Gelecekte Bilgisayar Toplamak Tarih mi Oluyor? (Yapay Zeka ve Bulut Dönemi)

Böyle bir şey yok. Sözüm ana dünya devleri başka bir şey deniyor. Mülksüzleştirme projesi devreye girdi. Nintendo bile senelerce kutulu oyun satarken bir anda kutulu cd key satmaya başladı ve internet baglantısı gerekiyor.

Normal şartlarda da kaç kişi disk alıyor ki zaten? İnternetle bağlantısı 1 saat kopsa krize giren insanlık, şirketlerin hizmet için internet bağlantısını şart koşmasına neden bu kadar tepki gösterdi?

Normal şartlarda da kaç kişi disk alıyor ki zaten? İnternetle bağlantısı 1 saat kopsa krize giren insanlık, şirketlerin hizmet için internet bağlantısını şart koşmasına neden bu kadar tepki gösterdi?
Nintendo ve Playstation ayrı, onlar oyun konsolu. Oyunları için internet baglantısı zorunlulugu dogru bir şey degil. İnternet baglantısı olmadıgı zaman kullanamayacaksın oyun konsolunu. Bu konsolun dogasına aykırı bir şey. Bunlar hep alttan zemin hazırlama. Önce senin gibiler sayesinde kendilerine güven bulacaklar işte. 'İnternet olmadan zaten krize giriyorsunuz' argümanları, sonra konsolun kendisini yokedip bulut tabanlı aylık ödemeli sisteme geçerler bu kafalar oldugu sürece. Bir şeye sahip olmakla her ay bagımlı gibi para ödemenin zorlugunu siz anlayacak kapasiteye gelmemişsiniz. Tüm mülk haklarımızı elimizden alırlarsa o zaman anlarsınız. Böyle bir şey olursa; 'Hangi birine abonelik parası bulacagım ben ya' diye yorum yazacaklar şimdi burada hiç bir şey olmamış gibi bize karşı argüman sunanlar.

Nintendo ve Playstation ayrı, onlar oyun konsolu. Oyunları için internet baglantısı zorunlulugu dogru bir şey degil. İnternet baglantısı olmadıgı zaman kullanamayacaksın oyun konsolunu. Bu konsolun dogasına aykırı bir şey. Bunlar hep alttan zemin hazırlama. Önce senin gibiler sayesinde kendilerine güven bulacaklar işte. 'İnternet olmadan zaten krize giriyorsunuz' argümanları, sonra konsolun kendisini yokedip bulut tabanlı aylık ödemeli sisteme geçerler bu kafalar oldugu sürece. Bir şeye sahip olmakla her ay bagımlı gibi para ödemenin zorlugunu siz anlayacak kapasiteye gelmemişsiniz. Tüm mülk haklarımızı elimizden alırlarsa o zaman anlarsınız. Böyle bir şey olursa; 'Hangi birine abonelik parası bulacagım ben ya' diye yorum yazacaklar şimdi burada hiç bir şey olmamış gibi bize karşı argüman sunanlar.

Bu tam olarak hangi komplo şeyisine giriyor onu bilmiyorum ama mülk hakkın Mario yüzünden değil mehter verenler yüzünden elinden alındı. Bilgin olsun.

İnsanlar zaten bundan hoşnut olmadıklarını dile getiriyorlar ama maalesef kar oranları onlar için daha cezbedici.

mesut çeviğin bir sözü vardı anadoluda internet kafeler sistem almıyor, cloud gaming geforce now alıyor abicim.
bu adam diyorsa cloud gaming gelecek olmaz zaten kolpa dediği de

Bu tam olarak hangi komplo şeyisine giriyor onu bilmiyorum ama mülk hakkın Mario yüzünden değil mehter verenler yüzünden elinden alındı. Bilgin olsun.
Verdiginiz cevap çok seviyesizce ve sizi haklı çıkarmıyor. Nintendo cd key satma olayı kabullenilecek bir şey degil. Siz burada bunu kabullenip olayı siyasilere baglayarak laf cambazlıgı yapıyorsunuz. Madem siyasiler yüzünden, Nintendo'da bunun bir ayagı ve siz buna destek veriyorsunuz. Hem o siyasileri eleştirip hemde onlarla aynı yoldan yürüyorsunuz... Çok farklı bir kafa çok farklı bir seviye....
İnsanlar zaten bundan hoşnut olmadıklarını dile getiriyorlar ama maalesef kar oranları onlar için daha cezbedici.
İnsanlar dile getiriyor ama beyni yıkanmış bir kitle var. Daha adam bir kaç yorum yukarıda 'internet olmadan hayat olmuyor' diyerek mülk hakkımızı elimizden almaya çalışanlara destek oluyor. Bilinçli veya bilinçsiz.

Son düzenleme:
Verdiginiz cevap çok seviyesizce ve sizi haklı çıkarmıyor. Nintendo cd key satma olayı kabullenilecek bir şey degil. Sen burada bunu kabullenip olayı siyasilere baglayarak laf cambazlıgı yapıyorsun. Yani bir yanlışa dogru derken, diger yanlışa yanlış diyorsun.

İnsanlar dile getiriyor ama beyni yıkanmış bir kitle var. Daha adam bir kaç yorum yukarıda 'internet olmadan hayat olmuyor' diyerek mülk hakkımızı elimizden almaya çalışanlara destek oluyor. Bilinçli veya bilinçsiz.

Oyun fiyatları / pazarlaması konusunda en radikal kararları hep Nintendo atmıştır çünkü kemik kitlesine çok güvenir. Microsoft ya da Sony'nin geri adım attıkları olmuştur ama Nintendo'da böyle bir durum yok. Adamlar 86 milyonluk Türkiye'ye bir arkadaşa bakıp çıkmak için bile girmiyorlar. TL'nin sürekli değer kaybetmesi Nintendo oyunlarını bizim için zaten ulaşılmaz kılıyor. Olayın siyasi boyutu, laf cambazlığı değil bu ülkenin gerçeğidir. Keza senin cebinden çıkan paradan boğazına giren lokma ve hatta sabah evden çıkıp geri sağ salim gelebilmeni bile siyaset belirliyor. Burası Norveç değil.

Şu tam dalışlı oyun kapsülü tarzı teknoloji gelişirse pc mi ilk ben satarım skflslmfls

PC olayı azaldı zaten çünkü artık her evde PC yok ama yediden yetmişe herkesin elinde telefon var, mobil oyun sektörü bu yüzden yıllardır aşırı önde ve piyasadaki bu kadar kalitesiz oyun furyasının asıl sebebi de tamamen bu kitle gücü

PC olayı azaldı zaten çünkü artık her evde PC yok ama yediden yetmişe herkesin elinde telefon var, mobil oyun sektörü bu yüzden yıllardır aşırı önde ve piyasadaki bu kadar kalitesiz oyun furyasının asıl sebebi de tamamen bu kitle gücü
Tabii ki, videoda da benim de dediğim gibi mobil işlemcilerle fansız çok hafif laptoplar yapılmaya başlandı artık. Bknz. MacBook NEO vb. Bulut sistemleri çok yaygınlaşmaya başladı artık ve maalesef çok yakın olmasa da yakın gelecekte tamamen bulut sistemler üzerinden olayların ilerleyeceğini ben düşünmeye başladım.

Geri