Render sırasında CPU hotspot 100°C normal mi? (Ryzen 5600H laptop)

geven26

80+
Reaksiyon skoru
4
Render alırken bu sıcaklıkları görüyorum. CPU’daki tüm çekirdekler render sırasında çalışıyor, ancak Core 3 sürekli 100°C oluyor. Sizce bu sıcaklıklar normal mi? Laptop kullanıyorum; fanlardan çıkan hava normal, laptopun hiçbir yerinde 100°C gibi bir sıcaklık hissi yok. Cihaz serin çalışıyor gibi, ancak sensör sıcaklıkları hiç de öyle söylemiyor. Sizce bu durum normal mi?
Screenshot_3.webp

Çekirdekler arası sıcaklıklar çok fazla muhtemel pump out. Laptoba bakım lazım. Fanlardan çıkan hava da normal değil tam aksine sıcak olması gerek.

işlemci 100dereceyken laptop nasıl soğuk olabiliyor ?

Çekirdekler arası sıcaklıklar çok fazla muhtemel pump out. Laptoba bakım lazım. Fanlardan çıkan hava da normal değil tam aksine sıcak olması gerek.
Lenovo’nun kendi uygulamasından baktığımda genelde sıcaklık 60°C civarında görünüyor. Laptopta oyun oynarken veya render alırken herhangi bir throttling olmadığı için şüphelenmemiştim. Ancak HWInfo’ya baktığımda bu sıcaklıkları görünce gerçekten şaşırdım. 2021’den beri termal macun değiştirmedim, heatsink hiç sökülmedi; sadece fanları çıkarıp toz temizliği yapıyordum. Sizce termal macun ve padleri değiştirmeli miyim?
Screenshot_4.webp

Lenovo’nun kendi uygulamasından baktığımda genelde sıcaklık 60°C civarında görünüyor. Laptopta oyun oynarken veya render alırken herhangi bir throttling olmadığı için şüphelenmemiştim. Ancak HWInfo’ya baktığımda bu sıcaklıkları görünce gerçekten şaşırdım. 2021’den beri termal macun değiştirmedim, heatsink hiç sökülmedi; sadece fanları çıkarıp toz temizliği yapıyordum. Sizce termal macun ve padleri değiştirmeli miyim?Alıntıyı görüntüle
Boşta fanların 4500rpm dönüyor tabii değiştirmelisin. Hele laptoplarda ve çok yüksek ısıda çalışan işlemcilerde yılda bir değişim bilgisayarı rahatlatır. Macun değiştirmeni tavsiye ederim çıkarmışken bakır bloğu da sil izopropil alkolle silebilirsin ıslak mendille silebilirsin (iyice kurut)

IETS GT500 sogutucum vardi dolapta cok ses yapiyor diye kaldirmistim kenara. Render alirken artik bunu kullanirim sicakliklari oldukca dusurdu tekrar tesekkurler yorumlariniz icin.
Screenshot_5.webp

Geri