donanimmsever
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 230
Uzun uzun yazmışsınız ama yarısı gereksiz ve boş. Benim bahsettiğim olay ddr4 ile oldu. Anakartım deskmini b760. Aynı satıcıdan 2 adet aldığım ramlerdi. Birebir aynı ram. Yüksek hız profili seçme haricinde ayar yapmadım biostan. 1-5 dk çalışıp donuyorlardı. Sonra Kingston marka ram aldım zamanlaması aynı olan. Aynı anakartta biri yine patriot diğeri alakasız iki ram hiç bir ayar yapmadan çalıştı. Onda da yine yüksek hız seçme harici ayar yapmadım. Şu an calisan patriot ds dual rank , yanındaki Kingston ss single rank. Anakart üreticileri çalışabilecek tüm ram modellerini yazmaz. Listede olmayan bir ramin çalışıp çalışmayacağını denemeden bilemezsiniz. Bu zamana kadar listede olmayan ramler daima çalışmıştı. Daha herkesin sayabilecegi markalardı. Yazınızdaki tek mantıklı yan zamanlama ayarı yapılabilirdi ama uğraşmak istemedim yeni aldım. Donanım almayı seviyorum. Çin malı anakartlarda aldım hiç birinde sıkıntı yaşamadım. Bireysel kullanıcı olmama rağmen elimde 5 bilgisayarlık malzeme var. Kaç kez farklı kombinasyonlarda kurdum dağıttım emin değilim. Ram timing işine hiç girmemiştim gerek olmadığı için. Patriot markasını denemek için bir kez aldım onda da direk takınca çalışmadı. Şu an yine de patriot ddr5 aldım. Uygun fp denk gelirse yine alırımTanımadığın birine bok atmadan da yazabilirsin.
Yine acemilik! Dual çalıştıracaksan dual kit alacaksın. Aynı hafta üretilen aynı marka model tek tek takınca sorun yapabilir. Hiç bir üretici garanti vermiyor. Patriot çalışmıyor diye patriot kötü olmaz. Anakart uyumlu değildir.