İnceleme Rehber 2K Monitör Tavsiyesi (23.01.2026 güncellendi)

Giga 4.nesil qd oled
Xg 3.nesil woled

Xg de daha dayanıklı kaplama var. Işık altında siyah derinliği, algılanan kontrast daha iyi hdr da daha parlak ve daha tutarlı. Bence görüntü istiyorsan değer. Ama ömür anlamında giga daha güvenilir geliyor.

Bu da giga incelemesi

Hımm eğer ki gigabyte daha uzun ömürlüyse ve bununda incelemesini izleyim ona göre karar vereyim olmadı 5070Ti yerine 5080 bakarız veya 4090

Hımm eğer ki gigabyte daha uzun ömürlüyse ve bununda incelemesini izleyim ona göre karar vereyim olmadı 5070Ti yerine 5080 bakarız veya 4090
Kesin değil kullanılan panel farklı. 4.nesil diyince Xg nin yenisi sanma o farklı panel kullanıyor. Woled ve qd oled fakrşı. Hem 4.nesil woled hem de 4çnesil qd oled var. Ama 4.nesil woled olarak 4k henüz piyasaya çıkmadı. Kullanıcı yorumlarına göre qd oled yeni nesiller daha güvenilir duruyor. Tahminime göre yani.

Kesin değil kullanılan panel farklı. 4.nesil diyince Xg nin yenisi sanma o farklı panel kullanıyor. Woled ve qd oled fakrşı. Hem 4.nesil woled hem de 4çnesil qd oled var. Ama 4.nesil woled olarak 4k henüz piyasaya çıkmadı.
hocam bunlarının farkını okuyabileceğim bir yazı var mı istersen onu okuyup geleyim hem Sanada çok soru soruyorum biraz utanıyorum açıkçası biraz öğreneyim farkları ona göre aralarında seçim yapılıp yapılmıyacağına bakayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam bunlarının farkını okuyabileceğim bir yazı var mı istersen onu okuyup geleyim hem Sanada çok soru soruyorum biraz utanıyorum açıkçası biraz öğreneyim farkları ona göre aralarında seçim yapılıp yapılmıyacağına bakayım
Öğrendikten sonra gelip sormam daha iyi olabilir hem kötü hissetmem kendimi

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öğrendikten sonra gelip sormam daha iyi olabilir hem kötü hissetmem kendimi

Xg32ucwg tandem olmasa da sonuçlar benzer. Hala renklerde qd, siyah derinliği ve hdr parlaklığı woled üstün. Bu yüzden rehberde yazanların aynısı geçerli. Okuduğun zaman mo27u2 ve Xg32ucwg farkını öğreneceksin.

Xg32ucwg tandem olmasa da sonuçlar benzer. Hala renklerde qd, siyah derinliği ve hdr parlaklığı woled üstün. Bu yüzden rehberde yazanların aynısı geçerli. Okuduğun zaman mo27u2 ve Xg32ucwg farkını öğreneceksin.
Teşekkür ederim hem rtings in bir videosunu buldum onu izliyorum hemde bunu okuyacağım okuyup gelicem ondan sonra hem kendi görüşümü söylerim hemde netleşmiş olur aklımdaki monitör fiyat farkı felan umrumda değil zaten bunlara harcamak için çalışacağım

Teşekkür ederim hem rtings in bir videosunu buldum onu izliyorum hemde bunu okuyacağım okuyup gelicem ondan sonra hem kendi görüşümü söylerim hemde netleşmiş olur aklımdaki monitör fiyat farkı felan umrumda değil zaten bunlara harcamak için çalışacağım
Rtıngs benim kadar detaylı bilgi vermiyor. O yüzden okumadan geçme.

Rtıngs benim kadar detaylı bilgi vermiyor. O yüzden okumadan geçme.
3. nesil Woled le daha yüksek parlaklıklara çıkacağım hdr performansı arttığı için otomatikmen renkler daha iyi gözükecek 4. nesil Qd oled alırsam yapısından dolayı daha iyi renkler daha canlı ve parlak renkler ama hdr problemi oldugu için istesemde o renk canlılığını ve parlaklığını kullanamıyacağım woled daha mantıklı gibi 4. nesil 2k woled var mı peki ona göre 4. nesiller gelene kadar 2k kullanırım

3. nesil Woled le daha yüksek parlaklıklara çıkacağım hdr performansı arttığı için otomatikmen renkler daha iyi gözükecek 4. nesil Qd oled alırsam yapısından dolayı daha iyi renkler daha canlı ve parlak renkler ama hdr problemi oldugu için istesemde o renk canlılığını ve parlaklığını kullanamıyacağım woled daha mantıklı gibi 4. nesil 2k woled var mı peki ona göre 4. nesiller gelene kadar 2k kullanırım
Var. Ama 4.nesil Woled de grey banding var şansına az veya çok gelebilir.

Bu 4.nesil

Fiyatı 4k qd oled seviyesinde.

Var. Ama 4.nesil Woled de grey banding var şansına az veya çok gelebilir.

Bu 4.nesil

Fiyatı 4k qd oled seviyesinde.
Çok rahatsız ediyor mu grey banding kafam karıştı şimdi Qd oled alırsam 4. Nesil 4k alabiliyorum ama HDR problemi olduğu için istesemde tam performans alamıyorum HDR problemi olmuyan (daha az problemi olan) monitör almak istersem 3. Nesil alabiliyorum ve tonla para veriyorum 4. Nesil 2k olsun dersemde 4. Nesil Qd oled parasına denk geliyor 🤣🤣🤣

Çok rahatsız ediyor mu grey banding kafam karıştı şimdi Qd oled alırsam 4. Nesil 4k alabiliyorum ama HDR problemi olduğu için istesemde tam performans alamıyorum HDR problemi olmuyan (daha az problemi olan) monitör almak istersem 3. Nesil alabiliyorum ve tonla para veriyorum 4. Nesil 2k olsun dersemde 4. Nesil Qd oled parasına denk geliyor 🤣🤣🤣
İkiside kusurlu. Detay icin woled neden alınmaz rehberime bak qd oled icin de yaparımda üşendim.

Woledler düşük yenileme hızlarında siyahları griye çeviriyor.

Her modelde bu sorun var mı bilmiyorum. Ayrıca black crush da oluyor. Detay icin paylaştığım kaynaklara göz at.

HDR problemine gelecek olursak Peak1000 modunda bu sorun var Trueblack400 de kararma problemi yok. Ancak tepe parlaklık daha düşük. Woled ise en yüksek parlaklık modunda karanlık sahneleri fazla aydınlatıyor. Eğer trueblack kullanırsan yine sorun yok. QD oled karanlık sahneleri fazla aydınlatmıyor yani parlaklığı doğru veriyor. Kısaca her ikisinde de en yüksek parlaklık modu sorunlu ama qd oled sorunu daha cok can sıkıcı.

Son düzenleme:
İkiside kusurlu. Detay icin woled neden alınmaz rehberime bak qd oled icin de yaparımda üşendim.

Woledler düşük yenileme hızlarında siyahları griye çeviriyor.

Her modelde bu sorun var mı bilmiyorum. Ayrıca black crush da oluyor. Detay icin paylaştığım kaynaklara göz at.
O konunu biraz okudum ada wong a daha çok gözüm kaydı ama okuyabildim yani kafam baya karışti açıkcası çok kolay olacağını düşünüyordum HDR problemi olmasa Gigabyte alıp geçerdimde zaten istediğim şey oyun konusunda üzmemesi

@Tayfunns hocam konu dışıda oyuncu pc ve monitörü filan takacağım iyi akıllı priz öneriniz varmı?

Geri