Devleti vatandaşın ayakta tuttuğu gerçeği

White_Recon

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
818
Devletimizi ayakta tutan şeyin bizlerin vergileri olması ve devlete gelen iktidar partilerinin bunun hiçbir zaman farkında olmaması gerçeğidir. Yurt dışında genel olarak devlet millete, millet devlete destek olur ve iktidarlar kolayca eleştirilebilir durumdadır. Bunun en yakın örneği, Belçika’da sokağa çıkma yasağı ile kapanan işletmelere devletin 4000 € gibi bir destek sağlamasıdır. Biz esnafız, 5 kuruş destek görmedik. Elbette ihtiyacı olanlara gitsin bu destek, gönlüm ondan yana. Ama bizim vergilerimiz neden bize destek olarak geri dönmüyor?
Arabada sadece ÖTV: %220
PS5 toplam vergileri: %110
Anlık moralim: %0

Silivr... Yeter. Cidden yeter. Hergün yarım ekmek aldığım ve ailecek zor günler geçirdiğimiz günlerde daha mutluydum ben. 10k TL'ye bilgisayar topladım ama ne heves kaldı ne bir şey. En azından kendi kazandığım parayla PS5 falan alabilirim artık.

Maalesef öyle. Geçecektir bu yöneticilerin devri 3 5 yıl sonra.
Gelen de aynı olacak hocam...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Silivr... Yeter. Cidden yeter. Hergün yarım ekmek aldığım ve ailecek zor günler geçirdiğimiz günlerde daha mutluydum ben. 10k TL'ye bilgisayar topladım ama ne heves kaldı ne bir şey. En azından kendi kazandığım parayla PS5 falan alabilirim artık.
(Sonuç olarak) Ne demek istediğinizi anlayamadım.

Devletimizi ayakta tutan şeyin bizlerin vergileri olması ve devlete gelen iktidar partilerinin bunun hiçbir zaman farkında olmaması gerçeğidir. Yurt dışında genel olarak devlet millete, millet devlete destek olur ve iktidarlar kolayca eleştirilebilir durumdadır. Bunun en yakın örneği, Belçika’da sokağa çıkma yasağı ile kapanan işletmelere devletin 4000 € gibi bir destek sağlamasıdır. Biz esnafız, 5 kuruş destek görmedik. Elbette ihtiyacı olanlara gitsin bu destek, gönlüm ondan yana. Ama bizim vergilerimiz neden bize destek olarak geri dönmüyor?
senin vergilerinin gittiği yerleri söyliyim :D
padişahın tüm akrabalarına takı olarak gidiyor mesela

Yoo devlet milleti ayakta tutuyor. Ne güzel kendilerine çanta alıyorlar saray yapıyorlar bizde izliyoruz işte. Namkör olmayın ezanları susturamayacaksınız!

sadece vergilerle yani sıfır üretimle böyle oluyor
gerçi vergilerin tümü hazineye gitse yine iyi ekonomimiz olurdu şimdikinden :D

Yoo devlet milleti ayakta tutuyor. Ne güzel kendilerine çanta alıyorlar saray yapıyorlar bizde izliyoruz işte. Namkör olmayın ezanları susturamayacaksınız!
uygar güldürme olm sdasasdasdas

Bunun zararını yönetenler (başkanlar, bakanlar, milletvekilleri) hariç herkes çekiyor.
Zamanında 20.000 TL maaş alan milletvekilleri 900 TL ile çalışan işçilerle tartışırken "ben 20.000 TL alıyorum bana da yetmiyor" demişti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca milletvekilleri zaten yüksek maaş alıyor birde her şeye indirim getiriyorlar onlar için.

Geri