Steam internet bağlantısını kesebilir miyim

Vitorrs

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
329
Steamda aile hesabı kullanıyorum diğer aile üyesi ile aynı anda çevrimdışı oyuna girmek istiyoruz fakat ikimiz de çevrim dışına alsak da aynı anda oyuna giremiyoruz ethernet kablosunu çıkarttığımız da girebiliyoruz.
Kısacası steamin internet bağlantısını kesebileceğimiz bir ayar var mı?

Gemini:
Tabii ki, bunu yapmak hem mümkün hem de aslında oldukça basit. Windows'un kendi içinde bulunan Gelişmiş Güvenlikli Windows Defender Güvenlik Duvarı sayesinde herhangi bir uygulamanın (Steam gibi) internete çıkışını tamamen kapatabilirsin.

Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

Windows Güvenlik Duvarı ile Uygulama Engelleme

1. Arama Çubuğuna Yaz: Başlat menüsüne "Gelişmiş Güvenlikli Windows Defender Güvenlik Duvarı" yaz ve aç.
  2. Giden Kuralları (Outbound Rules): Sol taraftaki listeden "Giden Kuralları" seçeneğine tıkla.
  3. Yeni Kural: Sağ taraftaki "Eylem" panelinden "Yeni Kural..." seçeneğine tıkla.
  4. Program Seçimi: "Program" seçeneğini işaretle ve "İleri" de.
  5. Dosya Yolu: "Bu programın yolu" kısmından Steam'in kurulu olduğu yerdeki ana çalıştırma dosyasını (steam.exe) seç. (Genelde C:\Program Files (x86)\Steam\steam.exe konumundadır).
  6. Bağlantıyı Engelle: Bir sonraki ekranda "Bağlantıyı engelle" seçeneğini işaretle.
  7. Profiller: Etki Alanı, Özel ve Ortak seçeneklerinin hepsinin işaretli olduğundan emin ol.
  8. İsim Ver: Bu kurala "Steam Engel" gibi bir isim ver ve "Son" diyerek bitir.

Gemini:
Tabii ki, bunu yapmak hem mümkün hem de aslında oldukça basit. Windows'un kendi içinde bulunan Gelişmiş Güvenlikli Windows Defender Güvenlik Duvarı sayesinde herhangi bir uygulamanın (Steam gibi) internete çıkışını tamamen kapatabilirsin.

Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

Windows Güvenlik Duvarı ile Uygulama Engelleme

1. Arama Çubuğuna Yaz: Başlat menüsüne "Gelişmiş Güvenlikli Windows Defender Güvenlik Duvarı" yaz ve aç.
  2. Giden Kuralları (Outbound Rules): Sol taraftaki listeden "Giden Kuralları" seçeneğine tıkla.
  3. Yeni Kural: Sağ taraftaki "Eylem" panelinden "Yeni Kural..." seçeneğine tıkla.
  4. Program Seçimi: "Program" seçeneğini işaretle ve "İleri" de.
  5. Dosya Yolu: "Bu programın yolu" kısmından Steam'in kurulu olduğu yerdeki ana çalıştırma dosyasını (steam.exe) seç. (Genelde C:\Program Files (x86)\Steam\steam.exe konumundadır).
  6. Bağlantıyı Engelle: Bir sonraki ekranda "Bağlantıyı engelle" seçeneğini işaretle.
  7. Profiller: Etki Alanı, Özel ve Ortak seçeneklerinin hepsinin işaretli olduğundan emin ol.
  8. İsim Ver: Bu kurala "Steam Engel" gibi bir isim ver ve "Son" diyerek bitir.
Denedim bunu da olmuyor

Steam ana sayfada sol üstte ayarlara bas orada çevrimdışı ol var ona baa bitti

Steam ana sayfada sol üstte ayarlara bas orada çevrimdışı ol var ona baa bitti
Olmuyor o şekilde ikimiz de oyuna giremiyoruz çevrimdışı olsanda steam aktifliği kontrol ediyor ( daha önce oluyordu ama düzeltmişler )

Olmuyor o şekilde ikimiz de oyuna giremiyoruz çevrimdışı olsanda steam aktifliği kontrol ediyor ( daha önce oluyordu ama düzeltmişler )
Az önce Gemini'ye yazdırıp test ettim, Windows Güvenlik Duvarı aktif ise çalışıyor

Az önce Gemini'ye yazdırıp test ettim, Windows Güvenlik Duvarı aktif ise çalışıyor
Tamam sorun bendeymiş şimdi fatkettim ben güvenlik duvarını kapatmıştım güvenlik duvarını aktif edince düzeldi teşekkür ederim

Geri