🔥İndirim Adidas Terrex Skychaser Ax5 Goretex Su Geçirmez Ayakkabı 5361₺

impacto

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
220
Kendi sitesinde indirimde 6000₺ civarında satılıyor. Ek olarak sepette %15 indirim yapıyor ce linktekiyle hemen hemen aynı fiyata geliyor. Normalde 8-10 bin fiyatı var. Amazonda benzer fiyata kahvesi vardı bitmiş. 1 tane satın aldım.

40,5-44,5 a kadar numara var görünüyor. Satıcı Adidas Türkiye ;

Adidas TERREX JQ2209 Terrex Skychaser AX5 GORE-TEX Hiking Shoes

Adidas bence balon ya, Adidas Rain Rdy şu ayakkabı 1.5 yıl sonra çöp oldu arkadaşın dediği gibi su alıyor direkt., almayın kalitesiz.

Son düzenleme:
bu işin zirvesi salomon

bu seri ilgimi çekiyordu. sizin bu yorumlarınız ilgimi cekti. dağ yürüyüşü için hangi markayı onerirsiniz?
Hocam benim aynı bu ayakkabıydı, şehir şartlarında böyle olduysa dağ için hiç olmaz. İnanın dağ yürüyüşü için marka aklımda hiç yok.

1-2 sene sonra ayağınızda bu ayakkabı olmaz çünkü çatlıyor ve su alıyor. Kronik terletme var malesef...
İlk kez kullanıcam ama söylediklerin düşündürdü. Yine de 2 sezon kurtarsın yeter diğerleri en az 2 kat daha pahalılar.
Adidas bence balon ya, Adidas Rain Rdy şu ayakkabı 1.5 yıl sonra çöp oldu arkadaşın dediği gibi su alıyor direkt., almayın kalitesiz.
Hocam Rain Rdy su geçirmezlik sağlamıyor suya dayanıklılık sağlıyor. Paylaştığım goretex normal şartlarda tamamen su geçirmez.
bu işin zirvesi salomon
Salomonla ilgili de pek iyi yorumlar yok. Kenarlarından açılan, adım atarken kıvrım olan yerdeki kumaşın yırtıması, asfalt için üretilmediğinden tabanlarının hemen erimesi gibi çok şikayet var. Bide terrex hem günlük sporlara benziyor hem su geçirmez olduğundan benim işime daha çok geliyor. Genel manada bakarsan salomon bu işlerde tabi ki daha iyidir.

Son düzenleme:
Hocam konu rain rdy olması değil, yırtılıyor ve yırtıktan su alıyor.
Hocam ozaman bir şey diyemem ama dediğim gibi benzer durumlar salomonda da oluyor. Sanırım goretex kumaşının kusurlu olmasından kaynaklanıyor.

Linkteki ayakkabıyı öneririm numara ve renklere göre fiyatlar biraz değişken. Ama 42 falan alacaksanız attığım linkteki fiyat 3.180 TL
CP etiketinin anlamı da aşağıya bıraktım. CP olmayanları da mevcut o yüzden bu açıklamayı yazıyorum.

Sanırsam attığın ayakkabıdaki özellikleri de sunuyor. 2000 lira üstünde bir fark vermeye değmeyecek gibi.

Adidas Terrex modellerinde yer alan CP ibaresi, markanın kendi geliştirdiği Climaproof teknolojisinin kısaltmasıdır. [1, 2]
Bu teknoloji, ayakkabının su geçirmez (waterproof) ve rüzgara karşı dirençli olmasını sağlarken aynı zamanda nefes alabilen bir membran yapısı sunar. Böylece dışarıdan gelen suyun içeri girmesini engellerken, ayak içindeki terin ve nemin dışarı atılmasına yardımcı olarak ayağınızı kuru tutar. [1, 2, 3]

İlk kez kullanıcam ama söylediklerin düşündürdü. Yine de 2 sezon kurtarsın yeter diğerleri en az 2 kat daha pahalılar.

Hocam Rain Rdy su geçirmezlik sağlamıyor suya dayanıklılık sağlıyor. Paylaştığım goretex normal şartlarda tamamen su geçirmez.

