Inputlagbouncer
80+
- Reaksiyon skoru
- 78
Bios pilini çıkarmaya çalışıyordum bir türlü çıkaramadım o alttaki mandal mı ne sıkışmış. Şimdi pc yi açmayı denedim açılmıyor. Bios jumper ile resledim, tek ram taktım ve farklı slotlar ve farklı ram denedim. Tüm herşeyi söktüm sadce işlemci ve ram denedim yine cpu led yanmaya devam ediyor. Kasayı prizden söküp statik elektriği boşalttım bekledim bir süre yine sonuç yok. Bios pilini çıkarmaya çalışırken biraz çizmişim üstünü ondan olabilir diye şüpheleniyorum. Anakartı çıkardım baktım fiziksel bir hasar göremedim veya bir yanık kokusu almadım. Acaba bios pilinin yerine oturmaması veya bozuk olması cpu led yanmasına neden olabilir mi? Pc yi açınca kasa rgbsi ekran kartı fanları vs. çalışıyor fakat. Klavye rgb si falan çalışmıyor. Bu arada işlemciye de yerinden söküp takıp bios res falan yaptım olmadı. Güç tuşuna bastığımda işlemci start vermiyor sanırım çünkü üstüne elimi deyiyorum ısınmıyor. Önceden baska bir anakartta böyle bir sorun yaşamıştım bios piliyle alakalı değil fakat yine cpu led ışığı yanıyodu. En son m2 ssd söküp denedim ve cpu led kırmızı yanmıyor ve açılıyor meğerse anakart m2 yuvası bozukmuş. Bu sistemde işlemciye zarar verdim mi bilmiyorum işlemciye hiç dokunmadım.
Sistem: Intel Core i5 14600KF, MSI PRO B760MP DDR4
Sistem: Intel Core i5 14600KF, MSI PRO B760MP DDR4