Rjk Cratos Psu Kurduktan Sonra Usb Portlarına Sürekli Güç Gidiyor

theGladyator01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,058
Merhabalar iyi geceler , rajintek cratos 850w 80+Gold PSU aldım geçen. Bu akşamda kuzenle kurduk fakat sistemden elektriği tamamen kesince yani 3lü prizi tuşundan kapatınca monitörün üstündeki lightbar saliselik yanıp sönüyor. İçindeki gücü mü boşaltıyor ne yapıyor anlam veremedim.

Bu arada 30-40 saniyeye bir yapıyor bunu.

Hocam benim amatör düşüncem emin olmayarak kapasitördeki yükü boşaltıyor olabilir.
Önceki PSU da böyle bir şey yoktu. Eğer lightbar a zarar vermeyecekse sorun yok ama bişeyi yanlış mı taktık diye düşündürmüyor değil. Sistemin çalısmasında vs. de bir sıkıntı yoktu.

Önceki PSU da böyle bir şey yoktu. Eğer lightbar a zarar vermeyecekse sorun yok ama bişeyi yanlış mı taktık diye düşündürmüyor değil. Sistemin çalısmasında vs. de bir sıkıntı yoktu.
Kötü bişey değil aksine iyi bişey bu merak etme. Bende Corsair rm1000x var. Aynısı oluyor. Pc kapatip fanlar ram dururken bir tik sesi geliyor psu dan. Anlik arkadaki fan flash gibi ışık yanıp sönüyor. Psu daki röle den kaynaklı. İçindeki kondansoterler biriken enerjiyi boşaltıyor

Son düzenleme:
Kötü bişey değil aksine iyi bişey bu merak etme. Ben de Corsair rm1000x var. Aynısı oluyor. Pc kapatip fanlar ram dururken bir tik sesi geliyor psu dan. Anlik arkadaki fan flash gibi ışık yanıp sönüyor. Psu daki röle den kaynaklı. İçindeki kondansoterler biriken enerjiyi boşaltıyor
Hocam gece bıraktım sabah bir kalktım hala yanıp sönüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cevap için teşekkürler

Hocam gece bıraktım sabah bir kalktım hala yanıp sönüyor
Monitör light bar dediğin şey, monitor üstüne takılan çubuk şeklindeki ışık ise bunlar genellikle usb den güç alır.
Anakartin bios unda bulunan erp ayarı kapalıysa, psu 5v kanalından güç vermeye devam eder. Bu özellik genelde klavye mouse gibi cihazlara pc kapalı olsa bile sarj etmek ve pc yi uyandırmak için kullanılır.
Bu ayarı enabled yap. Umarım bundandir. Eger cozulmezse elektrik tesisatinda yada 3 lu prizde sikinti vardir

Monitör light bar dediğin şey, monitor üstüne takılan çubuk şeklindeki ışık ise bunlar genellikle usb den güç alır.
Anakartin bios unda bulunan erp ayarı kapalıysa, psu 5v kanalından güç vermeye devam eder. Bu özellik genelde klavye mouse gibi cihazlara pc kapalı olsa bile sarj etmek ve pc yi uyandırmak için kullanılır.
Bu ayarı enabled yap. Umarım bundandir. Eger cozulmezse elektrik tesisatinda yada 3 lu prizde sikinti vardir
PC yi prizden kapatıyorum yani güc gitmiyor.

Anlik arkadaki fan flash gibi ışık yanıp sönüyor. Psu daki röle den kaynaklı.
Röleyle bir ilgisi yok. Rölenin tek amacı NTC'yi bypass etmek.

1781423415761.webp

Bu şekilde. Yani röle çalışmasada sistem çalışır. Sadece NTC gereksiz güç harcar.

Bunu nedense bazı kişiler yaşıyor bende anlamadım. PSU'nun kasasından kaçak akım anakarta yol bulup belki yakabilir ama bilmiyorum. Zamanında D.F.X ile de yaşamıştı bir kişi. Hoparlör arada yanıp sönüyordu.

