Forumdaki ateist bireylere bir sorum olacak

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Rahman suresi tam sana göre yaratan sen misin yoksa biz miyiz? (biz kelimesi kasıtlı kullanılır şeytan ben kelimesini en çok kullanan varlıktır)
+ olarak biz kelimesi kasıtlı kullanılmaz.
Onuda müslümana benim gibi ateist anlatsın.
Bu da müslümanın kendi dinini ateistten daha iyi bilmediğinin bir hatırası olsun.

Kuran yazıldığı zaman Mekkede yüzlerce putlara tanrılara inanan toplum vardı. İslam dini bile bunu kanıtlar.

Kuran kitapının diğer toplumları kendine çekmesi için evrensel olması gerekti, ve diğer tanrıları da aşağılamayacak dilde yazılmalıydı ki putlara ve diğer yüzlerce tanrıya inanan şahızlar islam dinine geçişte sıkıntı yaşamasın ve sadece orada yazılsa ben yarattım, ben yaptım o zaman diğer toplumlarda gazapla karşılanırdı.

Neyse bu dediklerimi anlamak için eski zamanda yaşaman lazım. Toplumu kontrol etmek için herkes kendine Peygamber dediği zamanlardı. Fakir milletde evinde ne değerli eşyaları var onlara getiriyorlardı.

Çoğu din kitapını okudum bitirdim de. Tevrat, İncil, Kuran, Şeytanın saklı gerçekler kitapı.

Sadece inanmak isteyenlerin hikaye kitapları olduklarını söyleyebilirim.

de gene de israilde bir yahudi olup gereksiz kan dökülmesi kabullenmeyen insanlar var,katolik olup islamı araştırıp müslüman olanlar var,biraz nasip ve hür irade meselesi bu.
3 küsür milyar insan arasından çıkıyor öyleleri. Müslüman olanlarda Hristiyan, ateis, agnostik vs. Oluyor kimse din değiştirmiyor sanki

3 küsür milyar insan arasından çıkıyor öyleleri. Müslüman olanlarda Hristiyan, ateis, agnostik vs. Oluyor kimse din değiştirmiyor sanki
dostum evet bir insan genellikle doğduğu yerde hangi din etkiliyse genellikle o din üzerine ölüyor fakat dediğim gibi,insan hür iradeyle dinini değiştirebilir,eğer islam'a göre insan doğuştan müslüman değilse sonrasında hiç müslüman olamaz diye bir kural yok,olsaydı İslam'ın yahudilikten farkı kalmazdı

dostum evet bir insan genellikle doğduğu yerde hangi din etkiliyse genellikle o din üzerine ölüyor fakat dediğim gibi,insan hür iradeyle dinini değiştirebilir,eğer islam'a göre insan doğuştan müslüman değilse sonrasında hiç müslüman olamaz diye bir kural yok,olsaydı İslam'ın yahudilikten farkı kalmazdı
Yahudiliği çok kötü bir din olarak kaleme veriyorsun.
Yahudilik zaten ibrahimi bir dindir. İbrahim peygamberi de herkes biliyor.

Tek tanrılı dinlerin başlangıcıdır. Sadece kitap olarak tarihi bilgiler içerir, Burada uzun-uzun yazılan olaylar Kuran kitabında daha kısa olarak anlatılır.
Ve kötü insanlara örnek olması için bir sıra olayların hikayesini anlatılıyor.

Tevrat kitabında Tanrı'nın insanlardan mutlaka isteyeceği bir şey yoktur. İnsanların örnek alması için yazılmış İlk tek tanrılı kitap.

Mesela ~~~~~~~~~~~~~~

Kuran'da anlatılıyor Lut Peygamberin kavimini Allah cezalandırılıyor yolsuzluk ve ahlaksızlıklar için.

Tevrat kitabında, Lut peygamber taş yağmurundan kurtulduğu 2 kızıyla mağarada yerleşmeye mecbur kalır. Çünkü karısı da taş yağmurundan kaçamamıştı.

2 kızıyla mağarada kaldığı zaman kızlarıyla cinsel ilişkiye girip ikisini de hamile bırakmıştı.

Gelde burdan yak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendine müslüman diyenlerin çoğunun bana cevabı. Bu olmuştur.

Kendi soyunu devam ettirmesi için Kızlarıyla ilişkiye girmesi normalmiş.

İkinci kez gelde burdan yak. :D

Tek tanrılı dinlerin başlangıcıdır. Sadece kitap olarak tarihi bilgiler içerir, Burada uzun-uzun yazılan olaylar Kuran kitabında daha kısa olarak anlatılır.

Tevrat kitabında Tanrı'nın insanlardan mutlaka isteyeceği bir şey yoktur. İnsanların örnek alması için yazılmış İlk tek tanrılı kitap.

Mesela ~~~~~~~~~~~~~~

Kuran'da anlatılıyor Lut Peygamberin kavimini Allah cezalandırılıyor yolsuzluk ve ahlaksızlıklar için.

Tevrat kitabında, Lut peygamber taş yağmurundan kurtulduğu 2 kızıyla mağarada yerleşmeye mecbur kalır. Çünkü karısı da taş yağmurundan kaçamamıştı.

2 kızıyla mağarada kaldığı zaman kızlarıyla cinsel ilişkiye girip ikisini de hamile bırakmıştı.

Gelde burdan yak.
eski ahit ve yeni ahit defalarca kez değiştirilmiştir zaten incilin bile 500 den fazla versiyonunu bulabilirsiniz
bakın versiyon çeviri değildir güncellemedir. sözde yunanca parşomenlerden gelen ki isanın dili aramiceydi
neyse konuyu dağıtmadan söylemem gerekirse gariplikler bulabilirsiniz internette var mı bilmiyorum ama
1840 mıydı 1835 miydi emin değilim o versiyonu okursanız hayretler içinde kalacağınız gariplikler görebilirsiniz
her yıl güncelliyorlar bakalım 2026 da ne çıkartacaklar... hatta sosyal medyada alay konusu oluyor bazen seneye bu hatayı düzeltirler diye

sözümü başka yere çekme,yahudilerin kitapları da hristiyanların kitapları gibi tahrif oldu,bugün "goyim" terimi adamların arasında boşuna yok,yani doğuştan yahudi değilsen seni köle olarak görüyorlar,onlar için gidip kendin yahudi olmanın bir anlamı yok,yani yahudilere göre hür iradenin olup olmamasının bir anlamı yok,ben bunla ilgili karşılaştırma yaptım

Mesela ~~~~~~~~~~~~~~

Gelde burdan yak.

Kendine müslüman diyenlerin çoğunun bana cevabı. Bu olmuştur.

Kendi soyunu devam ettirmesi için Kızlarıyla ilişkiye girmesi normalmiş.

İkinci kez gelde burdan yak. :D
aksine aborjinlerde bile TEK tanrı tevhid izi vardır çünkü ALLAH 124.000 peygamber göndermiştir (hatta şuan inandıkları yemek yemeyen tek 1 tanrıdır aborjinlerde tabii ki tahrip edilmiş ve putlaştırılmıştır.)
amerikada yerel dinlerde bunun esintilerini bulabilirsiniz tahrip edilmiş olsada kısacası yahudilik ilk tek tanrı dini değildir bu saçmalıktan ibarettir.
afrika yerel dinlerini araştırınız.

sözümü başka yere çekme,yahudilerin kitapları da hristiyanların kitapları gibi tahrif oldu,bugün "goyim" terimi adamların arasında boşuna yok,yani doğuştan yahudi değilsen seni köle olarak görüyorlar,onlar için gidip kendin yahudi olmanın bir anlamı yok,yani yahudilere göre hür iradenin olup olmamasının bir anlamı yok,ben bunla ilgili karşılaştırma yaptım
Sözünü başka yere çekmemde sebep yahudiliği kabullenemiyorsunuz. Neden Peygamberine inanıyorsunuz peki?

Doğuştan diyorsun da, Nerede öyle değil ki? Her şey öyle.

Senin soyun Türk değilse Hiçbir zaman Türk olamazsın veya bir başka soy ağacı. Misal olarak diyorum yani anlamak için. Yoksa kimseyle alıp veremediğim yok.

aksine aborjinlerde bile TEK tanrı tevhid izi vardır çünkü ALLAH 124.000 peygamber göndermiştir (hatta şuan inandıkları yemek yemeyen tek 1 tanrıdır aborjinlerde tabii ki tahrip edilmiş ve putlaştırılmıştır.)
amerikada yerel dinlerde bunun esintilerini bulabilirsiniz tahrip edilmiş olsada kısacası yahudilik ilk tek tanrı dini değildir bu saçmalıktan ibarettir.
afrika yerel dinlerini araştırınız.

İslam. Yahudilik ve Hristiyanlığın güncellenmiş tek tanrılı din halidir.

Bu iki dinde önceden anlatılanların hepsi Kuran kitabında vardır.

Duvara anlatsam anlardı. Neyse

Sözünü başka yere çekmemde sebep yahudiliği kabullenemiyorsunuz. Neden Peygamberine inanıyorsunuz peki?

Doğuştan diyorsun da, Nerede öyle değil ki? Her şey öyle.

Senin soyun Türk değilse Hiçbir zaman Türk olamazsın veya bir başka soy ağacı. Misal olarak diyorum yani anlamak için. Yoksa kimseyle alıp veremediğim yok.

İslam. Yahudilik ve Hristiyanlığın güncellenmiş tek tanrılı din halidir.

Bu iki dinde önceden anlatılanların hepsi Kuran kitabında vardır.

Duvara anlatsam anlardı. Neyse
ışığı aynı yerden geliyor insanlar zarar verince ilahi adalet gereği düzeltilmesi gerekiyor boşuna mı 124.000 kelimesini kullandım tevhidden haberi olmayanlar cezalandırılmayacak bile kısır döngü insanlar ilahi mesaja zarar verir ve mesaj yenilenir. ta ki son peygambere kadar
kızılderililerde bile şuan onlarca farklı din vardır tevhid in minik izlerine raslayabilirsin nitekim ALLAH söz verdi islam seçildi ve nuru tamamlanacak

eski ahit ve yeni ahit defalarca kez değiştirilmiştir zaten incilin bile 500 den fazla versiyonunu bulabilirsiniz
bakın versiyon çeviri değildir güncellemedir. sözde yunanca parşomenlerden gelen ki isanın dili aramiceydi
neyse konuyu dağıtmadan söylemem gerekirse gariplikler bulabilirsiniz internette var mı bilmiyorum ama
1840 mıydı 1835 miydi emin değilim o versiyonu okursanız hayretler içinde kalacağınız gariplikler görebilirsiniz
her yıl güncelliyorlar bakalım 2026 da ne çıkartacaklar... hatta sosyal medyada alay konusu oluyor bazen seneye bu hatayı düzeltirler diye
Kuran kitaplarının da versiyonları çıktı. Araştırıyorsan Biraz fazla araştırman iyi olur :D

Kuran kitaplarının da versiyonları çıktı. Araştırıyorsan Biraz fazla araştırman iyi olur :D
öyle bir şey yok şuan dünyada en az 100 milyon ezberleyeni var (toplam 2 milyardan fazla inanan) iyi salladın tefsirleri mealleri versiyon ile karıştırma.
hatta yazım konusunda bile tek 1 kural belirlendi arapçada

neyse ben çıktım hayırlı geceler

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri