Ekran Kartım Çok Isınıyor

Reaksiyon skoru
1
Ekran kartım Asus dual 5060 oc soğutması iyi diye almıştım. İnternette 70 dereceyi gecmiyormus diye gördüm. Ama benimki 75 derecenin altına düşmüyor oyunlarda, furmarkta 80 dereceyi görüyor. Sırf bu yüzden kasayı bile değiştirdim ama hala aynı sıcaklık değerleri.
Kasanın ön panelde 3 alt panelde 2 tane içeri üfleyen üstte 2 arkada 1 dışarı üfleyen fan var.

Sıfır alınan ve 5060 gibi az güç çeken asus model kartta normal değil. Ya yaşadığınız yer aşırı sıcak ya da kartta sıkıntı var gibi. Kartı alalı ne kadar oldu?

Yılın en sıcak günlerindeyiz bu değerler şuanlık normal. yaz gecince 70 derecelerin altına düşer. Bende de 5070 vardı aynı şekildeydi

5-10 derece arası yazın oynaması normal. Aynısını nasıl alacaksın ki ? Aynı ortamlarda aynı bileşenlerde test etmiyorsunuz ki.

Hava etki eder
Kasadaki hava akışı etki eder
Gpu watt değeri yüksekse ısınması ekstra ısınması normal.
Testte watt değeri düşükse sıcaklık bunun yüzünden düşüktür.
Furmarkta normal.
85 dereceye kadar normal.

Bıos'ta ekran kartı sessiz modundaysa fan rpmlerini kısmıştır belki.

Sıfır alınan ve 5060 gibi az güç çeken asus model kartta normal değil. Ya yaşadığınız yer aşırı sıcak ya da kartta sıkıntı var gibi. Kartı alalı ne kadar oldu?
Asus dual, msi ventus için normal. Bende de 2060 inno3d vardı giriş model oda böyleydi. Nvidia alınacaksa tepe model alınmalı sıcaklıklar berbat oluyor giriş modellerde

5-10 derece arası yazın oynaması normal. Aynısını nasıl alacaksın ki ? Aynı ortamlarda aynı bileşenlerde test etmiyorsunuz ki.
Yine de 3 fanlı kasadan 8 fanli kasaya geçtim hiç degismedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende gigabyte windforce 5060 var max sıcaklık 76 oluyor. ortalama 70 derece.
Bilgisayarın olduğu odanın sıcaklığı nasıl peki

Ekran kartım Asus dual 5060 oc soğutması iyi diye almıştım. İnternette 70 dereceyi gecmiyormus diye gördüm. Ama benimki 75 derecenin altına düşmüyor oyunlarda, furmarkta 80 dereceyi görüyor. Sırf bu yüzden kasayı bile değiştirdim ama hala aynı sıcaklık değerleri.
Kasanın ön panelde 3 alt panelde 2 tane içeri üfleyen üstte 2 arkada 1 dışarı üfleyen fan var.
hocam üretim hatası macun kayması olabilir

Havalar sıcak evet ama benim 3080 340w çekerken 78 79 derece civarı takılıyor furmarktta. Normal değil bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,701
Üyeler
200,750
Son üye
İbrahimaygrd

Geri