🔥İndirim ASUS Prime B860-Plus WiFi LGA1851 DDR5 Anakart 7.459₺

Aydi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,302
En son Black Friday zamanı bu fiyata düşüp anında 9K bandına geri çıkmış. Hemen hemen son 6 ayın en düşük fiyatında diyebiliriz. Satıcı Vatan Bilgisayar.

250K plus veya 270K plus iyi bir ikili olabilir. 8+1+1+1 faz var.

1777708325867.webp

Link: https://www.vatanbilgisayar.com/asu...0-soket-1851-ddr5-8800mhz-oc-m-2-anakart.html

Son düzenleme:
En son Black Friday zamanı bu fiyata düşüp anında 9K bandına geri çıkmış. Hemen hemen son 6 ayın en düşük fiyatında diyebiliriz.

250K plus veya 270K plus iyi bir ikili olabilir. 8+1+1+1 faz var.

Alıntıyı görüntüle

Link: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...2-usb32-gen-2x2-wifii-6e-anakart-1244586.html
abi intelde lga1851 soket alacaksanız z890 tarzı anakart hariç bence alt model kartlar alınmamalı. 270k plus bu anakart beslerr mi emin değilim. asus prime anakartta alınmaz. kalite 0
10k civarına aorus elite z890 satıldı yani ya da msi z890 gaming plus wifi, tomahawk anakartlar

abi intelde lga1851 soket alacaksanız z890 tarzı anakart hariç bence alt model kartlar alınmamalı. 270k plus bu anakart beslerr mi emin değilim. asus prime anakartta alınmaz. kalite 0
10k civarına aorus elite z890 satıldı yani
bende 245KF ve b760 var neden z890 altı alınmasın ki

bende 245KF ve b760 var neden z890 altı alınmasın ki
intel de anakart değiştirip durmuyoruzz ki almışken Z serisi anakart alınmalı benim görüşüm. indirip kovalayıp alınabilir. ben aorus elite 3 tane z890 anakartım var toplamda cüzzi bi para vermişimdir. toptancıdan aldım sıfır kapalı kutu.

Son düzenleme:
10k civarına aorus elite z890 satıldı yani ya da msi z890 gaming plus wifi, tomahawk anakartlar
270K'yı besler kesinlikle, 285K gibi hayvani TDP gereksinimi duyan işlemci hariç bu seviyeye kadar yeterli olur. Prime anakart kalitesi konusunda bir şey diyemem hiç kullanmadım ama kullanan varsa bu anakartı aydınlatabilir.

Bir de fiyatını da unutmamak lazım, Z890 bandına çıkmak için en uygun ATX olan modeller 11K'dan başlıyor. Bu anakartın fiyatının %50'si kadar para vermek ve 3.500₺ daha çıkmak demek.

1777708984924.webp

niye beslenemesin babalar gibi besler z890 overclock için gerekli, böyle yüksek watt çeken işlemcilere overclock yapmak zaten mantıklı değil. b860 alınır.

niye beslenemesin babalar gibi besler z890 overclock için gerekli, böyle yüksek watt çeken işlemcilere overclock yapmak zaten mantıklı değil. b860 alınır.
bu mantıktan bakarsak h810 da alınır b860 ne gerek var :)

anakart segmentleri genel bilgi verir segmente göre yorum yapılmaz. karta göre yapılır. mesela ben 270k alıcak olsam bu anakartı almazdım çünkü faz sayısı düşük. fakat faz sayısı yeterli b860 kesinlikle tercih ederim

270K'yı besler kesinlikle, 285K gibi hayvani TDP gereksinimi duyan işlemci hariç bu seviyeye kadar yeterli olur. Prime anakart kalitesi konusunda bir şey diyemem hiç kullanmadım ama kullanan varsa bu anakartı aydınlatabilir.

Bir de fiyatını da unutmamak lazım, Z890 bandına çıkmak için en uygun ATX olan modeller 11K'dan başlıyor. Bu anakartın fiyatının %50'si kadar para vermek ve 3.500₺ daha çıkmak demek.

Alıntıyı görüntüle
hocam ultra işlemci alacak adam en az 245kf 250k plus hatta çoğu kişi 270k plus işlemcisi alan sence o farka mı bakar ? intel kullanıcıları çevremde kiler bi sefer anakart alıyorum diyor z890 alıyor adam ona göre de işlemci alıyor. bütçesi kısıtlı olanlar zaten amd baksın. orrada işlemci ucuz ama anakartta amd biraz tuzlu

Bu anakarta gidecek işlemci 245k filan onda da z serisi olmadığı için overclock vs yok intelin dandik işleri aslında amd ki gibi b serisinde de olmalı ama yok ne yazık ki oyun tarafında amd seçmek daha mantıklı . Bir de aga bu kadar pcie x16 koyacaklarına bir m.2 girişi daha koysalar keşke .

Intel'in yeni seri işlemcilerinde zaten çok yüksek bir hız aşırtma (OC) potansiyeli bulunmuyor. İntel neredeyse suyunu sıkıp öyle satıyor işlemcileri. B860 serisi anakartlarda her ne kadar işlemci OC yapılamasa da RAM OC desteği mevcut ve Intel sistemlerde asıl farkı yaratan da RAM performansı oluyor. Bu açıdan bakıldığında, konudaki anakart fiyatına göre kesinlikle tercih edilebilir.

Ben de geçen hafta MediaMarkt'tan ASUS ROG Strix B860-G aldım ve 9.250 TL gibi çok uygun bir fiyata geldi. Aynı segmentteki bir anakartı AMD tarafında 12-13 bin liradan aşağı almak neredeyse imkansız.

Son düzenleme:
Geri