Dayım Konusunda Sizden Yardım İstiyorum

GermiyanWithPlan

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,312
Dostlar biraz aile sırlarını anlatmak gibi olacak gene bu soruna çözüm bulmam gerek lütfen bilginiz dahilinde yardımcı olunuz mümkün olduğu kadar

Dostlar benim dayım burdur elektrik elektronikten DGS ile marmara elektrik elektronik mühendisliğine geçti ondan sonra italyada okudu ondan sonra estonyada araştırma görevlisi olarak çalıştı

Fakat orada birikim yapamadı asgari ücret aldı oradan anca mesela tarla alırken destek olmaya yetecek kadar para yollayabildi

Sonra dedemin ölümünden sonra psikolojik sorunları oldu ve kalıcı dönüş yaptı

İKİ SENE İŞSİZ KALDI, Türkiye'deki hiçbir fizikçinin kimyacının eremeyeceği yerlere geldi,ama bize o iki sene çok çektirdi anineme beni neden doğurdun demeye kadar gitti

Ama kabul etmem gerek vaktinde çok fırsat tepti mesela vaktinde çok kolay askerlik yapabilecekken yapmadı döviziye yaptı sonrada, 5.5K euro içeri girdi o vakit
Onun dışında mesela italyada bir arada bir şirkette çalışmış tekrar teklif yapmışlar patronun yaveri ol ev araba çekeceğiz altına dediler ama maaşı beğenmedi gitmedi
O 2 senede otobüs şoförü iş ilanlarına bile başvurdu çaresizlikten
Vaktinde italyanca ders vermeye çalıştı ama olmadı

Sonra Ankara bir iş buldu proses mühendisi olarak dedik tamam artık belini doğrultur ama 4. Aydan sonra çıkarmışlar ve bir kaç ay önce geri geldi memlekete

Konuştuğu yazılım mühendisi bir kız var ama işi yok diye kızı isteyemiyor

Şuan dayım 40 yaşında

Siz böyle bir adam için nasıl bir tavsiye verirdiniz topluma geri kazandırmak için?

Dostlar biraz aile sırlarını anlatmak gibi olacak gene bu soruna çözüm bulmam gerek lütfen bilginiz dahilinde yardımcı olunuz mümkün olduğu kadar

Dostlar benim dayım burdur elektrik elektronikten DGS ile marmara elektrik elektronik mühendisliğine geçti ondan sonra italyada okudu ondan sonra estonyada araştırma görevlisi olarak çalıştı

Fakat orada birikim yapamadı asgari ücret aldı oradan anca mesela tarla alırken destek olmaya yetecek kadar para yollayabildi

İKİ SENE İŞSİZ KALDI, Türkiye'deki hiçbir fizikçinin kimyacının eremeyeceği yerlere geldi,ama bize o iki sene çok çektirdi anineme beni neden doğurdun demeye kadar gitti

Ama kabul etmem gerek vaktinde çok fırsat tepti mesela vaktinde çok kolay askerlik yapabilecekken yapmadı döviziye yaptı sonrada, 5.5K euro içeri girdi o vakit
Onun dışında mesela italyada bir arada bir şirkette çalışmış tekrar teklif yapmışlar patronun yaveri ol ev araba çekeceğiz altına dediler ama maaşı beğenmedi gitmedi

Sonra Ankara bir iş buldu proses mühendisi olarak dedik tamam artık belini doğrultur ama 4. Aydan sonra çıkarmışlar ve bir kaç ay önce geri geldi memlekete

Şuan dayım 40 yaşında

Siz böyle bir adam için nasıl bir tavsiye verirdiniz topluma geri kazandırmak için?
Hocam bence dayın birçok fırsatı geri tepmiş

Bu yaştan sonra ne yapalım biz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan dayım 40 yaşında

Yani gitsin bir işte çalıssın diyecem 40 yaşındaki bir adamı herkes kabul etmez kpss ye çalışsın diyecem çalışmaz çalışsa bile sadece bir kaç yere atanabilir tek çaresi yurtdışındaki eski tanıdıkları vasıtasıyla bir iş bulmak olabilir onun dışında aklıma bir şey gelmedi

Maalesef o yaşta bir adama yapacağınız pek birsey yok. Önüne çıkan bir sürü fırsatı tepmiş bundan sonra ne çıkarsa da tepecektir. Tıpa tıp benzer bir dayım var. Sadece yük yani başka birsey degil. Birseyler yapabilmesi için kendisinin kafada düzelmeye niyeti olması lazım

Konuştuğu yazılım mühendisi kızı uyarır, başkasının hayatını da mahvetmesine engel olurdum.

kız zaten biliyordur şuan işsiz olduğunu heralde?

Konu sadece işsiz olması değil. İşi olsa bile bunun devamlılığını getirecek olgunluktan ve sorumluluk bilincinden yoksun. Dayının yakaladığı fırsatların hayalini kuramayan gençler var bu ülkede.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,180
Üyeler
200,861
Son üye
Mehmet6399

Geri