Hocam sistem öneriniz var mı? bu sistemde 32gb ram bulunuyor, sence 5060 32gb ram mi yoksa 5060ti 16gb mı? (Yüksek ihtimal bahsettiğiniz çoğu sistemde 16 gb bulunacak o yüzden soruyorum)bence intel işlemci alma. Upgrade yönelik olarak çok kısıtlısın. bide bu fiyatlara 5060 ti 8gb falan veriliyor. evet 8gb olması kötü ama ek performans verebildiği için daha mantıklı olur. Am5 platformu olursada işlemciyi satıp herhangi bi işlemciyi hiç kafana takmadan değiştirirsin. intel ultra alsan ultra serisi dışında alabileceğin işlemci yok. eğer bütçemi biraz daha zorlarım 50-51k lara çıkarım dersen 5060 ti 16gb lı sistemler var.
Eğer 2k oyun oynamak ve 4k video editleme gibi ağır işlerle ilginiz yoksa 32gb büyük alveresi yok. 16gb şuanda sweetspot. ilerde en kötü aynı markadan bi tane daha alıp 32gb çevirebilirsiniz. ben yatırımın yüksek çoğunluğunun işlemci ve ekran kartında olmasını tercih ederim. ana performansı onlar etkiliyor. eğer 50-51k lara çıkabilirsiniz hazır sistem önerim var. tek sorun illa itopya olması zorunlumu?Hocam sistem öneriniz var mı? bu sistemde 32gb ram bulunuyor, sence 5060 32gb ram mi yoksa 5060ti 16gb mı? (Yüksek ihtimal bahsettiğiniz çoğu sistemde 16 gb bulunacak o yüzden soruyorum)
Hayır hocam hiç farketmez nereden olduğu, o fiyatlara çıkabilirim, tercihen şık bir kasa denk gelirsede çok mutlu olurum. bide 1tb ssd veya anakartta 2. m2 ssd portu bulunursa güzel olur (Şimdilik 500gb ile idare edebilirim ileride ssd yükseltmesi yaparım.)Eğer 2k oyun oynamak ve 4k video editleme gibi ağır işlerle ilginiz yoksa 32gb büyük alveresi yok. 16gb şuanda sweetspot. ilerde en kötü aynı markadan bi tane daha alıp 32gb çevirebilirsiniz. ben yatırımın yüksek çoğunluğunun işlemci ve ekran kartında olmasını tercih ederim. ana performansı onlar etkiliyor. eğer 50-51k lara çıkabilirsiniz hazır sistem önerim var. tek sorun illa itopya olması zorunlumu?
Bu arada 1080p monitör alacağım ve cs2 lol pubg squad, kol ile nba fifa tarzı oyunlar oynuyorum. Hikayeli oynadığım maks oyun witcher3 ve rdr. Bu yüzden ryzen x3d olan bir 5060 sistemde uyabilir. (Eğer bu fiyat bandına var ise.)Eğer 2k oyun oynamak ve 4k video editleme gibi ağır işlerle ilginiz yoksa 32gb büyük alveresi yok. 16gb şuanda sweetspot. ilerde en kötü aynı markadan bi tane daha alıp 32gb çevirebilirsiniz. ben yatırımın yüksek çoğunluğunun işlemci ve ekran kartında olmasını tercih ederim. ana performansı onlar etkiliyor. eğer 50-51k lara çıkabilirsiniz hazır sistem önerim var. tek sorun illa itopya olması zorunlumu?
Sistemin normali 35k zaten, +16 ram, 245kf, Kasa ve soğutucu ekledimneredeyse aynı sistem 38e vardı 48 çok
ben hazır sistem fiyatlarını baya kaçırmışım sanırsam. 5060ti 16gb buldum ama DDR4 sistemde. hala kullanılır ama almışken ddr5 almak mantıklı geliyor. ddr5 li buldum ama 60 lara yaklaşmak lazım sanmıyorum o kadar bütçe ayıramassınız. 5060 ti 8gb kötü değil ama piyasası kötü ve çoğu oyun 8gb ramden fazla tüketebiliyor. anladığım kadarıyla işlemci ağırlıklı oyunlar oynadığınız için işlemci önemli ama rdr gibi oyunlardada 5060 ti olması iyi olur.Hayır hocam hiç farketmez nereden olduğu, o fiyatlara çıkabilirim, tercihen şık bir kasa denk gelirsede çok mutlu olurum. bide 1tb ssd veya anakartta 2. m2 ssd portu bulunursa güzel olur (Şimdilik 500gb ile idare edebilirim ileride ssd yükseltmesi yaparım.)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada 1080p monitör alacağım ve cs2 lol pubg squad, kol ile nba fifa tarzı oyunlar oynuyorum. Hikayeli oynadığım maks oyun witcher3 ve rdr. Bu yüzden ryzen x3d olan bir 5060 sistemde uyabilir. (Eğer bu fiyat bandına var ise.)
Edit : Birde autocad kullanıyorum 2d elektrik tesisat projeleri için, bu yüzden işlemcinin bir tık daha önemi var, aynı anda birçok proje açık olabiliyor.
DDR4 İle DDR5 yaklaşık önümüzdeki 5 yıl boyunca hissedilecek bir fark olur mu? Yavaşlama vs. Şu an bir sistem alırsam 4-5 yıl götürsün yeter, ondan sonra çok daha iyisini alırım.ben hazır sistem fiyatlarını baya kaçırmışım sanırsam. 5060ti 16gb buldum ama DDR4 sistemde. hala kullanılır ama almışken ddr5 almak mantıklı geliyor. ddr5 li buldum ama 60 lara yaklaşmak lazım sanmıyorum o kadar bütçe ayıramassınız. 5060 ti 8gb kötü değil ama piyasası kötü ve çoğu oyun 8gb ramden fazla tüketebiliyor. anladığım kadarıyla işlemci ağırlıklı oyunlar oynadığınız için işlemci önemli ama rdr gibi oyunlardada 5060 ti olması iyi olur.
Güzel bi DDR4 neredeyse DDR5 kadar götürebilir. ama ağır iş yüklerinde DDR5 teki rahatlık DDR4 teki kadar olmaz. AM4 platformunda seçenekler kısıtlı kalıyor ve pahalılar. Ramler DDR5 te oyunlarda gözle görülebilirde performans veriyor. birde DDR4 sistemlerde kullanılan anakart yonga setleride eski olduğundan genelinde maks 1 tane NVme yuvası oluyor. DDR5 lerden 2 den fazla Nvme kapsayabilecek kadar iyi oluyor. 56k ya DDR5 li 5060ti 16gb buldum ama o kadar bütçe ayrılırmı şüpheli.DDR4 İle DDR5 yaklaşık önümüzdeki 5 yıl boyunca hissedilecek bir fark olur mu? Yavaşlama vs. Şu an bir sistem alırsam 4-5 yıl götürsün yeter, ondan sonra çok daha iyisini alırım.
Hayır kötüAlıntıyı görüntüle
Sistem nasıl sizce?