Mackbook Pro M5 Pro 48gb

Hocam şöyle zaten evde bi masaüstüm var rtx3060 lı benim yapıcagım oyunda zaten bu grafik kartında hayli hayli kaldırması lazım indie oyun ben okulda vs. Calısmak için kendime laptop bakiyorum
Hocam laptop bakıyorsanız macbook alın geçin derim dediğiniz gibi basit oyunları yaparsınız işlerinizi de halledersiniz. Ama dediğim gibi kariyer olarak oyun geliştirme düşünüyorsanız win sistem lazım ve ekran kartı da güçlü bi ekran kartı olması lazım, oyun geliştirme mevzusunda dediğim gibi sdklarda sıkıntı olabilir çoğu windowsa göre oluyor onu bi araştırın çok hakim değilim o konuya ama zaten okulda vesaire çalışmak için taşınabilir bişey istiyorsunuz o da macbook ve yurt dışından güzel bi fiyata alma şansınız var sanırım değerlendirebilirsiniz.

Birkaç gün buna takmış biri olarak söyleyebilirim ki, bu iş çok kısır.

M5 max bile RTX 5090'ın üçde biri kadar token üretebiliyor. Eğer cidden işin ciddi ise Nvidia dışında alternarifin yok. En deneysel ve güncel paketler blackwell mimarisine çıkıyor. Apple bu işte hala daha var-yok gibi. Sadece dümdüz açık kaynak model çalıştıracaksan mac os teki çoğu llm i çalıştırabilirsin. Fakat 48gb gibi devasa bir alandan bahsediyorsun. 30 milyarlık llm ler çalışır burada. Ama nvidia 5000 veya pro serisi kartın olmadığından yavaşlığı hissedersin. Çok özel ortamlarda test yapacaksan sorun yaşayabilirsin.

Fakat 5090'ın fiyatı belli. 48gb alanı da yok. Ben 70 milyarlık llm leri çalıştırayım da ne olursa olsun kafasındaysan belkide en ucuz seçeneğin macbook pro m5 48gb hala en ucuz seçeneklerden biri. (Eğer profesyonel arenaya girmek istemiyorsan)

Lakin ben senin o kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum. Eğer kafanda soru işaretleri varsa bekle. Teknoloji 1 günde değişiyor. Ucuz ve daha kullanıcı dostu donanımlar çıkıyor. Yazılımlar herkesin erişimine iniyor. Araştırma yapmaya devam et. Llm işi paranın döndüğü alan. Batabilirsinde çıkabilirsinde. Daha fazla yorum yapacak bilgi donanımına sahip değilim. Gemini'nin sana söylemeyeceklerini söylüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca unity, ue5 gibi engine ler kullanacaksan windows şart gibi. Macbook da cayır cayır unity çalışabilir olsanda windows cihaz optimizasyon için şart. Eğer cidden vampire survivors tarzı bir şey yapacaksan m5 pro 48gb çoook overkill.

Laptop önerisi yapamam. Ben şahsen mini itx sistemimi üniversiteye götürmeyi planlıyorum. 14 litre kasanın içine istediğimi yerleştirip çantamda taşımayı planlıyorum. Gerçekçi bir seçenek gibi duruyor.
Zaten belli bi sürem var almak için bekliyebilirim 2.elde M2 Max 64 GB gibi ilanlarda görüyorum sence hangisini almalıyım az buçuk aynı paraya denk geliyor

Hocam laptop bakıyorsanız macbook alın geçin derim dediğiniz gibi basit oyunları yaparsınız işlerinizi de halledersiniz. Ama dediğim gibi kariyer olarak oyun geliştirme düşünüyorsanız win sistem lazım ve ekran kartı da güçlü bi ekran kartı olması lazım, oyun geliştirme mevzusunda dediğim gibi sdklarda sıkıntı olabilir çoğu windowsa göre oluyor onu bi araştırın çok hakim değilim o konuya ama zaten okulda vesaire çalışmak için taşınabilir bişey istiyorsunuz o da macbook ve yurt dışından güzel bi fiyata alma şansınız var sanırım değerlendirebilirsiniz.
Kariyerimi tam olarak oyun geliştirmeye yöneltmeyi düsünmüyorum suanlık lise 11.sınıf ögrencisiyim okulda gelistirdiğim kendi mobil uygulama projelerim var ve dahada çok geliştiricem gibi duruyor bunun için okulda calısabilecegim bi laptop bakıyorum aslında oyun yapma fikride projeleri birlikte gelistirdiğim arkadasımdan cıktı hobi olarak geliştirmeyi düsünüyoruz üniversitedede yapay zeka mühendisliği okumayı düsünüyorum sahsen

