Çözüldü✓ Toplayacağım Bilgisayara Yardımcı Olurmusunuz

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
55000
SİSTEMİ SAHİBİNDEN PARAM GÜVENDE İLE 2. EL TOPLAYACAĞIM ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE:
  • ASUS RTX 3070 Dual 8GB : 12.000 TL
  • XPG Lancer Blade 16GB DDR5 RAM (SIFIR) : 8.000 TL
  • NZXT 750W PSU (SIFIR) : 3.300 TL
  • MSI PRO B650M-B Anakart: 3.000 TL
  • Dark Maxima V30 Kasa: 1.500 TL
  • Ryzen 7 7800X3D İşlemci: 11.000 TL
  • Samsung 980 Evo 1TB SSD : 3750 TL
    sistem genel olarak iyi mi geliştirilmesi gereken kısımlar neresi bilen ve fikri olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?
    GENEL OLARAK
  • FİVEM
  • LOL
  • VALORANT
  • CS2
    TARZI OYUNLAR OYNUYORUM GENEL OLARAK
    BÜTÇE 55K 60K ARASI.
    DAHA UYGUN VEYA DAHA İYİ GELİŞTİRİLEBİLİR BİR PARÇA BULURSANIZ YADA BİLGİNİZ VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
    EKRAN KARTI FURMARK TESTİ BU ŞEKİLDE
    :
    1780403546219.webp

Ekler

• 1780403498495.webp
    1780403498495.webp
    84.4 KB · Hit: 9
sıfır tek tek kaliteli parçalar alarak 9060xt 16gb sistem toplayabilirsin bence 60k bayıyorsan bir sisteme 3070 olmamalı bence işlemcin iyi ama bence mantıklı olmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstelik paranda nakit sanırım ram ssd gibi parçaları al 2. elden kasanı kozmetiğini 0 keyfine göre alırsın

55-60kya ara ara 5070 sistem düşüyor vatanda o şekilde alman çok daha mantıklı olur hem ikinci el almış olacaksın bence mantıksız.
İncehesap gaming gecesinde de 50kya 5060ti sistem düşüyor ona da bakabilirsin

Bence anakart, ram, ssd, istersen işlemci sabit kalsın ama bence işlemciden düşürüp ekran kartına ekle sonra bir 5060ti veya 9060xt 16gb çekersin kasanı deepcool p300c alırsın 2 reverse fan var psuda gp700a ged alırsın çok fiyat performans kule tipinide al kafana göre tamam

sıfır tek tek kaliteli parçalar alarak 9060xt 16gb sistem toplayabilirsin bence 60k bayıyorsan bir sisteme 3070 olmamalı bence işlemcin iyi ama bence mantıklı olmaz

Üstelik paranda nakit sanırım ram ssd gibi parçaları al 2. elden kasanı kozmetiğini 0 keyfine göre alırsın
ankaradan sıfır 14000tl ye dediğiniz ekran kartı satılıyor ama 5 6 yıldır bilgisayar kullanıyorum amd tarafını hiç kullanmadım etrafımda kullanan da yok ondan pek bi bilgim yok

55-60kya ara ara 5070 sistem düşüyor vatanda o şekilde alman çok daha mantıklı olur hem ikinci el almış olacaksın bence mantıksız.
İncehesap gaming gecesinde de 50kya 5060ti sistem düşüyor ona da bakabilirsin
yorum için teşekkürler dediğiniz gibi indirimden düşebilirim ama yazmayı unutmuşum sıfır sıvı soğutma da dahil sisteme deepcool lt 520 modeli
parçaları sıfır alırsam ram kısmında eksik kalır veya işlemci modeli gücü düşeceği için pek istemiyorum oynayacağım oyunlar işlemci üzerine hikayeli oyunları tercih etmiyorum o yüzden ekran kartından kısıp biraz daha diğerlerine düştüm

Öncelikle 7800x3d işlemciye soğutucu yazmamışsınız ona iyi bir soğutucu lazım olacak hocam.
SSD yi ikinci el önermem ama o fiyata güzel ürüne güveniyorsanız olabilir tabi.
Ekran kartını geliştirebilirsiniz. Giderleri topladığımda 42.5 yapıyor yani sanırım daha bütçeniz var. :)

Bence anakart, ram, ssd, istersen işlemci sabit kalsın ama bence işlemciden düşürüp ekran kartına ekle sonra bir 5060ti veya 9060xt 16gb çekersin kasanı deepcool p300c alırsın 2 reverse fan var psuda gp700a ged alırsın çok fiyat performans kule tipinide al kafana göre tamam
işlemciyi sabit bırakmayı düşünüyorum oyunlar işlemci tabanlı olduğu hikayeli ekran kartını zorlayacak oyunlar ile pek ilgilenmiyorum

