[Çözüldü] Ubuntu yükleyememe problemi.

Anakartın üzerinde onboard gelen WiFi adaptörü varmış. Onu BIOS üzerinden kapatabiliyor musunuz? Ayrıca eski Ubuntu versiyonlarını da deneyebilir misiniz?

evet wifi adaptörü var fakat o adaptör kutudan çıkıyor 3 pinli kablosu var anakarta takılıyor
Hem zaten bunu değil başka bir adaptör kullanıyorum
InkedGiriş_LI.jpg

Bir PCI cihazı uyumsuz ama bir türlü hangisi çözemedim... Ama sorun Broadcom ile ilgili bir şey.

Ubuntu 18.04 kullanmayı deneyin. 20.04 zaten olan bug'ların fixlendiği sürüm.

Bir PCI cihazı uyumsuz ama bir türlü hangisi çözemedim... Ama sorun Broadcom ile ilgili bir şey.

Ubuntu 18.04 kullanmayı deneyin. 20.04 zaten olan bug'ların fixlendiği sürüm.
18.04'te de denemiştim olmadı

Bazı kişiler SATA portuna bağlı bir cihazı başka porta takarak denemişler ve aklıma da yattı bu çözüm. M.2 SSD takılınca bazı SATA portlarının pasif hale geçtiğini unutmuşum. Hangisinin pasif hale geçeceğinin anakart kitapçığında yazması gerekli.

Bazı kişiler SATA portuna bağlı bir cihazı başka porta takarak denemişler ve aklıma da yattı bu çözüm. M.2 SSD takılınca bazı SATA portlarının pasif hale geçtiğini unutmuşum. Hangisinin pasif hale geçeceğinin anakart kitapçığında yazması gerekli.
Nasıl yani tam olarak anlamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim anakartımda iki sata portunda OS ibaresi var acaba onlaramı takacağım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim anakartımda iki sata portunda OS ibaresi var acaba onlaramı takacağım.
Denemekten zarar gelmez.

ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK teşekkür ederim 3 ayın ağırlığını üzerimden atmış gibiyim resmen sorunsuzca kurulum ekranına geldim şimdi disk ayırıp kurulumu başlatacağım inşAllah kurulumda sorun çıkmaz.

Veee ubuntuyu kurdum sorunsuz çalışıyor yardımcı olan herkese çook teşekkür ederim :))

Geri