Macbook Air m4 ile model eğitimi

RedBuff

80+
Reaksiyon skoru
49
Merhaba lm studio ile localde model çalıştırıcam bir süre sonra kendi modelimi eğiticem şimdi air modelleri fansız olduğu için sessiz olması büyük avantajlı ayırca pil süreleride 10-15 saat rahat götürüyormuş, bir süre sonra istediğim model eğitiminde sıkıntı yaratırmı farklı alternatif önerilere açığım 50k kadar bütçem bulunmakta.

Merhaba lm studio ile localde model çalıştırıcam bir süre sonra kendi modelimi eğiticem şimdi air modelleri fansız olduğu için sessiz olması büyük avantajlı ayırca pil süreleride 10-15 saat rahat götürüyormuş, bir süre sonra istediğim model eğitiminde sıkıntı yaratırmı farklı alternatif önerilere açığım 50k kadar bütçem bulunmakta.
fansız olduğu için yazın sıkıntı oluyor diyen görmüştüm

Macbook ile model eğitmeniz çok zor eğer görsel odaklı ise çok çok ufak sıfırdan model eğitebilirsin

Macbook ile model eğitmeniz çok zor eğer görsel odaklı ise çok çok ufak sıfırdan model eğitebilirsin
normalde kasam var 30b modelleri kullanabiliyorum sıkıntısız 5080 olmasına rağmen macbookta işler nasıl gider bilmiyorum muhtemelen 5-7b modeller anca localde çalışır gibi duruyor

normalde kasam var 30b modelleri kullanabiliyorum sıkıntısız 5080 olmasına rağmen macbookta işler nasıl gider bilmiyorum muhtemelen 5-7b modeller anca localde çalışır gibi duruyor
7B model bile sorun çıkarır eğer 16 gb ram modelini alcaksanız

o zaman macbook genel olarak işime yaramaz şarj süresi 1 günü çıkaracak model öneriniz varmı
Macbook dışında 1 günü çıkaracak cihaz yok arm snapdragon elite windows cihazlar var fakat onlarda çok sorunlu onları alsanız bile yine AI olarak yetersiz gelecek hatta m4 kadar güçlü bile değiller hem sorunlu hemde m4 den daha kötü bir işlemciye daha fazla para vermeniz gerekecek Eğer local LLM istiyordanız gaming pc alcaksınız onlardanda batarya beklemeyin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,351
Üyeler
188,235
Son üye
kaziern29248
Geri