Sistem Yük Altında Çöküyor. Arızalı Donanımı Tespit Edemiyorum.

Reaksiyon skoru
9
Sistemim

Raijintech Cratos 850w
7500F
Colorfull battle-ax b650m plus wifi v15
Patriot CL30 6000mt 2x16GB
Kioxia Exceria Plus G3
Gigabyte 9070xt

Dün gece 8-9 saat sorunsuz oyun oynadım. Sabah kahvaltıdan sonra bilgisayar başına geçince bu saçma problem başladı. Sırasıyla yaptığım işlemler şu şekilde
Ekran kartı driverını DDU ile silip tekrar yükledim.
Anakartın bios pilini söküp expo kapalı bios varsayılan haliyle denedim.
Kasadaki tüm bileşenleri söküp termal macun değişimi ve temizliğini yapıp kasa fan bağlantılarını yapmadan çalıştırdım.
Kasada klavye mouse hariç tüm takılı cihazları söktüm.

Ram leri tek tek dene dostum aklıma başka bisey gelmiyor baya bisey yapmışsın birde ssd ler yapabilir birde güncelleme yaptın mı yakın zamanda çünkü yeni güncelleme alakalı şikayetler var yazı aynen șöyle

Windows 11 için 11 Ağustos'ta yayınlanan KB5121003 güncellemesi bazı bilgisayarlarda oyun çökmeleri, oturum açma hataları, görüntü sorunları ve sistem kilitlenmeleri gibi çeşitli problemlere yol açıyor. Microsoft, artan şikayetler üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Son düzenleme:
Arızalı donanım demişsin, hep software tarzı denemişsin. Arızalı donanım(hardware) varsa, parça değiştire değiştire denersin. Onun dışında yük altında çöküyorsun belki ramden de olabilir, üsteki arkadaşın dediği gibi. Tek ramle dene slot değiştir.

Sistemim

Raijintech Cratos 850w
7500F
Kioxia Exceria Plus G3
Gigabyte 9070xt

Dün gece 8-9 saat sorunsuz oyun oynadım. Sabah kahvaltıdan sonra bilgisayar başına geçince bu saçma problem başladı. Sırasıyla yaptığım işlemler şu şekilde
Kasadaki tüm bileşenleri söküp termal macun değişimi ve temizliğini yapıp kasa fan bağlantılarını yapmadan çalıştırdım.
Psu gibi duruyor ama birden başlaması soru işareti. Gece elektrik gidip gelmişse patlatmıs olabilir psuyu belki. Olay görüntüleyicisi açar mısın çökünce ne hatası veriyor

Psu gibi duruyor ama birden başlaması soru işareti. Gece elektrik gidip gelmişse patlatmıs olabilir psuyu belki. Olay görüntüleyicisi açar mısın çökünce ne hatası veriyor
111.webp

OCCT Programını indir

Şimdilik CPU+GPU'yu aynı anda yükleyen “Power Test” yapma.

Önce:

OCCT CPU → 15-20 dk
OCCT Memory → 20-30 dk
OCCT VRAM → 20-30 dk
OCCT 3D Adaptive → 20-30 dk

Örneğin CPU testinde taş gibi çalışıyor fakat 3D/VRAM testinde anında sistem gidiyorsa doğrudan GPU/güç tarafına yaklaşmış oluruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kernel-Power'a çift tıkla → Ayrıntılar → Oradan tam hata ney bak.

Ramleri söküp tek ram ile çalıştırdım. Yarım saat civarı oyun oynattı. Sonra yine resetledi şimdi diğer rami deneyeceğim. Ancak ne derece normaldir bilmiyorum ama sistem kapandıktan sonra söktüğüm ram çok bir sıcak geldi elime. Ancak oyun esnasında normalde 55-65 derece arası değerlerde oluyor ramlerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İki ramide tek denedim. İkisinde de resetliyor

hocam parçaları tek tek denemeden sorunu belirlemek zor burda belli başlı şüpheliler CPU GPU RAM ve PSU yedek parçan varsa test et yoksa bi bilgisayarcıda ettir olmadı format at bi daha dene test etmeni öneriyorum

Sistemi başka prize takıp dene ya da çoklu prize takılıysa çoklu priz kullanmadan dene veya başka çoklu priz kullan. Suçu amd gpu'ya atmaktan ben bile yoruldum artık bu kadar da sorunlu değildir herhalde, psu da sağlam model. Başka bi iş var gibi bunda, 8-9 saat düzgün çalışıp da şimdi böyle olması tuhaf

benimki cpu da direk whea hatasını basıyor söktüm pinlerden birkaçı eksik yamuk anakartın

işlemci ve ram test ettim sorun çıkmadı. VRAM testi başlar başlamaz hata verdi

Ekler

• hata.webp
    hata.webp
    14 KB · Hit: 16
Sistemim

Raijintech Cratos 850w
7500F
Kioxia Exceria Plus G3
Gigabyte 9070xt

memtest86 yapabilirsiniz

Geri