🔥İndirim Samsung Odyssey G5 OLED 27" 2K 180Hz Monitör - 20,4 bin TL

Hocalarım bu G5 OLED monitör ile ROG STRIX XG27UCS 27 inç 160Hz 1ms 4K UHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör arasında kaldım. Lütfen bir yol gösterin. Bütçem tam 20-21 bin. Daha fazlasına çıkamam. Gönlüm OLED'den yana ama burn-in kısmı çok kafamı kurcalıyor.

İşim gereği Word, Excel gibi Office programlarını çok kullanıyorum. Full oyun için kullanacak olsam alıp geçeceğim ama bu programlarıda kullanacağım ve sürekli statik ekrana maruz kaldığım için yanma olması yüksek ihtimal gibi geliyor. Siz olsanız hangisini alırdınız? Ayrıca ekran kartım 5070ti. 4K'da bayağı bir FPS düşüşü yaşayacağımı da biliyorum o yüzden OLED 2K daha mantıklı geliyor ama dediğim gibi Office programları ve yanma riski kafamı kurcalıyor.

Ekler

• Screenshot 2026-01-29 003207.webp
    Screenshot 2026-01-29 003207.webp
    54.5 KB · Hit: 32
bunlar niye bu kadar ucuz asusa göre? asus daha mı iyi? 4k oled bakıyorum bende. ama diyorum 5. nesil mi beklesem
Beklemeye ya yeni nesil çöp.
(Rakip eliyorum stok azalmasın)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocalarım bu G5 OLED monitör ile ROG STRIX XG27UCS 27 inç 160Hz 1ms 4K UHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör arasında kaldım. Lütfen bir yol gösterin. Bütçem tam 20-21 bin. Daha fazlasına çıkamam. Gönlüm OLED'den yana ama burn-in kısmı çok kafamı kurcalıyor.

İşim gereği Word, Excel gibi Office programlarını çok kullanıyorum. Full oyun için kullanacak olsam alıp geçeceğim ama bu programlarıda kullanacağım ve sürekli statik ekrana maruz kaldığım için yanma olması yüksek ihtimal gibi geliyor. Siz olsanız hangisini alırdınız? Ayrıca ekran kartım 5070ti. 4K'da bayağı bir FPS düşüşü yaşayacağımı da biliyorum o yüzden OLED 2K daha mantıklı geliyor ama dediğim gibi Office programları ve yanma riski kafamı kurcalıyor.
3 veya 2 sene markaya göre yanma garantisi oluyor.
Ama çok kafaya takıyorsun Xiaomi miniled alırdım.

Fps oyunlarında oyun zevki ne kadar fark ediyor? Şu an 240hz ips kullanıyorum 360 olede geçmeme değer mi sizce (görüntü kalitesi farkını biliyorum oyun zevki açısından soruyorum hocam) bi de oledler ipslere göre daha mı çok göz yoruyor sizce
Açık konuşmak gerekirse ben monitörü o zaman ucuz diye aldı sistemim yoktu. Monitör 6-7 ay kullanılmadı neredeyse Şuan idarelik eski sistemi bağladım. 200 FPS aldığım için 360hz çıkamadım. Ama bu şekilde bile yeterli görüyorum açıkçası. PS5 ile kullanma fırsatımda oldu. Renklerin canlılığı muazzam derecede.

Stok sordurdum alıcam
Gen 5 modeller satışa çıkmış ama fiyatlar uçuk.

Mecbur eski nesil alınacak. Yeni tandem yapı, trueblack500 sertifikası, 300nit sdr ve 1300nit hdr peak parlaklık, yeni hdr optimizasyon seçeneği, yeni kaplama, yeni piksel düzeni, 360hz yenileme hızı vs güzel geliştirmeler.
Desktop Screenshot 2026.01.29 - 14.35.39.45.webp
Desktop Screenshot 2026.01.29 - 14.36.27.07.webp

Desktop Screenshot 2026.01.29 - 14.40.40.43.webp

Son düzenleme:
Gen 5 modeller satışa çıkmış ama fiyatlar uçuk.

Mecbur eski nesil alınacak. Yeni tandem yapı, trueblack500 sertifikası, 300nit sdr ve 1300nit hdr peak parlaklık, yeni hdr optimizasyon seçeneği, yeni kaplama, yeni piksel düzeni, 360hz yenileme hızı vs güzel geliştirmeler.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Qd oledde bu gri bantlanma var mı

Geri