Bundan yaklaşık 3 hafta kadar önce parçalarını kendim topladığım sistemi kurdum.
Sistemi 2 hafta boyunca sorunsuz bir şekilde kullandım. Fakat geçtiğimiz haftadan itibaren sorun yaşıyorum
Sistem yük altındayken veya değilken elektrik kesilmiş gibi kapanıyor, sadece RAM RGBleri yanıyor.
PSU üzerinden sistemden gücü kesmediğim müddetçe sistemi tekrardan başlatamıyorum.
Kullandığım sistem
Msi Mag B850 Tomahawk WiFi
Ryzen 7 7800x3d
2x16 GB 6800 Mt/s CL 34 Lexar Ares RAM
Msi Gaming RTX 5070
Lexar NM790 Gen4 M.2 SSD
Corsair RM850e 80+ Gold PSU
Bazı DRAM ayarları yaptım, EXPO'da kullandım JEDEC'te kullandım fakat nafile
Yaklaşık bir haftadır yapay zekaların (ChatGPT ve Gemini) desteklerini alarak testler yapıyorum,
Anakart üzerinde CPU_PWR1 ve CPU_PWR2 soketlerinin ikisinde de güç kablosu takılı,
İlk başta sadece CPU_PWR1 kullanıyordum ChatGPT güç dengesi adına CPU_PWR2'yi de kullanmamın doğru olacağını söyledi
HwInfo kayıtlarını tutuyorum,
OCCT üzerinden stres ve güç testleri yapıyorum.
Test sonuçlarının hepsi temiz ve hatasız çıkıyor.
En son vardığım kanı, Memory veya CPU tarafından kaynaklanan bir sorundan ziyade,
PSU tarafından kaynaklanan bir sorun olduğu yönünde,
Çünkü yük testlerini yaparken bu sorunla karşılaşmadım, tüm komponentler %90-%100 yükte çalışırken yani
Ancak bilgisayar idle durumundayken (bilgisayar başında değilken) ve dün akşam yaşadığım gibi oyun oynarken sistem aniden kapanıyor,
Reddit forumlarını da inceledikten sonra bu kanıya vardım
Neleri test ettiğimi merak ederseniz diye chatgpt linkini aşağıya bırakıyorum
https://chatgpt.com/share/6a4ccaab-354c-83eb-b78a-42ab30b6daf0
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Sistemi 2 hafta boyunca sorunsuz bir şekilde kullandım. Fakat geçtiğimiz haftadan itibaren sorun yaşıyorum
Sistem yük altındayken veya değilken elektrik kesilmiş gibi kapanıyor, sadece RAM RGBleri yanıyor.
PSU üzerinden sistemden gücü kesmediğim müddetçe sistemi tekrardan başlatamıyorum.
Kullandığım sistem
Msi Mag B850 Tomahawk WiFi
Ryzen 7 7800x3d
2x16 GB 6800 Mt/s CL 34 Lexar Ares RAM
Msi Gaming RTX 5070
Lexar NM790 Gen4 M.2 SSD
Corsair RM850e 80+ Gold PSU
Bazı DRAM ayarları yaptım, EXPO'da kullandım JEDEC'te kullandım fakat nafile
Yaklaşık bir haftadır yapay zekaların (ChatGPT ve Gemini) desteklerini alarak testler yapıyorum,
Anakart üzerinde CPU_PWR1 ve CPU_PWR2 soketlerinin ikisinde de güç kablosu takılı,
İlk başta sadece CPU_PWR1 kullanıyordum ChatGPT güç dengesi adına CPU_PWR2'yi de kullanmamın doğru olacağını söyledi
HwInfo kayıtlarını tutuyorum,
OCCT üzerinden stres ve güç testleri yapıyorum.
Test sonuçlarının hepsi temiz ve hatasız çıkıyor.
En son vardığım kanı, Memory veya CPU tarafından kaynaklanan bir sorundan ziyade,
PSU tarafından kaynaklanan bir sorun olduğu yönünde,
Çünkü yük testlerini yaparken bu sorunla karşılaşmadım, tüm komponentler %90-%100 yükte çalışırken yani
Ancak bilgisayar idle durumundayken (bilgisayar başında değilken) ve dün akşam yaşadığım gibi oyun oynarken sistem aniden kapanıyor,
Reddit forumlarını da inceledikten sonra bu kanıya vardım
Neleri test ettiğimi merak ederseniz diye chatgpt linkini aşağıya bırakıyorum
https://chatgpt.com/share/6a4ccaab-354c-83eb-b78a-42ab30b6daf0
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Son düzenleme: