Çözüldü✓ 15K fiyata Ryzen5 5600X & Asus Strix B550A & 32 GB DRR4 & GTX 1070Ti alınır mı?

blondie02

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar
Aktif kullandığım sistemdeki anakart arızası yüzünden sistemi değiştirmek zorunda kaldım . İkinci el uygulamasında konu başlığında da söylediğim parçaları satan bir ilan buldum . Benim aklıma yatan bir alışveriş olacağını düşündüm . Satıcıyla 15k gibi bi fiyata anlaştım , ram hariç işlemci ve ekran kartının testlerini yapıp satın almayı düşünüyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum acaba doğru bir şey mi yapıyorum. Ekstra olarak bu sistem için 550w psu yeterli olur mu yoksa yükseltmem gerekir mi ?

alınmaz

Merhabalar
Aktif kullandığım sistemdeki anakart arızası yüzünden sistemi değiştirmek zorunda kaldım . İkinci el uygulamasında konu başlığında da söylediğim parçaları satan bir ilan buldum . Benim aklıma yatan bir alışveriş olacağını düşündüm . Satıcıyla 15k gibi bi fiyata anlaştım , ram hariç işlemci ve ekran kartının testlerini yapıp satın almayı düşünüyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum acaba doğru bir şey mi yapıyorum. Ekstra olarak bu sistem için 550w psu yeterli olur mu yoksa yükseltmem gerekir mi ?
Alınabilir gibi, 550W yeter zaten kendi de kullanıyordur.

Alınabilir gibi, 550W yeter zaten kendi de kullanıyordur.
anakart arızasını bulan bilgisayarcı bana eğer anakartı işlemciyi değiştirecek olursan güç kaynağınıda değiştirmemin iyi olabileceğini söyledi , nedenini sorduğumda ise güç kaynağında oluşabilecek bi sorunun yine anakart veya işlemci arızası yaşayabileceğimi söyledi . İçime kurt düşürdü yine aynı sorundan yaşar mıyım acaba?

Merhabalar
rog anakart ve 32 gb ram bi düşündürdü. Fena sayılmaz aslında. 4060 ve 5060 sistemler aşırı pahalılandı.

anakart arızasını bulan bilgisayarcı bana eğer anakartı işlemciyi değiştirecek olursan güç kaynağınıda değiştirmemin iyi olabileceğini söyledi , nedenini sorduğumda ise güç kaynağında oluşabilecek bi sorunun yine anakart veya işlemci arızası yaşayabileceğimi söyledi . İçime kurt düşürdü yine aynı sorundan yaşar mıyım acaba?
Arıza kaynağı PSU ise değiştirin evet.

Merhabalar
sağlamsa alınır sadece ramin sıfırı 8-9k üstüne b550 rog strix anakart ve r5 5600, psu'yu da git sıfır al hiçbişey olmaz

Arıza kaynağı PSU ise değiştirin evet.
arıza kaynağı psu değildi . 2 farklı psu ile denedim yine yanıt alamadık .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sağlamsa alınır sadece ramin sıfırı 8-9k üstüne b550 rog strix anakart ve r5 5600, psu'yu da git sıfır al hiçbişey olmaz
aynen sistemi test edip almayı düşünüyorum yarın . psu'yu dediğiniz gibi sıfır alabilirim ama öncelikle sistemi almam lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rog anakart ve 32 gb ram bi düşündürdü. Fena sayılmaz aslında. 4060 ve 5060 sistemler aşırı pahalılandı.
haklısınız yeni sistem almaya kalkacak bütçem de olmadığı için böyle almak zorunda yım . zaten cok oyun oynayan birisi değilim beni idare etsin yeterli olur

Merhabalar
sağlam bir psu al güvenilir markalardan , saydığın sistem zaten 15 k ustunde almaya kalksan bence avantajlı söyle yaparsın komple sistemi alırsın 500-750w arası bir psu koyarsın sana kalmış ilerisi ekran kartı ne koycağına göre bakarsın onada paran kısıtlıdır belki bilmiyorum 1070ti ile ufaktan idare edersin iyi kötü artık biraz para bulunca kartı satarsın 2. elden temiz 3060ti 3070 3070ti rx6600 ve üzeri modeller amd istersen 6700 xt gibi 1080p canavar gibi sistem yaparsın hatta ekran kartını yukarıda çekebilirsin elinde 2 k veya 4k monitör varsa rahat rahat üst seviye kartlarda takabilirsin darboğaz olmadan 3080ti 6900 xt vs vs

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,917
Üyeler
187,587
Son üye
lewro
Geri