35K–40K Bütçeli Masaüstü Toplama – Uzun Ömürlü Sistem Tavsiyesi

Charia

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
40.000
Merhaba, yaklaşık 2 yıla yakın laptop kullandım ancak tamir parası beklediğimden fazla olduğu için tamir ettirmekten vazgeçtim. Bu sebeple masaüstü PC toplamayı planlıyorum.
İlk olarak kasayı almak istiyorum. Kasa için ayırdığım bütçe 35.000 – 40.000 ₺ arası, duruma göre biraz daha esnek olabilir.
Bu fiyata her açıdan kullanışlı, iyi hava akışı olan, ve ileride istediğim zaman parçasını değiştirebileceğim / yükseltebileceğim bir kasa arıyorum.
Bu bütçeye göre en güzel kasa önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!💞💞

nasıl yani :D r7 3700 ve r5 5600lü sistemi uzun ömürlü diye mi önerdiniz doğru mu gördüm
Sizi tutan yok. Siz önerin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

AM5 ama ekran kartı daha kötü bir sistem önerirseniz de şunu ekleyeyim, AM5'e yükseltmek ekran kartını yükseltmekten daha ucuz. O yüzden AM5 önerecekseniz ekran kartını yüksek tutun. Yoksa bir anlamı yok.

Sizi tutan yok. Siz önerin.

AM5 ama ekran kartı daha kötü bir sistem önerirseniz de şunu ekleyeyim, AM5'e yükseltmek ekran kartını yükseltmekten daha ucuz. O yüzden AM5 önerecekseniz ekran kartını yüksek tutun. Yoksa bir anlamı yok.
am5'e yükseltmek ekran kartı yükseltmekten daha mı ucuz?

ortalama 2. el bir 32gb ddr5 ram'in güncel fiyatı 15 bin ve üzerinde
ortalama bir b650-b850 anakartın ikinci el fiyatı 6-8 bin kadar
işlemci fiyat farkını saymıyorum bile

karşılığında alacağınız şeyler bir kaç yıl sonra hala para eden parçalar ve çok daha iyi performans olacak, tabii ki am4 sistem artık alınmaz

kaldı ki ilk aklıma gelen sitedeki en ucuz ddr5 sisteme baktım, yine önerdiğin sistemdeki gibi SIFIR 5060 ve am5 platformunda orta seviye bir anakart (1000₺ farkla B650M-R yapılmalı) ve ddr5 ram sunuyor

link de ekleyeyim

karşılığında alacağınız şeyler bir kaç yıl sonra hala para eden parçalar ve çok daha iyi performans olacak, tabii ki am4 sistem artık alınmaz
Merhaba sıfırdan bir kasa önerebilir misiniz belirttiğim fiyat aralığında çok sevinirim.

Birader bu bütçede ne 32GB RAM'i? İkinci elde iyi anakartlar 6-8 bin falan değil sıfır fiyatı onlar. İşlemci fiyat farkını sayamazsın zaten çünkü yakın fiyatlar. 7500F gayet iyi bu bütçe için. Gidip bu bütçede sırf haklı görünmek için 7800X3D falan söylersin şimdi. :D

Merhaba sıfırdan bir kasa önerebilir misiniz belirttiğim fiyat aralığında çok sevinirim.
Öneremez.

Birader bu bütçede ne 32GB RAM'i? İkinci elde iyi anakartlar 6-8 bin falan değil sıfır fiyatı onlar. İşlemci fiyat farkını sayamazsın zaten çünkü yakın fiyatlar. 7500F gayet iyi bu bütçe için. Gidip bu bütçede sırf haklı görünmek için 7800X3D falan söylersin şimdi. :D

Öneremez.
aklmhfgdsflkmjhsdfkhlmjsd öneremez yazmış birde, bütçenin sadece 2 bin lira üzerine 7500f 5060 ve b650m-r anakartlı giriş seviyesi am5 sistem önerdim can dostum, 30 bin lirayı hiç etmeyi tercih edersen saygı duyarım tabi

sistemin sıfır olduğunu ve gidip test etme vb. gibi zahmetlere katlanılmayacağının altını çizmeme gerek yoktur heralde, arkadaş sıfır am5 sistem ile 2. el am4 sistemi kıyaslıyor, arada sadece 10 bin lira var :D

aklmhfgdsflkmjhsdfkhlmjsd öneremez yazmış birde, bütçenin sadece 2 bin lira üzerine 7500f 5060 ve b650m-r anakartlı giriş seviyesi am5 sistem önerdim can dostum, 30 bin lirayı hiç etmeyi tercih edersen saygı duyarım tabi
Üstteki sistemi şimdi gördüm. Evet haklısınız o sistem en mantıklısı olur. Sistem fiyatları çok oynak olduğundan dolayı kaçırıyoruz bazı şeyleri. Kusura bakmayın.

Öneremez.
Hocam öneri işinden biraz uzaklaşın bence siz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,339
Üyeler
193,002
Son üye
Asivva