hazarcoban
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 628
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi bana amazon ormanlarındaki yamyam ve cıplak bi sekilde gezen vahşi kabilelere hangi uyarıcı gitti söyler misin ? Hz muhammed tüm dünya için gönderildi diyorsunda tüm dünyanın hz muhammedden haberi yokki işte sıkıntı burda.Sen çölün ortasındaki 1 adamı tüm dünyaya islamı yaysın diye seçersen bundan haberi olmayan kim bilir kaç milyon insan ve kabile olur ?ben yine de açıklayacağım
1-Kuran'da her ayet bağımsız değildir, kendilerine ait paragrafların içinde bir parçalardır. Yasin 6 da bir paragrafın parçası, nasıl rastgele bir kitap okurken herhangi bi cümlesi çekip sadece onu okuyarak olayın ne olduğunu anlayamazsak Kuran'da da aynısı geçerli. Yasin 6 da kendi başına bağımsız değil ve onu anlamak için Yasin 2-6. ayetlere bakmamız lazım
2: Baştan sona hüküm ve hikmet dolu Kur’an’a yemin olsun ki,
3: Rasûlüm! Hiç şüphesiz sen peygamberlerdensin.
4: Dosdoğru bir yol üzerindesin.
5: Bu Kur’an da, kudreti dâimâ üstün gelen ve çok merhametli olan Allah’ın sana peyderpey indirdiği bir kitaptır.
6: Ataları uyarılmadığı için dinî gerçeklerden habersiz kalmış bir toplumu uyarman için.
Bu ayetlerin bahsettiği şey Kureyşlilerin Hz.Muhammed'in peygamberliğini reddetmesi üzerine indirilmiş, ve Peygambere hitap ediyor. Bu bağlamda 6.ayete baktığımız zaman ''Ataları uyarılmamış bir toplum'' diye bahsedilenlerin Kureyşliler olduğu görüşünde alimler hemfikirdir. Ve bu ifadeyle denilmek istenilen şey de yakın zaman da bu Kureyşlilere ve çevresine peygamber gönderilmediğidir. Buraya dikkat çekiyorum sadece Kureyş ve çevresine.
Zaten Nahl 36 bildiğimiz her topluma peygamber gönderildiği meselesi.
Furkan 51'de ise Hz.Muhammed'in tüm insanlığa gönderildiğinden bahsedilir.
''Biz dileseydik her şehre elbette Allah’ın azabıyla uyarıcı bir peygamber gönderirdik.'' Eski zamanlarda aynı anda birden çok peygamberin yaşadığı bilinir( Hz.İbrahim-Hz.Lut, Hz.Musa-Hz.Harun gibi).Burada eğer Allah isteseydi sadece Hz.Muhammed'i göndermek yerine her kente bir peygamber gönderebileceğini söyler. Ama artık bundan sonra buna gerek olmadığını insanlığın geliştiği ve haberleşmenin çok hızlı bir hal alacağı işaret edilir. Kendinden sonraki çağları haber eden bir Kuran'ın büyüklüğünü buradan görebilirsiniz. Eğer 52. ayetle bir bakarsak Hz.Muhammed;in tüm insanlığa gönderilen son peygamber olduğu anlamı çıkarılabilir. 52.ayette ise şöyle buyurulur:
''Öyleyse artık inkârcılara boyun eğme, bu Kur’an’la onlara karşı bütün gücünle mücadeleni sürdür.''
Az önce dediğim gibi Hz.Muhammed'in tüm insanlığa gönderilen son peygamber olduğu işaret edilmekte ve kendisinden, inkârcılara boyun eğmeden, onlara karşı bütün gücüyle direnç göstererek mücadelesini sürdürmesi, böylece ülke ve kavim sınırı tanımadan peygamberlik işlevini yerine getirmesi istenmektedir.
Dediğim gibi Kuran'ı böyle parça parça alarak tam anlamlarını okumadan buraya gelme. Gördüğün gibi her şeyi düzgünce okuyunca nasıl da anlamlı oluyor ve hiçbir çeliki kalmıyor. Kaç tane tefsir okudum diyon ama onları nasıl okudun merak ettim.
Ayrıca hz muhammedin bütün dünyayla bi alakası yok.Bak buda yeni bi çelişki.Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran mübarek Kitap'dır(Enam 92) Ayet kendisi diyor bu kitap bütün dünyayı ilgilendirmez sadece mekke ve onun çevresini ilgilendirir diyor.Burdanda islamın evrensel olmadığını sadece mekke için uyarıcı bi kitap olduğunu anlıyoruz?