150bin TL'lik Sistem Tavsiyesi

Hocam fiyatlardan haberiniz yoksa yorum yapmayın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam arkadaş 9800x3D 5080 demiş SSD bende mevcut demiş. İlk mesajı düzgünce okusanız iyi olur.

Doğru yine de 4K'da işlemcinin doğru dürüst önemi yok 7800x3d yerine 9800x3d alması pek bir şey değiştirmiyor 2TB ssd isterse kalabilir isterse kaldırır 9800x3d alır onun yerine arkadaşa kalmış. Bana kalırsa 2tb ssd alıp 7800x3d'de kalması daha mantıklı.

Son düzenleme:
5080'li sistem dizmeye kararlıysan bu modeli direkt alabilirsin indirimde zaten, diğer parçaları yavaş yavaş toplarsın. Ama 5080'e ihtiyacın var mı onu da düşün 5070ti da çok iyi bir kart ve 15-20 bin daha ucuza satılıyor.
Kartın soğutması falan iyi incelemesine burdan bakabilirsin:

Merhaba iyi forumlar diliyorum herkese.
Bilgisayarda %90 oyun, geri %10'luk kısımda dizi/film seyrediyorum. Mevcut sistemimi değiştirip yeni bir sisteme geçmek istiyorum.
150 bin tl'lik gibi aklımda bir bütçem var ve artık 4K oyunculuğuna geçmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir, hangi parçaları almak lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hatta unutmadan söyleyeyim. Aklımda R7 9800X3D ve RTX5080 modelleri var SSD,NVME klavye, mouse gibi şeyler almayacağım çünkü hepsi ben de var gen4 destekli onlarda devam edeceğim. Buna uygun 4K'lık bir mönitör alacağım. Şimdiden teşekkürler.
Donanım arşivinin paylaştığı oem sistemlerden indirebilirsin stok kaldıysa insta storysine atmıştı indirimliydi baya

OLED'lerde çok pahalı normal 4K IPS UHD alsam işimi görmez mi? :)
Ekran kartını 5070Ti tercih edip 2k 27 inç OLED al hocam. Aktif olarak 4k kullanmıyorsan 2k sana fazla fazla yetecektir. Ve 5070Ti 5080 gibi kartlar 4K da ne kadar yeterli olurlar bilemiyorum ama 2K da seni 5 6 sene gık demeden götürürler. O yüzden bence 2k bir monitör daha sağlıklı olur hemde OLED teknolojisine geçmiş olursun.

Merhaba iyi forumlar diliyorum herkese.
Bilgisayarda %90 oyun, geri %10'luk kısımda dizi/film seyrediyorum. Mevcut sistemimi değiştirip yeni bir sisteme geçmek istiyorum.
150 bin tl'lik gibi aklımda bir bütçem var ve artık 4K oyunculuğuna geçmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir, hangi parçaları almak lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hatta unutmadan söyleyeyim. Aklımda R7 9800X3D ve RTX5080 modelleri var SSD,NVME klavye, mouse gibi şeyler almayacağım çünkü hepsi ben de var gen4 destekli onlarda devam edeceğim. Buna uygun 4K'lık bir mönitör alacağım. Şimdiden teşekkürler.
Kanka sen o zaman kasanın içini dizeceksin sadece ssd mi almayacaksın ? Eğer öyle yapacaksan gaming gecelerinde ufak ufak topla parçaları. İşlemci seçimi güzel ekran kartı tarafında 5080 veya 5070ti da iyi ama diğer parçaların seçiminde fiyatları makul tutup, indirimden kovalayıp alınabilir, hangi kartı alırsan al o seviyelerde oled monitör resmen yeni bir çağ başlatıyor kesinlikle geçmen lazım oled teknolojisine.

O zaman bütçeyi biraz artırıp oled’e geçmek lazım. 4K’yı bir şeyler izlerken mantıklı olur diye almak istiyordum ama çoğunlukla oyun oynayacağım. 2K’yı hiç düşünmedim ama 4K’ya göre ucuz görüküyor. Peki 2K oled alıp 5080 tercihine devam etmeli miyim? Aklımın diğer ucunda 9070XT var….

O zaman bütçeyi biraz artırıp oled’e geçmek lazım. 4K’yı bir şeyler izlerken mantıklı olur diye almak istiyordum ama çoğunlukla oyun oynayacağım. 2K’yı hiç düşünmedim ama 4K’ya göre ucuz görüküyor. Peki 2K oled alıp 5080 tercihine devam etmeli miyim? Aklımın diğer ucunda 9070XT var….
5080 iyidir 2K oled al geç asla üzmez kral

5080 yerine 5070Ti tercih edersen aradaki farka üste biraz daha ekleyip OLED alabiliyorsun. 9070XT tercih edersen direk OLED alabiliyorsun. Bu dediğim OLED monitörlerde 28 30k bandı olanlar. Bence 5080'e çok gerek yok eğer bütçe problemin varsa.

Gerekirse 5080 yerine 5070Ti al ama 4K Oled almaya çalış. Bende 4K Oled kullanıyorum çok memnunum kesinlikle 9070XT dahil bu kartlar 2K da harcanmamali 4K çok iyi ama 4K IPS yerine kesinlikle 2K Oled al bütçe çıkarsa da 4k Oled al.

4K sadece birseyler izlemelik değil ki ? Oyunlarda daha çok etkiler seni.

4K DLSS performans bile 2k DLAA dan daha kaliteli görüntü veriyor ve aynı FPS i veriyor hemen hemen bu yüzden 4k ömür konusunda sıkıntı yaşamazsın merak etme. Upscale teknolojileri çok iyi 4K da ayrıca daha Frame generation da var. Benzeri FSR içinde geçerli onda da 4K FSR Balanced tahminen 2K FSR AA dan iyidir. Ayrıca her zaman performansda kullanmiyorsun çoğu zaman Balanced altına dusmezsin

9070XT iyi bir kart 4K Oledde alabilirsiniz direk o kart ile ama indirimde 5070ti bulursanız yapışın

2K Oled için bütçen 25K civari olsun 30K ya çıkma oraya kadar çıkarsan 35K ya mo27u2 almamak saçmalık olur

Bu arada 9070XT ile 5080 arasında bile oyunda ciddi fark yok yani fiyat farkına değen fark yok 5070ti ile 9070xt zaten aynı kart performans olarak 5070ti ile 5080 arasinda 4kda 10 fps fark var öyle söyleyeyim bu 3 üde rahat 4K oynatıyor ve gayet uzun süre götürür

Son düzenleme:
Mönitör işi en son ancak kesinlikle alacağım orası kesin. Şimdi önemli olan hangi bileşenler ile sistemi kuracağım. 🙂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,717
Üyeler
197,259
Son üye
erniysk
Geri