Macunu Yenirler Miydiniz?

flyingatm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,018
Her zaman bu tarz konularda 2 arada 1 derede kalırım.

2. elden güvenlik sticker'ları üzerinde 6950XT Nitro+ aldım. Alırken de ısındığını biliyordum. Yükte Hotpot 101-103'e vuruyor. Macunun değişmesi lazım ama güvenlik bandını açtığımda da kartın 2. el değerinin ve güvenirliğinin düşeceğini düşünmekteyim.

Ne yapardınız?

Güncelleme: G*rizekalı olduğum için, alttan istiflediğim güç kablosunun 3 fandan ortadaki fanı temasla susturduğunu farketmemişim. Sorunu çözünce sıcaklık 101-103'den -- 95-97'ye indi. Yaz ayı Antalya sıcağında gayet makul bulduğum için; içini açmayacağım.

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
Kısa sürede satacak olsaydım değiştirmezdim 1-2ay max ama uzun süre kullanacaksam 6ay 1 sene kesin bakım yapardım kart bakım icin yalvarıyor

2. elden güvenlik sticker'ları üzerinde 6950XT Nitro+ aldım. Alırken de ısındığını biliyordum. Yükte Hotpot 101-103'e vuruyor. Macunun değişmesi lazım ama güvenlik bandını açtığımda da kartın 2. el değerinin ve güvenirliğinin düşeceğini düşünmekteyim.

Ne yapardınız?
Uv + fanı fulle devam satacaksan

Ne yapardınız?
Eğer kullanacaksan bakım yap o dereceler çok çünkü kart zarar görür diğer türlü.

Faz değişimli termal ped kullanırım macun yerine. Kaç senelik kart zaten aç gitsin

Öncelikle hayırlı olsun
Her ne kadar 6000 serisi kartlarda maks güvenli hotspot 110 olsa da şahsen her halükarda termal pad&macun değişimini yapar, kafam rahat kullanırdım

memorylere nerden temin ediyorsunuz termal pad o işi ezelden beri tedarik edemiyorum doğru düzgün

6900 XT olarak aynı model karta sahibim. MX6 sürüldüğünde 3 ayda yeniden kendisini salıyor, MX7 aldım onunla deneyeceğim şimdi. Satma düşüncesiyle bakımsız kullanmanın çok bir anlamı yok diye düşünüyorum. Bu model kartın güzel yanı her açtığınızda termal ped değiştirmek zorunda değilsiniz, termal pedlerin bulunduğu soğutucu blok ayrı şekilde montajlı, görselini eklerim. Bende termal pedler hâlâ iyi durumda olduğu için yalnızca macunu 6-9 ayda bir değiştiririm.

Ekler

• 1787247866869.webp
    1787247866869.webp
    295.1 KB · Hit: 48
Performansı da iyiymiş. MX-7'de de 3-4 aylık testlerde pumpout görülmediği çok raporlanmış. Nefret ediyorum bu işlerden ya. Grizzy alırsam f/p zarar görecek aldığım fiyattan ama kartın ömrü boyu macun düşünmeyeceğim.

memorylere nerden temin ediyorsunuz termal pad o işi ezelden beri tedarik edemiyorum doğru düzgün
Elimi açtım göklere, vram padlerinin sağlam olduğuna inanmayı seçmeye çalışıyorum. Furmark VRAM temp raporlamıyor. Eğer vram pad değişim işine girmem gerekirse direkt İstanbul'daki profix bilgisayara kargolarım, hayatta kendim girmem. 5 farklı boyutta, 5 farklı sertlik derecesinde vram pad'ine vereceğim para, zaman, emeğe değmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

6900 XT olarak aynı model karta sahibim. MX6 sürüldüğünde 3 ayda yeniden kendisini salıyor, MX7 aldım onunla deneyeceğim şimdi. Satma düşüncesiyle bakımsız kullanmanın çok bir anlamı yok diye düşünüyorum. Bu model kartın güzel yanı her açtığınızda termal ped değiştirmek zorunda değilsiniz, termal pedlerin bulunduğu soğutucu blok ayrı şekilde montajlı, görselini eklerim. Bende termal pedler hâlâ iyi durumda olduğu için yalnızca macunu 6-9 ayda bir değiştiririm.
Umarım benimkiler de iyi durumdadır. Yani core'a erişmek için açınca; pad'lere zarar verme durumu ya da padlerin bir yüzeyini dahi olsa açığa çıkarma durumu yaşanmıyor değil mi? Öyleyse şahane.

Umarım benimkiler de iyi durumdadır. Yani core'a erişmek için açınca; pad'lere zarar verme durumu ya da padlerin bir yüzeyini dahi olsa açığa çıkarma durumu yaşanmıyor değil mi? Öyleyse şahane.
Evet tamamen ayrı bir blok altında pedler, pedlere hiç dokunmadan macun değiştirebiliyorsunuz.

Geri