Patriot 16gb 6000mhz Cl30 Ram 11.874 TL (Ziraat ve Garanti 9 Taksit)

Uzun uzun yazmışsınız ama yarısı gereksiz ve boş. Benim bahsettiğim olay ddr4 ile oldu. Anakartım deskmini b760. Aynı satıcıdan 2 adet aldığım ramlerdi. Birebir aynı ram. Yüksek hız profili seçme haricinde ayar yapmadım biostan. 1-5 dk çalışıp donuyorlardı. Sonra Kingston marka ram aldım zamanlaması aynı olan. Aynı anakartta biri yine patriot diğeri alakasız iki ram hiç bir ayar yapmadan çalıştı. Onda da yine yüksek hız seçme harici ayar yapmadım. Şu an calisan patriot ds dual rank , yanındaki Kingston ss single rank. Anakart üreticileri çalışabilecek tüm ram modellerini yazmaz. Listede olmayan bir ramin çalışıp çalışmayacağını denemeden bilemezsiniz. Bu zamana kadar listede olmayan ramler daima çalışmıştı. Daha herkesin sayabilecegi markalardı. Yazınızdaki tek mantıklı yan zamanlama ayarı yapılabilirdi ama uğraşmak istemedim yeni aldım. Donanım almayı seviyorum. Çin malı anakartlarda aldım hiç birinde sıkıntı yaşamadım. Bireysel kullanıcı olmama rağmen elimde 5 bilgisayarlık malzeme var. Kaç kez farklı kombinasyonlarda kurdum dağıttım emin değilim. Ram timing işine hiç girmemiştim gerek olmadığı için. Patriot markasını denemek için bir kez aldım onda da direk takınca çalışmadı. Şu an yine de patriot ddr5 aldım. Uygun fp denk gelirse yine alırım 🤣 Tanımadığın birine bok atmadan da yazabilirsin.

Yine acemilik! Dual çalıştıracaksan dual kit alacaksın. Aynı hafta üretilen aynı marka model tek tek takınca sorun yapabilir. Hiç bir üretici garanti vermiyor. Patriot çalışmıyor diye patriot kötü olmaz. Anakart uyumlu değildir.

Yine acemilik! Dual çalıştıracaksan dual kit alacaksın. Aynı hafta üretilen aynı marka model tek tek takınca sorun yapabilir. Hiç bir üretici garanti vermiyor. Patriot çalışmıyor diye patriot kötü olmaz. Anakart uyumlu değildir.
Hocam aynı anda 2 tane alınmazmı yani?

Hocam bu ramden 2 tane alsak birlikte kullandığımızda çalışmama riski var mı? O tarz problemler okudumda. Yeni sistem topluyorum, fiyatı uygun gibi alacağım duruma göre
Dediğini yaptım uyumsuzluk yaptı. 5200mhz civarında stabilite yakaladım, tüm oyunlarım sorunsuzdu Dune oynadım 4800 e kadar insem de çöküyor o oyun. Sonra biosta bir ayar açtım, çökme tamamen çözüldü. Şimdi il dışındayım, dönünce o ayar ile expo deneyeceğim ama zor görünüyor. Belki 5400 civarına çıkar bu ayar ile, ayar ismini hatırlamıyorum.

Hocam aynı anda 2 tane alınmazmı yani?
Bios güncelse çalışma şansı yüksek ama yine de kesin değil. Eski bios ise dual 6000 çalışma şansı az. Ramlerle ilgili sıkıntısı olan bios güncellesin önce. Bios güncelse ram değiştirecek imkanınız yoksa manuel mhz ve timing seçip uğraşmanız lazım.

Bendeki 6400 cl32 dual kit patriot ramler 5200 bile yapmıyordu 2023 bioslarıyla. ComboAM5 PI 1.2.0.3a PatchA biosuyla 6400 cl32 bile yapmaya başlamıştı. Önce son biosunuzu yükleyin sonra ayarla uğraşın.

Bir de bir şey biliyor gibi yazmıyor musun 🤣🤣 Milleti yanlış yönlendirme bari bir halt biliyor gibi. Senin öyle olursa uyumsuzluk olur dediğin her şeyin olduğu iki ram şu an makinemde dual olarak sorunsuz çalışıyor. Evet saydığın şeyler uyumsuzluga SEBEP OLABİLİR. ZORUNDA DEĞİL. Alınıp denenip test edilebilir.

Yanlışım yoksa H-Die zaten A die diye biliyorum. Patriotun kendi isimlendirmesi o. A die demek yerine h-die diyor diye biliyorum.
A-die H-die M-die seçenekleri var. Ram oc işlemlerinde gecikme değerlerini azaltıp frekansı yükseltmek istediğinizde A-die olanların daha iyi performans yani daha fazla stabilite gösterdiği söyleniyor. Normal kullanımda, yani sadece expo veya xmp açılıp kullanılacağı durumda üç seçenek arasındaki performansın fark edilemeyecek seviyede olduğu da belirtiliyor.

bu ram alınmaz mı alınır mı? altında acayip kavga dönmüş https://www.pttavm.com/msi-b650m-ga...m=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.8.3 bu anakartla beraber almayı düşünüyorum sorun yaşarmıyım
Birinin yazma üslubuna dikkat etmemesi mesele aslında kavga yok :D Olayın özünde yazdıklarımzıın yüzde doksanı aynı sadece acemi vs gibi hadsiz ithamlarından dolayı uzattım. Bu ramden 2 adet alıp her şey mükemmel yolunuza devam da edebilirsiniz sorunda yaşayabilirsiniz. Bu durum da bu rama özel değil tüm tekli ramlerde aynı durum var. 12 binlik veya 24 binlik limit kredi akrtınzıda problem değilse denemkten bir zarar gelmez. Aynı fiyata dual kit yoksa.