Bu arada prizler normalde sadece faz hattını keser. Nötr bağlı kalır hala. Aradaki uzatmayı çıkartıp direkt prize takıp öyle deneyin. Olmazsa 24 pini komple çıkarın öyle kapalı kalsın. Eğer 24 pinden dolayı oluyorsa ortaya çıkar.

Son düzenleme:
Röleyle bir ilgisi yok. Rölenin tek amacı NTC'yi bypass etmek.

Alıntıyı görüntüle

Bu şekilde. Yani röle çalışmasada sistem çalışır. Sadece NTC gereksiz güç harcar.

Bunu nedense bazı kişiler yaşıyor bende anlamadım. PSU'nun kasasından kaçak akım anakarta yol bulup belki yakabilir ama bilmiyorum. Zamanında D.F.X ile de yaşamıştı bir kişi. Hoparlör arada yanıp sönüyordu.

Bu arada prizler normalde sadece faz hattını keser. Nötr bağlı kalır hala. Aradaki uzatmayı çıkartıp direkt prize takıp öyle deneyin. Olmazsa 24 pini komple çıkarın öyle kapalı kalsın. Eğer 24 pinden dolayı oluyorsa ortaya çıkar.
Peki bendekinin bu anlattığınla tam örtüşüyor mu ?
Sistemi kapattığımda, Psu elektriği kesince fanlar tam durmak üzereyken, RM1000x ten tik sesi gelip anlık sesle birlikte bir fanın flaş şeklinde yanıp sönmesi nedendir?

Peki bendekinin bu anlattığınla tam örtüşüyor mu ?
Sistemi kapattığımda, Psu elektriği kesince fanlar tam durmak üzereyken, RM1000x ten tik sesi gelip anlık sesle birlikte bir fanın flaş şeklinde yanıp sönmesi nedendir?
Farklı bir nedeni vardır illaki fakat Bypass rölesiyle bir ilgisi yok. Tek işlevi NTC'yi devreden çıkarmak veya geri sokmak. Yani kapasitörleri ellemiyor. Zaten güç kaynağının primer yani AC kısmında yer alıyor. DC değil.

Ki bende de röle var öyle bir şey asla yaşamadım. Eğer röleyle ilgili bir durum olsaydı benimde ve röle olan tüm güç kaynaklarında yaşanması lazımdı.

Bu arada konudakiyle sizin yaşadığınız şeylerin benzerliğinide anlamadım. Konu sahibi fiş ve bilgisayar kapalıyken 40 50 saniyede bir sürekli yanıyor diyor. Sizde dediğinize göre sadece anlık yanıyor.

Farklı bir nedeni vardır illaki fakat Bypass rölesiyle bir ilgisi yok. Tek işlevi NTC'yi devreden çıkarmak veya geri sokmak. Yani kapasitörleri ellemiyor.

Ki bende de röle var öyle bir şey asla yaşamadım. Eğer röleyle ilgili bir durum olsaydı benimde ve röle olan tüm güç kaynaklarında yaşanması lazımdı.

Bu arada konudakiyle sizin yaşadığınız şeylerin benzerliğinide anlamadım. Konu sahibi fiş ve bilgisayar kapalıyken 40 50 saniyede bir sürekli yanıyor diyor. Sizde sadece anlık yanıyor.
Arkadaşın monitor ışığı sürekli yanıyormuş. Ben erp den dolayi düşündüm ama pc ti prizden kapatiyorum hala yaniyor diyor. O farklı bir konu.
Ben A850GL kullanırken pc kapanırken bu olayı hic yasamiyordum. Rm1000x te bunu farkettim. Genel olarak sessizliğinden, yük altinda performansindan sikinti yaşamadım.
Ama dediğim gibi bu saliselik flaş olayi ve tık sesi acaba dedigim seyle alakali mi dedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,018
Üyeler
197,606
Son üye
Çapanoğlu
Geri