Yardım Işlemcim 99.4 Dereceye Çıkıyor

Reaksiyon skoru
3
ryzen 7 9800x3d işlemcim cinebench testinde 99derecelere kadar çıkıyor hava sogutma ile kullanıyorum cevremdekiler yeterli dediği icin sıvı sogutma almadim
valorant truckersmp gta5 hitman gibi oyunlarda 70/75 derece arası geziyor, bu arada işlemciyi 7 temmuzda tray olarak aldım kutudan cıkardığımda üstünde hafif macun izi vardı test yapmışlardır diye çok takmadım da bununla bir alakası olabilir mi
1784409906921.webp

1784409931214.webp

OeM almadıysan macun izi olamaz.Biri iade etmiş oyunlarda hava soğutma ile 70 normal bence ama aldığım işlemcide macun izi olsa iade ederdim denendiyse not yazsınlar o zaman sizin için biz denedik sıfırdı v.s

Limiti 95 derece olmalı zaten sorun ne?

CCD0 yazan değerin 99 olması ve test puanın düşük olması nedeniyle yazdım pek anlamıyorum
İşlemcin tüm paket limitini kullanabilmiş ve o anda da sıcaklık limitine gelmiş demek o, ccd dediği şey de çekirdeklerin bulunduğu alan misal senin işlemcinde o tek zar paket üzerinde oluyor, 9950x gibi işlemcilerde de o paketten 2 tane var yani işlemcindeki çekirdeklerden 2 paket var, tek paketli işlemciler genel olarak daha fazla ısınır. Yine de bir problem yok korkma. Tam gücünü tüketiyor ve frekansı çok düşürmüyorsa sorun yoktur. Yeni işlemciler artık böyle bir algoritmada çalışıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta o kadar korkmana gerek yok. :D 320 watt 10900K.
IMG_20260630_145200_1.webp

İşlemcin tüm paket limitini kullanabilmiş ve o anda da sıcaklık limitine gelmiş demek o, ccd dediği şey de çekirdeklerin bulunduğu alan misal senin işlemcinde o tek zar paket üzerinde oluyor, 9950x gibi işlemcilerde de o paketten 2 tane var yani işlemcindeki çekirdeklerden 2 paket var, tek paketli işlemciler genel olarak daha fazla ısınır. Yine de bir problem yok korkma. Tam gücünü tüketiyor ve frekansı çok düşürmüyorsa sorun yoktur. Yeni işlemciler artık böyle bir algoritmada çalışıyorlar.

Alıntıyı görüntüle
teşekkürler bilgi için

Alıntıyı görüntüle
Şşştt :D Kral burada :D

Ekler

• 360watt.webp
    360watt.webp
    211.8 KB · Hit: 32
Geri