Çözüldü✓ Darboğaz tam olarak nedir ?

burda bile aynı şey drop girermi girmezmi anlamadım gene farklı bir düşünce var
eğer sistemdeki en düşük parça drop olmasına sebep veriyorsa ve sen gidip en düşük parça değil de diğer parçayı değiştiriyorsan drop sorunu değişmez. mesela şu an o işlemci ile gt 730 falan kullanıyorsan diğer parçalar da rezalet değilse drop sebebin muhtemelen karttır. o yüzden 5060ti'a geçince drop sorunun büyük oranda çözülür. ama eğer zaten kartın 4060 falansa sorun değişmez dediğim gibi

şuanda sistemde bir drop sorunu bulunmamakta o kartı aldıktan sonra bi drop sorunu olurmu ben bunu soruyorum.
eğer sistemdeki en düşük parça drop olmasına sebep veriyorsa ve sen gidip en düşük parça değil de diğer parçayı değiştiriyorsan drop sorunu değişmez. mesela şu an o işlemci ile gt 730 falan kullanıyorsan diğer parçalar da rezalet değilse drop sebebin muhtemelen karttır. o yüzden 5060ti'a geçince drop sorunun büyük oranda çözülür. ama eğer zaten kartın 4060 falansa sorun değişmez dediğim gibi

şuanda sistemde bir drop sorunu bulunmamakta o kartı aldıktan sonra bi drop sorunu olurmu ben bunu soruyorum.
hayır darboğaz olayının dropla alakası yok öyle bir senaryoda. sadece paranın hakkını alamazsın. şu anki kartın ne

Drop yaşamasın diye tahmin ediyorum. Ama feci darboğaz yersin en kısa sürede işlemciyi ve anakartı ve rami satıp ya ddr5 geç yada b550 ve ryzen5600 al darboğaz yaşamasın böyle yapınca hocam.

ya fiyatlar artacak diyorlar yoksa daha beklerim.
Drop yaşamasın diye tahmin ediyorum. Ama feci darboğaz yersin en kısa sürede işlemciyi ve anakartı ve rami satıp ya ddr5 geç yada b550 ve ryzen5600 al darboğaz yaşamasın böyle yapınca hocam.

yetersiz kalmaya başladı kart artık. en azından yeni çıkan oyunları bir süre oynayım kafasındayım. bide şimdi elimde para var. ileride fiyatlar artarsa alamam diye korkuyorum.
mantıklı hocam alabilirsiniz drop olayının darboğazla bi ilgisi yok eğer şu anda drop yemiyorsa

bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen konuşmasın. çünkü kimisi kasma donma yapar. diyor. kimisi performansı etkiler diyor kimisi ikisinin birlikte olacağını söylüyor. 5060ti ekran kartıyla i5 10400f işlemci kullanmayı düşünüyorum. burada performansın etkilenmesi benim açımdan çok önemli değil. kasma donma tarzı şeyler yapmasın.
Sistemdeki donanım parçalarının güçlerinin denk olmaması.Hepsi bir denge içinde olmalı.Ekran karın çok iyiyse ve işlemcin çok eskiyse örneğin işlemcin ekran kartını besliyemiyecek ve ekran karın tam performansını gösteremiyecek.

drop yersin. işlemci tam yukteyken pik oldugu zaman olur. akicilik gider, yazdım ya o kadar .

Geri