SİSTEMİ SAHİBİNDEN PARAM GÜVENDE İLE 2. EL TOPLAYACAĞIM ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE:
  • ASUS RTX 3070 Dual 8GB : 12.000 TL
  • XPG Lancer Blade 16GB DDR5 RAM (SIFIR) : 8.000 TL
  • NZXT 750W PSU (SIFIR) : 3.300 TL
  • MSI PRO B650M-B Anakart: 3.000 TL
  • Dark Maxima V30 Kasa: 1.500 TL
  • Ryzen 7 7800X3D İşlemci: 11.000 TL
  • Samsung 980 Evo 1TB SSD : 3750 TL
    sistem genel olarak iyi mi geliştirilmesi gereken kısımlar neresi bilen ve fikri olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?
    GENEL OLARAK
  • FİVEM
  • LOL
  • VALORANT
  • CS2
    TARZI OYUNLAR OYNUYORUM GENEL OLARAK
    BÜTÇE 55K 60K ARASI.
    DAHA UYGUN VEYA DAHA İYİ GELİŞTİRİLEBİLİR BİR PARÇA BULURSANIZ YADA BİLGİNİZ VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
    EKRAN KARTI FURMARK TESTİ BU ŞEKİLDE
    : Alıntıyı görüntüle
pahalı geldi gözüme işlemcinin 0 hali zaten 12ye düşüyor zira anakart MSI alma sorun yaşaman muhtemel MSI boardlar x3D ile ram seçme sıkıntısı yaşatıyor yüksek olasılıklarda sistem debug kalabilir veya expo sıkıntıları yaşabilirsin ve o parada 3070 hem kötü hemde daha 1dk 47 saniyede 77 derece olmuş ekran kartı zaten %90 fan açmışken

Param güvende ile alıyorsan:
Ram,Anakart,ssd alıp geç onları aradan çıkar, (düz 15k bura)

Sonra
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-9600x-alti-cekirdek-3-9-ghz-fiyati,706819130.html (işlemci konusunda başka arkadaşlarda yardımcı olsun bilmiyorum bunu ilgiyi kestim bayadır am5 ile)

bura total
58k ediyor, çıkmaz ise işlemciden kısar böylesini alırsın 5060ti+9600x her türlü 7800X3D ve 3070 den iyidir benim kendi düşüncem elbet ki valo için senin topladığın daha iyi işlemci tabanlı olduğu için ancak hepsi rahat 400 ü geçiyor sonrasına ne gerek var 400hz monitörün bile olduğunu sanmıyorum.

Öncelikle 7800x3d işlemciye soğutucu yazmamışsınız ona iyi bir soğutucu lazım olacak hocam.
SSD yi ikinci el önermem ama o fiyata güzel ürüne güveniyorsanız olabilir tabi.
Ekran kartını geliştirebilirsiniz. Giderleri topladığımda 42.5 yapıyor yani sanırım daha bütçeniz var. :)
soğutucu olarak yazmayı unutmuşum deepcool lt 520 modelini alıcam
ssd sağlığı crystal disk info uygulamasından %93 olarak fotoğrafını göndermiş pek bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama bilemeyiz
ne kadar ucuz olursa o kadar iyi yani illaha 55 60 bin tl olucak diye düşünmüyorum ama ekran kartı dediğiniz gibi yükseltiledebilir ama rtx kısmında en ufak oynamada fiyat çok değişiyor 6 ila 10 arası onun yerine amd de düşünülebilir ama daha önceden hiç amd kullanmadım veya kullanan tanıdığım olmadı

işlemciyi sabit bırakmayı düşünüyorum oyunlar işlemci tabanlı olduğu hikayeli ekran kartını zorlayacak oyunlar ile pek ilgilenmiyorum
Kanka farkını anlayamacaksın sen cs ve valoda ha 400fps almışsın yada 800 ikiside senin işini görüyor elbet ama paranı mantıklı bir yönde harcamak istiyorsan burdaki çoğu kişi dediğimi diyecektir.

Kanka farkını anlayamacaksın sen cs ve valoda ha 400fps almışsın yada 800 ikiside senin işini görüyor elbet ama paranı mantıklı bir yönde harcamak istiyorsan burdaki çoğu kişi dediğimi diyecektir.
cs ve valo için bişey demiyorum o konuda haklısınız ama fivem denilen oyun işlemci üstüne kurulu olduğu için işlemciden kısmayı düşünmedim ekran kartı dediğiniz gibi biraz sıkıntı yaşatabilir

amd de düşünülebilir ama daha önceden hiç amd kullanmadım veya kullanan tanıdığım olmadı
9060xt 16gb yapıştır geç, ha 60k bütçen var madem ikinci el alıyorsun 9070 almayı veya 5070 almayı hedeflemen lazım kombinasyonun mantıksız desen ki işlemci tabanlı iş yapıyorum zart zurt tamam ama senin tercih etme sebebin fps oyunları

cs ve valo için bişey demiyorum o konuda haklısınız ama fivem denilen oyun işlemci üstüne kurulu olduğu için işlemciden kısmayı düşünmedim ekran kartı dediğiniz gibi biraz sıkıntı yaşatabilir
dediğim 9600x5060ti kombosu sizin kombonuza göre daha fazla iş yapacaktır bence genede, o fark için 3070 kullanmaya değmez.

Geri