Bios ayarları yapmak ciddi fps kazandırır mı?

Reaksiyon skoru
243
Aslında konuyu @mornix hocamın attığı bi adam vardı. Videoyu unuttum video 1.30 saatti heralde ya da 2.30 saat. Full bios ayarı yapılıyodu. Herkes fps im 2katına falan çıktı diyordu. Özellikle hocama sormak istiyorum. Başkalarıda yardımcı olursa sevinirim ama. Sistemim 1050ti+r5 3600+b450m s2h+kioxia ssd 512gb+1x16 gb ram(marka hatırlamıyom bakmaya üşendim).

16 17 senedir overclock yapıyorum. İki katı FPS artışı göremedim ömrüm boyunca. Var diyen olursa da 3DMark skorunu atsın.

Aslında konuyu @mornix hocamın attığı bi adam vardı. Videoyu unuttum video 1.30 saatti heralde ya da 2.30 saat. Full bios ayarı yapılıyodu. Herkes fps im 2katına falan çıktı diyordu. Özellikle hocama sormak istiyorum. Başkalarıda yardımcı olursa sevinirim ama. Sistemim 1050ti+r5 3600+b450m s2h+kioxia ssd 512gb+1x16 gb ram(marka hatırlamıyom bakmaya üşendim).
trghostwolf evet bios ayarı fps arttır

trghostwolf evet bios ayarı fps arttır
Reis anakart eski ya. Adamın dediği çoğu ayar yoktur diye düşündüm. O yüzden açtım konuyu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

16 17 senedir overclock yapıyorum. İki katı FPS artışı göremedim ömrüm boyunca. Var diyen olursa da 3DMark skorunu atsın.
Reis konuyu bulursam atarım. 3 4 kişi fps 2katına çıktı dediğini net hatırlıyorum. Mornix hocamda t1nerx nickiyle o konudaydı. O derece net hatırlıyorum.

All Core Negative işlemci çekirdeği ayarları yaparsan işlemci sayesinde FPS yükselir hocam ve çekirdeklere fazla voltaj boş yere gelmeyeceği için ömür boyu rahat olursun.

All Core Negative işlemci çekirdeği ayarları yaparsan işlemci sayesinde FPS yükselir hocam ve çekirdeklere fazla voltaj boş yere gelmeyeceği için ömür boyu rahat olursun.
Hocam sistemi yıpratarak ömrünü fps arttırıcak şeylere de hazırım. Zaten seneye değiştiricem.

DEBLOAT yapmıştır biraz da hız aşırtma tamamdır.

DEBLOAT yapmıştır biraz da hız aşırtma tamamdır.
Hocam oc yapmadığımdan ayarı kaçırıp temelli bozarım diye korkuyorum. Trghostwolf videoda oc yapıyomu bilmiyomda. Donanım bilgim yüksek ama teknik bilgim zayıf pc de.

Geri