Bilgisayar Toplamama Yardım ve Öneriler

Reaksiyon skoru
2
Bilgisayar topluyorum parçaların çoğunu aldım ama bilmediğim şeyler var öncelikle aldığım parçaları yazayım:

Amd Ryzen 7 9800x3d
Sapphire RX9070 XT Pure Amd 16GB
MSI B850 Gaming Plus Wifi Amd 8200 MHz
Thermaltake View 380 850W 80+ Gold ARGB USB 3.2 Bubble Pink ATX Mid Tower Kasa
MLD 1Tb M800 Gen5 M.2 2280 SSD 10200 MB Okuma / 8300MB Yazma

İşlemci soğutması için;
Thermalright Peerless Assassin 120 Digital White ARGB TL-C12CW-X28-S V2 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Beyaz Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili — 2.999,00 ₺
https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Bunu düşünüyorum , ekstra kasa için fan almalı mıyım , ram önerilerine de açığım ve son olarak ekstra almam gereken bişi varmı fikirlere ihtiyacım var.

Bilgisayar topluyorum parçaların çoğunu aldım ama bilmediğim şeyler var öncelikle aldığım parçaları yazayım:

Amd Ryzen 7 9800x3d
Sapphire RX9070 XT Pure Amd 16GB
MSI B850 Gaming Plus Wifi Amd 8200 MHz
Thermaltake View 380 850W 80+ Gold ARGB USB 3.2 Bubble Pink ATX Mid Tower Kasa
MLD 1Tb M800 Gen5 M.2 2280 SSD 10200 MB Okuma / 8300MB Yazma

İşlemci soğutması için;
Thermalright Peerless Assassin 120 Digital White ARGB TL-C12CW-X28-S V2 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Beyaz Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili — 2.999,00 ₺
https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Bunu düşünüyorum , ekstra kasa için fan almalı mıyım , ram önerilerine de açığım ve son olarak ekstra almam gereken bişi varmı fikirlere ihtiyacım var.
hepsini indirimlerden almışsın sanırım güzel olmuş sistem
keşke mld m800 yerine m700 alsaydın daha iyi olurdu ama m800 de iyi
çok ağır işler yapmıyorsan soğutucu hayli hayli yetecektir
kasanın da pembe olduğunu bilerek almışsındır umarım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alt tarafa 3 üst tarafa 3 tane fan takabilirsin ama o da minimum 2 bin tl demek ekran kartı sıcaklığını bayağı düşürür işlemcininki de biraz düşer. estetik olarak daha güzel durur

hepsini indirimlerden almışsın sanırım güzel olmuş sistem
keşke mld m800 yerine m700 alsaydın daha iyi olurdu ama m800 de iyi
çok ağır işler yapmıyorsan soğutucu hayli hayli yetecektir
kasanın da pembe olduğunu bilerek almışsındır umarım :D
Oyun oynamak için aldım render falan yapmicam , pembe daha ucuz diye pembe beyaz yapayım dedim 😀 önerdiğin bi fan var mı farkediyor mu marka

Oyun oynamak için aldım render falan yapmicam , pembe daha ucuz diye pembe beyaz yapayım dedim 😀 önerdiğin bi fan var mı farkediyor mu marka
Sistem çok güzel ama bu güzelliği takoz gibi hava soğutma ile baltalama be :)
Güzel bir sıvı soğutma yakışır o kasaya

soğutma olarak yapabileceğin bir sürü kombinasyon var, 360mm beyaz bir soğutma güzel durur ama fiyatı arttırır sen bilirsin
1) 360mm sıvı soğutma yukarıya, aşağıya 3lü fan seti ve kontrolcü alırsın kasadaki 4 fanla beraber 7 tanesini kontrolcüye takarsın.
2) hem aşağıya hem yukarıya üçer fan takarsın yine kontrolcüyle 6 tane fanı kontrol edersin anakarta da 4 tane bağlarsın öyle de güzel durabilir.
tamamen bütçeye ve senin nasıl istediğine bağlı uzun lafın kısası

Son düzenleme:
Bütçe kısıtlı şu an 240mm sıvı soğutma alabilirim ama o da iyi olmaz dedi çevremdekiler o yüzden iyi bi hava soğutma alayım dedim.
İndirimleri takip et denk gelir 3-3,5 K arası güzel bir şey umarım.

sana önerim bu tarz bir şey kesin al https://www.pttavm.com/gf120r-v2-ar...-rulman-fani-3lu-paket-kontrolcu-p-1473000589
3 fanı aşağı takarsın kontrolcü de geliyor içinden 6 fana kadar takabiliyorsun sıvı soğutucu veya hava soğutma almak sana kalmış
3 tane kesin alacağım alt için sıvı soğutmayı bi düşünmem lazım
https://www.sinerji.gen.tr/ocypus-d...l-1700p1851p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-56710 bu var mesela soğutma performansı ve kalitesi nasıl bilmiyorum hocam öneresim geliyor ama kefil olamıyorum testi de yok sanırım
bir video incelemesinde yeterli gözüküyordu ama yinede 22 sindeki indirimi bekleyeceğim sanırım

Geri