Psudan Çit Çit Ses Geliyor

Reaksiyon skoru
11
Ekran kartı taktım ekstra güç gerektiren bundan önce gerektirmeyen bir ksrt vardı şuanda psudan tık tık gelip gidiyor etsde grafikleri fulledim fan hızını manuel oynadım fazla güç çekince sapıttı falan mı anlamadım tık tık ses çıkarıyor frisby 80plus standart bir PSU sebebi nedir sıkıntı çıkarır mi

Ekran kartı taktım ekstra güç gerektiren bundan önce gerektirmeyen bir ksrt vardı şuanda psudan tık tık gelip gidiyor etsde grafikleri fulledim fan hızını manuel oynadım fazla güç çekince sapıttı falan mı anlamadım tık tık ses çıkarıyor frisby 80plus standart bir PSU sebebi nedir sıkıntı çıkarır mi
Ekran kartı ne taktın, kaç watt psu? Ayrıca sıkıntı çıkarabilir frisby güven veren bir marka değil. Bence fazla zorlama. Tık tık sesi normal değil tehlikeli olabilir. Aşırı yükten de olabilir, fandan da geliyor olabilir.

Ekran kartı ne taktın, kaç watt psu? Ayrıca sıkıntı çıkarabilir frisby güven veren bir marka değil. Bence fazla zorlama. Tık tık sesi normal değil tehlikeli olabilir. Aşırı yükten de olabilir, fandan da geliyor olabilir.
GTX 1650 Süper 6 pin girişli neden oldu bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmam gerek

650w artıyor mu bilmiyorum dinlemedim hiç
O zaman öncelikle kabloların tam oturup oturmadığını kontrol et. Sonra PSU ya bir ışıkla falan fanını izle fan ritmiyle ses doğru orantılı ve eş zamanlı mı onu kontrol et, boşta ve yük altında nasıl tepki veriyor ona bak. Ses mekaniksel bir sese mi benziyor yoksa elektriksel bir sese mi benziyor onu ayırt etmeye çalış. Ayrıca PSU nun üstünde yazar 12V kanal gücü nedir onu da söyler misin?

Son düzenleme:
Bize video atarmısın sese bi bakalım

O zaman öncelikle kabloların tam oturup oturmadığını kontrol et. Sonra PSU ya bir ışıkla falan fanını izle fan ritmiyle ses doğru orantılı ve eş zamanlı mı onu kontrol et, boşta ve yük altında nasıl tepki veriyor ona bak. Ses mekaniksel bir sese mi benziyor yoksa elektriksel bir sese mi benziyor onu ayırt etmeye çalış. Ayrıca PSU nun üstünde yazar 12V kanal gücü nedir onu kontrol et.
Ses mekaniksel bir ses elektrikle alakası yok gibi ilk taktigimda bu ses vardı 2 gün önce şimdiye kadar yoktu fazla yük verdim galiba o yüzden kaynaklanıyor olabilir mi

Bize video atarmısın sese bi bakalım
Nereden atacağım hocam

Ses mekaniksel bir ses elektrikle alakası yok gibi ilk taktigimda bu ses vardı 2 gün önce şimdiye kadar yoktu fazla yük verdim galiba o yüzden kaynaklanıyor olabilir mi

Nereden atacağım hocam
Fazla yükten olabilir ama mekaniksel bir ses ise fan ömrünü bitirmiş rpm yükselince ses yapıyor olabilir. Ben olsam iyice bir kontrol ederdim test edip o markaya güvenilmez.

Nereden atacağım hocam
Liste disi youtubeye at burdanda bize libkini atarsın izleriz hocam

Liste disi youtubeye at burdanda bize libkini atarsın izleriz hocam
Hocam kasanın camını açtım pcie kablosu vardı artmış onları köşeye aldım PSU vidalarını sıktım iyice sonra üstünden biraz bastırdım altındaki filtreyi temizledim ama şuan ses çıkmıyor niyeyse şuanda yük altında değil

Öğrenciyim PSU yenilemem mi gerek illa
Duruma göre değişir, psu da sorun varsa tüm sistemi çöp edebilir. Şöyle yapabilirsin. Sistemi komple kapatıp fişten çek. PSU fanını kendin çevirmeye çalış, bir şeye sürtüyor mu, normal olmayan bir his yaşatıyor mu onu anlamaya çalış. Burada bir şey çıkmazsa veya anlayamazsan bilgisayarı açıp sadece işlemciyi stres testine sok. Eğer bu stres testinde herhangi bir ses çıkmıyorsa 12V kanalına aşırı yük bindiğinde sorun oluşuyor olabilir. Koruma rölesi arızalı olabilir veya başka bir iç parça. Ama PSU nun zorlanmaması lazım çünkü ekran kartı az güç çekiyor.

Bence yapabilirsen şöyle yap, ETS yi aç ses gelmeye başlayınca bir çubukla bi şeyle PSU nun fanını bir kaç saniyeliğine durdurmaya çalış manuel olarak fazla zorlamadan. Metal bir çubukla yapma ama. Eğer durunca ses de gidiyorsa sorun fandandır çünkü frisby de olsa o kadar yük yapacak bir şey yok ama parçaları kötü olduğu için yine de sorun olabilir. Fanı durdurunca 2-3 saniyeliğine dinle ses var mı yok mu daha sonra bırak fazla durdurma sonra kapat oyunu hemen, fanlar bazen otomatik devreye girmediği oluyor manuel durdurmalarda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,558
Üyeler
202,899
Son üye
Gemalmaz Bilgisayar
Geri