Öneri Bu İkinci El H610 Anakartlardan Hangisini Almalıyım?

Sizce hangisini almalıyım

• Oy kullanan toplam üye
    6
Yoktur muhtemelen hocam ddr5 e geçmişti galiba öyle dedi ama yarın sorarım. Diğer türlü alıp gelsem belki risk ama çok yüksek ihtimalle çalışıyordur ya sorunu olacağını sanmıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde asrock olana ilerde 13600k falan taksam rahatlıkla çalıştırır mı galiba asrock alıcam arada kaldım. Asrock 1.5 senelik ama kullanılmış o süre boyunca. Asus ise 4 yıla yakın süredir yatıyor kullanılmamış
13600k çalıştırır ama overclock yapamazsın.

Öneriler için sağolun hocam. Ekran kartı olarak bahsettiğiniz ekran kartları 6 7k üstünde fiyatları var 3050 belki daha yüksektir bakmadım bile bana böyle 4 5 ki bandında 1660 Super tarzında bişi fazlasıyla yetecektir.

Bunu gördüm mesela mahallemde bi arkadaş satıyor dün öylesine mesaj attım 4k ya alabilirim diye olur dedi termal bakım falan yapılmış açılmış bi kart ancak çok da temiz duruyor bilemedim. Alınır mı bu tarz bi kart bu fiyata
4k alınır. kartın açılması daha iyi. hocam neden endişeleniyorsunuz :D mesela bende 2060s var 2021 alınmış kart açılmamış. bi kaç gün önce kartın termal macunu yeniledim. macun bildiğin beton gibi kuruyup pomp out yapmıştı. yani bakımlı karttan korkmayın. kart test et bi problemi yoksa al 4k iyi fiyat diyebilirim.

13600k çalıştırır ama overclock yapamazsın.
Anlamam ki hocam zaten 10 kişiden kaçı oc yapıyordur çoğu kişi stok kullanıyor

4k alınır. kartın açılması daha iyi. hocam neden endişeleniyorsunuz :D mesela bende 2060s var 2021 alınmış kart açılmamış. bi kaç gün önce kartın termal macunu yeniledim. macun bildiğin beton gibi kuruyup pomp out yapmıştı. yani bakımlı karttan korkmayın. kart test et bi problemi yoksa al 4k iyi fiyat diyebilirim.
İşte işin kötü hem sistemim yok ben düzene kadar bu kart kalır mı bilmem hemde hangi testleri yapmam gerek hocam genel olarak tüm parçaları alırken hangisine neyle bakmak gerek bilgi verme şansınız var mı ? Mesele ram için hangi programla neyine bakmak gerek SSD ekran kartı falan hepsi için geçerli PSU da

Son düzenleme:
Anlamam ki hocam zaten 10 kişiden kaçı oc yapıyordur çoğu kişi stok kullanıyor

İşte işin kötü hem sistemim yok ben düzene kadar bu kart kalır mı bilmem hemde hangi testleri yapmam gerek hocam genel olarak tüm parçaları alırken hangisine neyle bakmak gerek bilgi verme şansınız var mı ? Mesele ram için hangi programla neyine bakmak gerek SSD ekran kartı falan hepsi için geçerli PSU da
Ram e Memtest86 ile test yapman lazım USB ye yazıp uzun sürüyor testi.

Ekran kartı da furmark + oyun testi (4k ya alınır 1660 super)

Ram e Memtest86 ile test yapman lazım USB ye yazıp uzun sürüyor testi.

Ekran kartı da furmark + oyun testi (4k ya alınır 1660 super)
2022 de da-v6 hazır sistemle alınan Asus prime h610m-k anakartın satıcısı getir evde test edelim dedi hocam onda ram varmış sordum siz söyledikten sonra. SSD yok bende de işlemci var sadece işlemci ve ram takıp görüntü alsak biosu açıp yeter diyor. Olur mu sizce PSU da varmış onda. Kurup test yapmaya gerek var mı

1660 Super satılmazsa bakıcam. Ram testini USB ye yazıyor dorna ordan mı alıyoruz dosyasını hocam.

2022 de da-v6 hazır sistemle alınan Asus prime h610m-k anakartın satıcısı getir evde test edelim dedi hocam onda ram varmış sordum siz söyledikten sonra. SSD yok bende de işlemci var sadece işlemci ve ram takıp görüntü alsak biosu açıp yeter diyor. Olur mu sizce PSU da varmış onda. Kurup test yapmaya gerek var mı

1660 Super satılmazsa bakıcam. Ram testini USB ye yazıyor dorna ordan mı alıyoruz dosyasını hocam.
Aynen usb ye yazıyorsun.