Salomonla ilgili de pek iyi yorumlar yok. Kenarlarından açılan, adım atarken kıvrım olan yerdeki kumaşın yırtıması, asfalt için üretilmediğinden tabanlarının hemen erimesi gibi çok şikayet var. Bide terrex hem günlük sporlara benziyor hem su geçirmez olduğundan benim işime daha çok geliyor. Genel manada bakarsan salomon bu işlerde tabi ki daha iyidir.
salomon gerçekten de su geçirmiyor ama bu ayakkabı da düz çizme değil suyun altına sokunca ayakkabı kumaştan nemlilik geçiyor ayağına kenar açılma olayına gelirsek adamlar yapıştırıcı sürmüş o katmana süs niyetli lastik parça var oraya da dikiş atsalar altındaki gibi süper olurdu kötü görünüyor ama oradan su almıyor ayakkabıyı ben denize de göle de her yere soktum ayağım ıslanmadı ve ön burun kısmı koruyucu katman plastik var bence parasını hak ediyor ekstra(goretex etiketinin olduğu yerde normal kumaş kullanmışlar oradan su basarsan ayakkabı suyu alıyor)

Ekler

• salomonn.webp
    salomonn.webp
    150.4 KB · Hit: 21
Son düzenleme:

Linkteki ayakkabıyı öneririm numara ve renklere göre fiyatlar biraz değişken. Ama 42 falan alacaksanız attığım linkteki fiyat 3.180 TL
CP etiketinin anlamı da aşağıya bıraktım. CP olmayanları da mevcut o yüzden bu açıklamayı yazıyorum.

Sanırsam attığın ayakkabıdaki özellikleri de sunuyor. 2000 lira üstünde bir fark vermeye değmeyecek gibi.

Adidas Terrex modellerinde yer alan CP ibaresi, markanın kendi geliştirdiği Climaproof teknolojisinin kısaltmasıdır. [1, 2]
Bu teknoloji, ayakkabının su geçirmez (waterproof) ve rüzgara karşı dirençli olmasını sağlarken aynı zamanda nefes alabilen bir membran yapısı sunar. Böylece dışarıdan gelen suyun içeri girmesini engellerken, ayak içindeki terin ve nemin dışarı atılmasına yardımcı olarak ayağınızı kuru tutar. [1, 2, 3]
Hocam goretex olsa bu modelleri de beğeniyorum ama su geçirmez değilmiş. AI da sonuç bu şekilde ;

3. Hangisi Daha İyidir?
Teknik donanım, malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından Terrex Skychaser AX5 Gore-Tex modeli çok daha üstün ve daha iyi bir ayakkabıdır. Ancak "hangisinin sizin için daha iyi olduğu" ayakkabıyı nerede ve ne zaman giyeceğinize bağlıdır:
  • Terrex Skychaser AX5 GTX'i seçmelisiniz çünkü: Yağmurlu havalarda, çamurlu patikalarda, zorlu kış şartlarında yürüyüş yapacaksanız veya ayaklarınızın kesinlikle kuru kalmasını istiyorsanız bu model tek seçenektir. Koruyucu gövde yapısı zorlu araziler için çok daha güvenlidir.
  • Linkteki Eastrail 3 CLIMA'yı seçmelisiniz çünkü: Eğer ayakkabıyı kuru havalarda, yaz aylarında, hafif doğa yürüyüşlerinde veya şehir içinde günlük olarak giyecekseniz bu model daha iyi bir tercih olabilir. Su geçirmez membran barındırmadığı için sıcak havalarda ayağınızı Skychaser kadar terletmez ve fiyat olarak da çok daha bütçe dostudur.

Şehir içi kullanım için paylaştığınız linkteki adidas TERREX EASTRAIL 3 CLIMA modeli kesinlikle daha doğru ve mantıklı bir tercih olacaktır.
Şehir hayatında bu modeli seçmeniz için en önemli nedenler şunlardır:
  • Nefes Alabilirlik: Su geçirmez (Gore-Tex) ayakkabılar şehir içinde, ofiste, kafede veya toplu taşımada ayakları çok çabuk terletir ve bunaltır. Linkteki model suya dayanıklı olmadığı için hava geçirgenliği yüksektir, ayaklarınızı serin tutar.
  • Hafiflik ve Esneklik: Skychaser modeli dağ ve kaya tırmanışlarına uygun sert bir tabana ve koruma zırhlarına sahiptir; bu da asfaltta yürürken ayağı yorabilir. Eastrail 3 ise daha esnek yapısıyla günlük şehir yürüyüşleri için çok daha konforludur.
  • Ekonomik Olması: Şehirde asfaltta eskiteceğiniz bir ayakkabı için Gore-Tex gibi ağır arazi teknolojilerine fazladan ücret ödemenize gerek kalmaz.
Ancak şehirde kış aylarında, yoğun yağmurda ve kar altında giymek için bir ayakkabı arıyorsanız, o zaman Skychaser AX5 Gore-Tex modeli ayaklarınızı kuru tutmak adına daha iyi bir yatırım olur. [1]

1790013388418.webp

benim yapay zeka da sizin attığınız ayakkabı kadar dayanıklı olmadığını ancak suya dayanıklı olduğunu söylüyor :). Bu kodlar insanı gerçekten yanıltıyor ama dediği de şu

Genellikle Adidas'ın GTX (Gore-Tex) teknolojisine sahip modellerine kıyasla daha ekonomik ama benzer işlevi gören bir alternatif sunar.

Geri