derken bios pilin mi çıkardın ?

görüntüyü işlemciden almayı denedin mi peki?

dostum sistem özelliklerini ayrıntılı yazar mıısn ona göre bakayım. DDR 5 te aynısını ben de yaşadım RAM'leri O.C yaptıktan sonra.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

direk sistemin ana kart gözükecek şekilde görselini de atarsan sevinirim, neyle karşı karşıyayız hata ışıkları var mı v.s öğrenmiş oluruz

Son düzenleme:
dostum sistem özelliklerini ayrıntılı yazar mıısn ona göre bakayım. DDR 5 te aynısını ben de yaşadım RAM'leri O.C yaptıktan sonra.

direk sistemin ana kart gözükecek şekilde görselini de atarsan sevinirim, neyle karşı karşıyayız hata ışıkları var mı v.s öğrenmiş oluruz
Gigabyte a520m k v2 anakart
Ryzen5 1600 işlemci
Corsair 8gb 2600mhz ram
Markasını hatırlamadığım 8gb 2400mhz ram
Gigabyte rx580 8gb ekran kartı
Hiçbir ayarla yada farklı şeyle oynanmadı sadece rami söktüm tek ram çalıştırıcaktım böyle oldu

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.1 MB · Hit: 47
Statik elektrikten oluyor her şey çalışır ekran gelmez,fişi çek pc nin, power tuşuna bas bırak bir kaç kez, 10 sn basılı tut, sonra fişi tak çalıştır. Hatta sök ramlerin sarı kısımlarını silgiyle sil öyle tak. Bios pilini de sök bunları yapmadan önce.

Statik elektrikten oluyor her şey çalışır ekran gelmez,fişi çek pc nin, power tuşuna bas bırak bir kaç kez, 10 sn basılı tut, sonra fişi tak çalıştır. Hatta sök ramlerin sarı kısımlarını silgiyle sil öyle tak. Bios pilini de sök bunları yapmadan önce.
Arkadaşın dediğini bir yapiver acele de etme b 10-15 dk kendi halinde kalsın

Eve geçince araştırırım ben de

Arkadaşın dediğini bir yapiver acele de etme b 10-15 dk kendi halinde kalsın

Eve geçince araştırırım ben de

Bilgisayarın herşeyini söktüm bios piline kadsr 40-50dk dır belkiyorım topladım yine değişen bişe yok

Ekran kartını çıkarıp bilgisayarı bir 2-3 dakika çalıştır. Sonra kapatıp fişleri çekip ekran kartını monte edip tekrar aç

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,917
Üyeler
187,587
Son üye
lewro
Geri