Bir de bir şey biliyor gibi yazmıyor musun 🤣🤣 Milleti yanlış yönlendirme bari bir halt biliyor gibi. Senin öyle olursa uyumsuzluk olur dediğin her şeyin olduğu iki ram şu an makinemde dual olarak sorunsuz çalışıyor. Evet saydığın şeyler uyumsuzluga SEBEP OLABİLİR. ZORUNDA DEĞİL. Alınıp denenip test edilebilir.

Hayatında görmediğin kişilerin ne bilip bilmediği konusunda ahkam kesmen on numara tespit. Ön yargılı hayatında sana başarılar!!!

Senin öyle olursa uyumsuzluk olur dediğin her şeyin olduğu iki ram şu an makinemde dual olarak sorunsuz çalışıyor.

Nerede yazmışım kesin olarak sorun çıkar diye?????? Alıntı görelim!!!

Şu dual sorunsuz çalışan ramlerin spd ve şuanki çalışma hızlarının ss lerini ve test sonuçlarını bir görelim bakalım kaç mhz de hangi timinglerle sorunsuz çalışıyorlarmış!!!! 🤣 🤣 🤣

Son düzenleme:
Hayatında görmediğin kişilerin ne bilip bilmediği konusunda ahkam kesmen on numara tespit. Ön yargılı hayatında sana başarılar!!!

Senin öyle olursa uyumsuzluk olur dediğin her şeyin olduğu iki ram şu an makinemde dual olarak sorunsuz çalışıyor.

Nerede yazmışım kesin olarak sorun çıkar diye?????? Alıntı görelim!!!

Şu dual sorunsuz çalışan ramlerin spd ve şuanki çalışma hızlarının ss lerini ve test sonuçlarını bir görelim bakalım kaç mhz de hangi timinglerle sorunsuz çalışıyorlarmış!!!! 🤣 🤣 🤣
Daha önceki mesajımda yazdım. Biraz geri gidersen bulabilirsin. Dahili gpu olduğu için süper luckys tale gibi hafif düzeyli oyunlarda saatlerce çalışma sonrası bir kez bile hata vermedi. Hata almadigim için özel bir ram testi yapmadim. 3200mhz hızda ve önceki mesajda yazdığım zamanlamada çalışıyorlar. Tüm spd ekranını yazmadim. İlk satırlarını yazmıştım. Bakmak isteyeceğini bilsem hepsini yazardim. Minipc olduğu için çok agresif zamanlaması yok Cl olarak. Mini PC diğer evimde kaldığı için haftasonu öncesi ekran görüntüsü atamam hatirlarsam mutlaka atacağım etiketleyip. Tanımadığın ve bilgi düzeyini bilmediğin kişileri "acemi" olarak niteleyip bilgisizlikle suçlayan sen şimdi aynı durumdan rahatsız mı oldun 😅 Saygılı konuşmak zor geliyorsa cevap yazmana gerek yok. Engeller geçeriz.

Daha önceki mesajımda yazdım. Biraz geri gidersen bulabilirsin. Dahili gpu olduğu için süper luckys tale gibi hafif düzeyli oyunlarda saatlerce çalışma sonrası bir kez bile hata vermedi. Hata almadigim için özel bir ram testi yapmadim. 3200mhz hızda ve önceki mesajda yazdığım zamanlamada çalışıyorlar. Tüm spd ekranını yazmadim. İlk satırlarını yazmıştım. Bakmak isteyeceğini bilsem hepsini yazardim. Minipc olduğu için çok agresif zamanlaması yok Cl olarak. Mini PC diğer evimde kaldığı için haftasonu öncesi ekran görüntüsü atamam hatirlarsam mutlaka atacağım etiketleyip. Tanımadığın ve bilgi düzeyini bilmediğin kişileri "acemi" olarak niteleyip bilgisizlikle suçlayan sen şimdi aynı durumdan rahatsız mı oldun 😅 Saygılı konuşmak zor geliyorsa cevap yazmana gerek yok. Engeller geçeriz.

Yazdıklarından sonra acemi demişimdir durduk yere yazmam. Çalışmaz diye yazmışım iddia ediyorsun ya onun alıntısı görebilir miyim?

Gösteremeyeceksen senin ne olacağını söylememe gerek yok. Y ile başlayan varya işte o.

İspat isteyince hemen engelleriz falan kaçmalar. İddia ettiğin şeyin ispatını istiyorum. Sen engellerim diyorsun! muhahahhahaahha.

Yazdıklarından sonra acemi demişimdir durduk yere yazmam. Çalışmaz diye yazmışım iddia ediyorsun ya onun alıntısı görebilir miyim?

Gösteremeyeceksen senin ne olacağını söylememe gerek yok. Y ile başlayan varya işte o.

İspat isteyince hemen engelleriz falan kaçmalar. İddia ettiğin şeyin ispatını istiyorum. Sen engellerim diyorsun! muhahahhahaahha.
Bak şurdan ... ... Çok özlü bi söz var.

A-die H-die M-die seçenekleri var. Ram oc işlemlerinde gecikme değerlerini azaltıp frekansı yükseltmek istediğinizde A-die olanların daha iyi performans yani daha fazla stabilite gösterdiği söyleniyor. Normal kullanımda, yani sadece expo veya xmp açılıp kullanılacağı durumda üç seçenek arasındaki performansın fark edilemeyecek seviyede olduğu da belirtiliyor.
Ben şu an 6200 CL26 kullanıyorum ve çok memnunum. Olabildiğince çok sıktım. Daha düşürmeye çalıştığımda hata yiyorum her türlğ

Geri