60-70k Civarı Sistem Toplamayı Düşünüyorum

vernelis

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
60000
Selamlar herkese,

Eski bilgisayar artık yetmediği için yeni bir masaüstü sisteme geçeceğim. Bilgisayarı oyun için değil, ağır işler ve kendi projelerim için kuruyorum. Bu yüzden benim için en kritik parça ekran kartı ve özellikle VRAM kapasitesi.

Bütçem 60-70 bin TL civarında.

Kafamdaki asıl sorular şunlar:

1. Bu bütçeyle hazır sistem kovalayıp parça özelleştirmek mi daha mantıklı, yoksa parça parça kendim mi dizeyim? (Hazır sistemlerde ekran kartı genelde oyun odaklı düşük VRAM kalıyor, istediğim gibi özelleştirince de fiyat uçuyor).
  2. İkinci el ekran kartı (örneğin temiz bir 3090 vs.) alıp kalan parçaları sıfır toplamak bu bütçede mantıklı bir kumar olur mu?
  3. Ufak bir detay: Önümüzdeki 1 sene mecburen KYK yurdunda kalacağım. Priz/elektrik tarafında yurtta masaüstü kullananların yaşadığı bariz bir sıkıntı oldu mu?
Bu bütçeye önerebileceğiniz sistem veya parça kombinasyonu varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Selamlar herkese,

Eski bilgisayar artık yetmediği için yeni bir masaüstü sisteme geçeceğim. Bilgisayarı oyun için değil, ağır işler ve kendi projelerim için kuruyorum. Bu yüzden benim için en kritik parça ekran kartı ve özellikle VRAM kapasitesi.

1. Bu bütçeyle hazır sistem kovalayıp parça özelleştirmek mi daha mantıklı, yoksa parça parça kendim mi dizeyim? (Hazır sistemlerde ekran kartı genelde oyun odaklı düşük VRAM kalıyor, istediğim gibi özelleştirince de fiyat uçuyor).
  2. İkinci el ekran kartı (örneğin temiz bir 3090 vs.) alıp kalan parçaları sıfır toplamak bu bütçede mantıklı bir kumar olur mu?
  3. Ufak bir detay: Önümüzdeki 1 sene mecburen KYK yurdunda kalacağım. Priz/elektrik tarafında yurtta masaüstü kullananların yaşadığı bariz bir sıkıntı oldu mu?
Bu bütçeye önerebileceğiniz sistem veya parça kombinasyonu varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
paran nakit ise 2.el ve sıfır karışık dizmek çok çok cebini rahatlatır daha iyi bir makina toplarsın

bildiğiniz siteler varmıdır hocam? hangi parçaları tavsiye edersiniz

bildiğiniz siteler varmıdır hocam? hangi parçaları tavsiye edersiniz
hepsiburda ve amazon vadesiz taksitli alınabiliyor vatan pc de bazı kartlara vadesiz yapıyor şimdi istedginizi bir parçaya girip bu sitelerden kredi kartınıza taksit yapıyormu onu konteol etmeniz lazım yoksa benim önerimin bir anlamı yok sizin kartınıza vadesiz taksit olmuyorsa o zaman pc işinide unutun derim çünkü her karta vadesiz taksit yok.

vade farklı alırım hocam yapacak bişey yok elimdeki bu seneyi çıkarmaz çünkü

Selamlar herkese,

İntel u5 250k plus işlemci,(ideali 270k plus) B860 anakart, Cudimm destekli 2x24 DDR5 Ram İhtiyaca göre 2 ya da 4 tb m2 ssd + ek depolama için yüksek kapasiteli hdd. Render uygulamaları yapacağınız için size en düşük önerebileceğim ekran kartı da sizin de fark ettiğiniz gibi 3090'dır. AMD ekran kartlarının render performansı Nvidialarla yarışamıyor ama vram yüksek olduğu için 7900 XTX de düşünebilirsiniz. Kullanacağınız ekran kartını besleyebilecek en az 850w ve tercihen gold sertifikalı bir PSU'ya da ihtiyacınız olacak. Malesef bu saydıklarım sizin için minimum ve zaten saydığım ilk 4 bileşen fiyatı 60lara çekti bile (hepsini 2. el hesapladım sıfır bile değil). Ağır iş dediniz ama ben yine sevimli bir workstation çıkardım size. Çünkü workstation dediğimiz konsept oyun bilgisayarlarının çok ötesinde.

2. el 3090lar riskli bu arada çünkü mining'de çok kullanıldılar etherium'un patladığı dönemdi çıkışları. Temizini bulmak çok zor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,178
Üyeler
201,429
Son üye
hehehihihuhu
Geri