Ssd ye de cyristaldiskinfo ile sağlık bak, dyristaldiskmark ile hiz testi yap sonra içine dosya atıp aç saglam olup olmadığını bu şekilde anlarsın.

Bu arada o test yeterli sayılabilir. Para varsa ssd ni de al öyle git asusun yanına.

Aynen usb ye yazıyorsun.

Ssd ye de cyristaldiskinfo ile sağlık bak, dyristaldiskmark ile hiz testi yap sonra içine dosya atıp aç saglam olup olmadığını bu şekilde anlarsın.

Bu arada o test yeterli sayılabilir. Para varsa ssd ni de al öyle git asusun yanına.
Para yok hocam malesef SSD ye bugün 3 gibi gidicem arkadaşın yanına SSD soketinde de bişi yoktur herhalde.
Aşağı ekledim şöyle ni setup hazırlamış arkadaş işlemcini getir test edelim dedi

Ekler

• 1000116493.webp
    1000116493.webp
    195.4 KB · Hit: 7
  • 1000116490.webp
    1000116490.webp
    111.7 KB · Hit: 6
Para yok hocam malesef bugün 3 gibi gidicem arkadaşın yanına SSD soketinde de bişi yoktur herhalde.
Aşağı ekledim şöyle ni setup hazırlamış arkadaş işlemcini getir test edelim dedi
Fiziksel kontrol et yeterli.

Alıntıyı görüntüle
Hocam pin yamuk çıktı yav çocuk soketin kapağını bi açtım altında yamukluk var yeni farkettim diyor.
Ama sistemden söktüğünde çalışıyormuş
Aman sakın işlemci neyim takma.
Bırak kaaaç

Asrock yolu gözüktü :)

Aman sakın işlemci neyim takma.
Bırak kaaaç

Asrock yolu gözüktü :)
aynen hocam asrock için mesaj atıp fotoğraf istedim hemen. Msi olanı satan elemanda beni darlıyor dünden beri ben param çıkmıyor falan deyince o zaman 1900 at ben sana yollayayım kalan 400ü diğer ay yolla öğrenci adamsın yardımcı olayım sıkıntı yok diyor. Ram ssd de de yardımcı olurum sana diyor. Biraz araştırdım msi kartı bütün fanları falan otomatik kontrol eden takip edebildiğin programı varmış acaba asus ve asrockda böyle bişey var mı birde msi harbiden o kadar sıkıntılı mı bide asrock ile asus arasında rgb yada argb fan girişi konularında herhangi bir fark var mı ileride kasa alınca hangisi daha avantajlı olur asus asrock arasında

Bu arada bitane daha asus prime h610m k var 7 ay garantisi var aktif olarak bi sistemde takılı kullanılıyor 2025 11. ay faturalı hb dan

Son düzenleme:
aynen hocam asrock için mesaj atıp fotoğraf istedim hemen. Msi olanı satan elemanda beni darlıyor dünden beri ben param çıkmıyor falan deyince o zaman 1900 at ben sana yollayayım kalan 400ü diğer ay yolla öğrenci adamsın yardımcı olayım sıkıntı yok diyor. Ram ssd de de yardımcı olurum sana diyor. Biraz araştırdım msi kartı bütün fanları falan otomatik kontrol eden takip edebildiğin programı varmış acaba asus ve asrockda böyle bişey var mı birde msi harbiden o kadar sıkıntılı mı bide asrock ile asus arasında rgb yada argb fan girişi konularında herhangi bir fark var mı ileride kasa alınca hangisi daha avantajlı olur asus asrock arasında

Bu arada bitane daha asus prime h610m k var 7 ay garantisi var aktif olarak bi sistemde takılı kullanılıyor 2025 11. ay faturalı hb dan
Fiyat uygunsa asus u al. Her şey tek uygulamada kontrol asus da.
Hem adamın sistemde açar bakarsınız sonra söker alırsın sağlam malı.

MSI tavsiye etmiyorum mosfet sayısı az olunca çok sicak çalışıyor mostetler boşta bile 100 küsur derecleri görebiliyor ... Soğutma da olmayınca ....

Bidaha MSI soracaksan yardımcı olmayacağım :)

Asrock da da uygulama var diye biliyorum kontrol için, Sen ayrıntılı bakarsan daha net olur.

Geri