Ryzen 5600x RX 9060 XT Ddr4 Sistemim Yük Altında Kapanıyor

Yujin

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba,

İşlemci: Ryzen 5 5600X.
CPU soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Ekran kartı: RX 9060 XT.
RAM: 1x8GB Adata XPG GAMMIX D10 8 GB 3000 MHz DDR4 CL16 ve 1x8 Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram modellerini Dual olarak kullanmaktayım.
Anakart: ASRock B450M HDV.
PSU: High Power 600W Bronze 85+

NBA 2K26, Cyberpunk, Mafia old country gibi oyunlarda düzenli olarak PC aniden kapanıyor olay görüntüleyicisine baktığımda hepsinde kernel 41'den dolayı kapandığı yazıyor.
Bilgisayar kapanmadığı durumlarda kasama taktığım mouse, klavyemin bağlantısı aniden kopabiliyor. Başka USB portlarına taktığımda o koptuğu esnadan sonra hiçbir şekilde geri gelmiyor (PC'yi aç kapa yapana kadar)
Muhtemel sıkıntının PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Sıcaklık değerlerim çok iyi sıcaklıkla alakalı hiçbir sıkıntım yok.

Ekler

• psu.webp
    psu.webp
    64.6 KB · Hit: 24
anakart cok ısınıyor olabilir. güvenlik nedeni ile kapanıyor olabilir.

anakart cok ısınıyor olabilir. güvenlik nedeni ile kapanıyor olabilir.
Anakartın ısısına ayrıca hiç bakmadım yük altındayken ama cpu ve ekran kartı 55 dereceyi geçtiğini görmedim.
Psu artık ömrünü tamamlamış olabilir hocam 7-8 yıldır kullanıyorum çünkü

Hocam öncelikle elindeki Psu aşırı kötü onu söylemiş olayım;
1- Tüm güç kablolarının tamamen takılı olduğundan emin ol
2- Bios pilini çıkarıp 15 dk falan bırakarak Bios sıfırla
3- Bios update yap
4- Xmp/Expo açma ramleri fabrika ayarlarıyla kullan ilk
5- İşlemci termal macunu değiştir
6- Sorun tekrarlarsa bir arkadaşından rica edip farklı bir Psu ile dene

Ya da ilk 6’yı dene sonra 1’den başla

psudan anlamam benmde kapanıyordu pc ana kart ısındıgından oluyormus :D

%99 psu kaynaklı, başka bir psu ile dene sorun çıkmazsa psu değiştirirsin

Hocam öncelikle elindeki Psu aşırı kötü onu söylemiş olayım;
1- Tüm güç kablolarının tamamen takılı olduğundan emin ol
2- Bios pilini çıkarıp 15 dk falan bırakarak Bios sıfırla
3- Bios update yap
4- Xmp/Expo açma ramleri fabrika ayarlarıyla kullan ilk
5- İşlemci termal macunu değiştir
6- Sorun tekrarlarsa bir arkadaşından rica edip farklı bir Psu ile dene

Ya da ilk 6’yı dene sonra 1’den başla
Hocam kablolarda bi sıkıntı yok, bios guncel, xmp kapalı stok ayarlarda çalışıyor ramler, en kötü yeni psu alacağım,
Fakat başka bir arkadaş anakartı değiştir dedi elimdeki modelin kronik olduğunu söyledi fakat, anakartın ne gibi bi sıkıntısı olabilir ki?

Hocam kablolarda bi sıkıntı yok, bios guncel, xmp kapalı stok ayarlarda çalışıyor ramler, en kötü yeni psu alacağım,
Fakat başka bir arkadaş anakartı değiştir dedi elimdeki modelin kronik olduğunu söyledi fakat, anakartın ne gibi bi sıkıntısı olabilir ki?
Kronik anakart sorunu olarak benim literatürümde sadece x3d katili Asrock anakartlar var. Başka kronik sorunlu anakart bilmiyorum. Bir arkadaşın varsa ve PC söküp takmaktan anlıyorsan farklı Psu ve anakartla dene istersen.

bu şekilde bir sistem dizmek istiyorum 500 w evga power kaldırır mı
evga da modeli önemli, düzgün bir modelse yeterli olur. bu konudaki problem psu'nun 600 olması değil mesela dandik olması. marka model önemli kısacası.

hwinfo üzerinden oyundayken voltaj tarafında 12volt kısmında kaç yazıyor onu kontrol et eğer PSU da sorun varsa 11.4 civarında bir değer yazması lazım 12 ve üzeri veriyorsa PSU da sorun yoktur.

Geri