Zaten belli bi sürem var almak için bekliyebilirim 2.elde M2 Max 64 GB gibi ilanlarda görüyorum sence hangisini almalıyım az buçuk aynı paraya denk geliyor
M5 pro 48 gb fazlasıyla yeterli olacaktır hocam 2. elde temiz bulmaya falan çalışacaksınız siz bilirsiniz genede bence sıfır almak daha sağlıklı ve yeni oluyor 48gb de fazlasıyla yeter.

Kariyerimi tam olarak oyun geliştirmeye yöneltmeyi düsünmüyorum suanlık lise 11.sınıf ögrencisiyim okulda gelistirdiğim kendi mobil uygulama projelerim var ve dahada çok geliştiricem gibi duruyor bunun için okulda calısabilecegim bi laptop bakıyorum aslında oyun yapma fikride projeleri birlikte gelistirdiğim arkadasımdan cıktı hobi olarak geliştirmeyi düsünüyoruz üniversitedede yapay zeka mühendisliği okumayı düsünüyorum sahsen
Çok güzel hocam şimdiden başarılar diliyorum yolun bahtın açık olsun, dediğim gibi uzun ömürlü işini fazlasıyla görecek bi seçim olur m5pro 48gb.

• Beğen
Reaksiyonlar: Bzsu

M1,m2,m3 e girişme. Yapay zeka da kötüler. Günlük kullanım için kusursuz cihazlar fakat m4,m5 kadar yenilikçi değiller.

Uzak dur m123 den. M4 ucuzsa olur. Fakat m5 her zaman tercihtir. M5 mini yi bekleyebilirsin. Macbook prolara göre çooook ucuzlar ve baya güçlüler.

Ayrıca "ne kadar çok parametreli yapay zeka = o kadar güç" çalışmıyor. Token üretecek hıza da ihtiyacın var. 5090 gibi seçeneklere göz kırpmamın sebebi bu. Nvidia hızda rakipsiz.

M1,m2,m3 e girişme. Yapay zeka da kötüler. Günlük kullanım için kusursuz cihazlar fakat m4,m5 kadar yenilikçi değiller.

Uzak dur m123 den. M4 ucuzsa olur. Fakat m5 her zaman tercihtir. M5 mini yi bekleyebilirsin. Macbook prolara göre çooook ucuzlar ve baya güçlüler.

Ayrıca "ne kadar çok parametreli yapay zeka = o kadar güç" çalışmıyor. Token üretecek hıza da ihtiyacın var. 5090 gibi seçeneklere göz kırpmamın sebebi bu. Nvidia hızda rakipsiz.
Ya pro m5 var arkadaşta satıyor ne teklif etsem ocakta almış yoksa sıfır m4 mü alsam 45'e?

Ya pro m5 var arkadaşta satıyor ne teklif etsem ocakta almış yoksa sıfır m4 mü alsam 45'e?
Fiyatlara hakim değilim hocam. M5 baya baya kendini geliştirmiş bir çip. Aynı fiyata m5 alırım tabii ki. (Eğer temizse)

Ayrıca ssd si de baya iyi. Günlük kullanım için m2 bile işini fazla görür ama pro arenada m5 maniac bir şey.

Hocam ürünün yıpranma durumu nedir onu kontrol edin sonra konuşun arkadaşınızla fiyatı

Hocam ürünün yıpranma durumu nedir onu kontrol edin sonra konuşun arkadaşınızla fiyatı
Valla tertemiz kullanmış sıfır m4 mü alsam yoksa m5 pro arkadaşımın cihazınımı alsam muallaktayım. En son 68 falan diyordu.

Fiyatlara hakim değilim hocam. M5 baya baya kendini geliştirmiş bir çip. Aynı fiyata m5 alırım tabii ki. (Eğer temizse)

Ayrıca ssd si de baya iyi. Günlük kullanım için m2 bile işini fazla görür ama pro arenada m5 maniac bir şey.
45 bine pro m5 yoktur bence arkadaş 68 diyor cihazına

Geri