Bios Pili biterse ne olur?

Reaksiyon skoru
60
Arkadaşlar merak ediyorum da, bios pili biterse pc nin açılmasında sorun olur mu?

Bios pili bitemez, bozulur. Sürekli şarj oluyor çünkü. Bozulursa da BIOS'taki yaptığın değişikler kaydedilmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca hayatımda hiç 'BIOS pilim bozuldu' diyen birisine rastlamadım.

Sistem açılır ama yaptığın hiçbir ayar kaydolmaz ve BIOS ayarları sıfırlanır. BIOS pili zaten kolay kolay bitmez.

Sistem açılır ama yaptığın hiçbir ayar kaydolmaz ve BIOS ayarları sıfırlanır. BIOS pili zaten kolay kolay bitmez.
Bios pili bitemez, bozulur. Sürekli şarj oluyor çünkü. Bozulursa da BIOS'taki yaptığın değişikler kaydedilmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca hayatımda hiç 'BIOS pilim bozuldu' diyen birisine rastlamadım.
Benim pc de bir sorun var kapattığımda açılmıyor bazen 3 saat bazen de 7 8 saat açılmıyor power tuşu da kısa devre de açmıyor ve açıldığında saat çok geride kalıyor sürekli tekrardan düzeltmem gerekiyor. Bu neden olabilir?

Benim PC de bir sorun var kapattığımda açılmıyor bazen 3 saat bazen de 7 8 saat açılmıyor power tuşu da kısa devre de açmıyor ve açıldığında saat çok geride kalıyor sürekli tekrardan düzeltmem gerekiyor. Bu neden olabilir?
CR2032 pillerinden alıp onu takmayı dene sorunun çözülürse pilden kaynaklı demektir.

BIOS pili olayı başıma gelmişti.
Bilgisayarın sürekli tarihi eski kalıyor ve sürekli BIOS sıfırlıyordu. Geç açılıyordu ama saatler sürmezdi.

Bence sizin sorununuz depolama olabilir, HDD kontrol edin ve bir format atın derim.

BIOS pili olayı başıma gelmişti.
Bilgisayarın sürekli tarihi eski kalıyor ve sürekli BIOS sıfırlıyordu. Geç açılıyordu ama saatler sürmezdi.

Bence sizin sorununuz depolama olabilir, HDD kontrol edin ve bir format atın derim.
Pc yi garantiye yolladım ve bana ilk geldiğinde (takribi 2 ay bile olmadı) de bu sorun varda garantide ssd ve işlemci değişti diğer parçalarda sorun yok dendi ama yine aynı sorunu veriyor

2032 pil dediğimiz şey bu arada kol saati pillerinin bir büyüğü. Kol saati tamiri yapan yerler satıyor, onlara bakabilirsin kargo ile uğraşmak istemeyebilirsin.

Ama bana pilden ziyade başka sorun gibi geldi.

Geri