Linux Dağıtımı önerisi lazım Leptop

UniVe

80+
Reaksiyon skoru
1
Ryzen 7 7730U işlemci, AMD Radeon Vega 8 dahili ekran kartı ve 8 GB RAM kullanıyorum. Normalde Windows 10 kurmayı düşünüyordum ancak desteği kesileceği için Linux'a geçmek istedim. Fedora KDE Plasma kullandım fakat birçok programı kurmak saatlerimi alıyor. Linux kullanmayı pek bilmediğim için işlemlerin Windows'taki gibi 'tek tıkla' yapıldığı veya zor olmayan yöntemlerin bulunduğu bir yapı arıyorum. Windows 11 Tiny sürümünü de denedim ancak güncellemelerle birlikte Edge ve benzeri istenmeyen servisleri kendiliğinden yüklüyor. Bu nedenlerle, kullanımı kolay bir Linux dağıtımı önerisi rica ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

Direkt Linux Mint 22 Cinnamon kur geç. Fedora gibi terminalle boğuşmazsın, yzılım Yöneticisinden tek tıkla her şeyi kurarsın. Arayüzü Windowsn aynısı. Windows Tiny falan hikaye

mint ile dene bir de, az biraz da internetten veya yapay zekadan yardım al eğer tek tıkla bi şey kuramaz isen... linux bilince windowslardan kurtulduğuna şükredersin, özgürlüğün tadına varırsın :)

Direkt Linux Mint 22 Cinnamon kur geç. Fedora gibi terminalle boğuşmazsın, yzılım Yöneticisinden tek tıkla her şeyi kurarsın. Arayüzü Windowsn aynısı. Windows Tiny falan hikaye
teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mint ile dene bir de, az biraz da internetten veya yapay zekadan yardım al eğer tek tıkla bi şey kuramaz isen... linux bilince windowslardan kurtulduğuna şükredersin, özgürlüğün tadına varırsın :)
teşekkürler

Pop!_OS daha çok NVIDIA kartlı sistemler için optimize edilmiştir AMD işlemcili cihazında ekstra bir avantaj sağlamaz, üstelik kullandığı arayüz Windows düzeninden tamamen farklı olduğu için alışmakta zorlanırsın. Sağlam dagıtımdır ama gene dr tercih senin

Pop!_OS daha çok NVIDIA kartlı sistemler için optimize edilmiştir AMD işlemcili cihazında ekstra bir avantaj sağlamaz, üstelik kullandığı arayüz Windows düzeninden tamamen farklı olduğu için alışmakta zorlanırsın. Sağlam dagıtımdır ama gene dr tercih senin
ben Tuxedo OS öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,657
Üyeler
187,716
Son üye
Nocturnal
Geri