Büyük günahlarım affolur mu?

Reaksiyon skoru
146
Merhaba sevgili hocalarım, öncelikle bugün size çok önemli bir sorum var. Yüce Allah(c.c.) büyük günahlarımızı affeder mi? Sık sık dua sûre okuyup namaz kılarsak. Günahlar şöyle ben geçmişte fazlaca yalan söyledim, bazılarında kendimi korumak için, bazılarını da insanların iyiliği için söyledim. Diğer günahlarımdan biri ise biraz utanıyorum ama şuan ki herkesin sorunu olan gözü haramdan saklayamama. Ya utanıyorum ama heryerde var artık. Bende istemeden yapamadım gözümü haramdan saklayamadım. Ayrıca önceden sürekli sürekli namaz kılardım. Ama şuan namaz kılmıyorum. Çünkü sürekli kılacağım kılacağım diyip unutuyorum. Ha elbette sıklıkla dua ve sûre okuyorum ama ben namaz da kılmak istiyorum lakin vaktine ya yetişemiyorum ya da unutuyorum. Hatırlatıcı olsa dahi. Şimdi size sorularım şunlar:

1-Allah namaz kılarsam günahlarımı affeder mi?
2-Namaz vakti harici namaz kılsam o da kabul olur mu?

1770376950998.webp

1- Bağışlanma dileyeceksin ve günahını tekrar yapmayacaksın.
2- Peygamberimizin de çokça yaptığı bir davranıştır nafile namaz kılmak, sünnettir. Yapabilirsin.

Alıntıyı görüntüle
1- Bağışlanma dileyeceksin ve günahını tekrar yapmayacaksın.
2- Peygamberimizin de çokça yaptığı bir davranıştır nafile namaz kılmak, sünnettir. Yapabilirsin.
Sağolasın abi, biraz utanç verici günahlar ama en azından kabulleniyorum. Tövbe de edip birazdan abdest alıp nafile namaz kılacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kabulleniyorum derken bahane aramıyorum anlamında yani.

Günah çıkarmaya git istersen .

De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.” Zümer Suresi 53. Ayet

Reis böyle bir ayet varken ya Allah affetmezse diye düşünmek yanlış olur. Ha tabi her türlü affeder diye de ipleri koparmamak lazım. İnsan yeter ki tövbesinde samimi olsun ve günahı tekrar işlemesin. Kul hakları için de kullarla helalleşmek lazım çünkü o günah senle o kişi arasında onun da seni affetmesi lazım.

Bunun cevabını kim net olarak bilebilir? Ya da sana bunu kim söyledi?

De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.” Zümer Suresi 53. Ayet

Reis böyle bir ayet varken ya Allah affetmezse diye düşünmek yanlış olur. Ha tabi her türlü affeder diye de ipleri koparmamak lazım. İnsan yeter ki tövbesinde samimi olsun ve günahı tekrar işlemesin. Kul hakları için de kullarla helalleşmek lazım çünkü o günah senle o kişi arasında onun da seni affetmesi lazım.
Yok zaten sıkıntı yok kimseyle aramda. Nafile namazını da kılıp sonra da dua okudum hocam. Hellaleşmek istediğim kişiler başka yerlerde. Ama umarım haklarını helal ederler. Kimsenin gönlünü kırmadım benim bildiğim kadarıyla tabi Allah daha iyi bilir. Varsa da hakkını helal eder umarım.

Yok zaten sıkıntı yok kimseyle aramda. Nafile namazını da kılıp sonra da dua okudum hocam. Hellaleşmek istediğim kişiler başka yerlerde. Ama umarım haklarını helal ederler. Kimsenin gönlünü kırmadım benim bildiğim kadarıyla tabi Allah daha iyi bilir. Varsa da hakkını helal eder umarım.
İnşallah hocam. Allah hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın

Ona günah demeyelim. Birisini kandırmak artık senin karakterine oturmuşsa o yaptığını illa bir yerde yine yaparsın.

O kadar Hacı hocalar gördüm günah işleyenler.
Din zaten bunun için var. Git bağışlanmak için dua et sonra da Karı kız dalıyca koş. Sonra yine bağışlanmak için dua et. :D
Kısır döngü işte.

Bağışlama mekaniği olmasa din olmazdı zaten. Her dinde bunun olması, satılması gerekir mantığa ters.

Ona günah demeyelim. Birisini kandırmak artık senin karakterine oturmuşsa o yaptığını illa bir yerde yine yaparsın.

O kadar Hacı hocalar gördüm günah işleyenler.
Din zaten bunun için var. Git bağışlanmak için dua et sonra da Karı kız dalıyca koş. Sonra yine bağışlanmak için dua et. :D
Kısır döngü işte.
Hayır karakterime oturmadı da eskiden yapıyordum. Şuan bıraktım gibi ama o zamanın günahını nasıl düzeltebilirim diye düşündüm de. Zaten gereken cevaplar verildi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,369
Üyeler
188,749
Son üye
hakimxkcm
Geri