hdd tek başına işe yarar mı?

240 gb ssd tek başına hiçbirşeye yetmez
Ya kardeşim nasıl yetmez adamın ne oynadığını biliyor musun ? Ben 1.5 yıl 240 gb ssd kullandım bana yetti. Şimdi gidip 100gb oyun yükleyecekse yetmez ama cs go gibi online oyunları oynayacaksa yeter.

ssd olmadan hdd de oyun oynayabilir miyiz (yani hdd bize oyunda tek başına yeter mi?)
tabii ki yeter ssd alacaksan en az 480 gb alman gerekiyor oda 430tl civari hdd almanın avantajı 1tb hdd yi 300tl civarına bulabilirsin ssd alırsan avantajı şu olur:
1.oyunların yukleme gorsellerını hızlı geçersin.
2.bilgisayarın hızlı açılır.

Windows'u kuracağın ve ana programların SSD'de olsun.HDD'ye diğer şeyleri atarsın.

Çok takıntılı değilsen hard disk işini görür 7200rpm olacak en az ee tabii ssd'nin yeride ayrıdır onunda hızını herşeyde anlarsın.

ssd olmadan hdd de oyun oynayabilir miyiz (yani hdd bize oyunda tek başına yeter mi?)
tabikide yeterlidir.
Evet yeterlidir, daha güncel olması ve hızlı olması için ssd tercih ediliyor.

Afedersiniz de tek başına nasıl yetiyor söyler misiniz? Özellikle yeni bir sistemi var ise veya tam tersi kötü bir sistemi var ise oyun esnasında ne kadar çok drop yiyeceğinin, veya menüler, haritalar arası geçiş sürecinin ne kadar süreceğini geçtim, örneğin 50 gb'lık bir oyunu kurmaya çalışması 5-6 saat
vakit alacak olması 2020 yılında tam bir eziyet ve elektrik ziyanı olur.
Biz sadece hız için önermiyoruz. SSD ile mekanik disk teknolojisinden kurtulunuyor. Ve bu durumun sağladığı dünya kadar avantajı var.
Bu yüzden ben olabildiğince SSD ve HDD'li depolama yapacak kullanıcılara HDD'yi iptal edip m2 nvme SSD'leri önermeye çalışıyorum.

Afedersiniz de tek başına nasıl yetiyor söyler misiniz? Özellikle yeni bir sistemi var ise veya tam tersi kötü bir sistemi var ise oyun esnasında ne kadar çok drop yiyeceğinin, veya menüler, haritalar arası geçiş sürecinin ne kadar süreceğini geçtim, örneğin 50 gb'lık bir oyunu kurmaya çalışması 5-6 saat
vakit alacak olması 2020 yılında tam bir eziyet ve elektrik ziyanı olur.
Biz sadece hız için önermiyoruz. SSD ile mekanik disk teknolojisinden kurtulunuyor. Ve bu durumun sağladığı dünya kadar avantajı var.
Bu yüzden ben olabildiğince SSD ve HDD'li depolama yapacak kullanıcılara HDD'yi iptal edip m2 nvme SSD'leri önermeye çalışıyorum.
Arkadaş tek başına işe yarar mı demiş biz de onu cevapladık. Sonuç olarak hdd tek başına çalıştırıyor sistemi. Artıları eksilerini sormamış ki.

"SSD olmadan HDD alınmaz" yazılmış. Böyle bir kural yok.
Bugüne kadar HDD'leri kullandık. SSD yoktu sistemlerde.

HDD normal kullanım için tek başına yeterli olur.
Ama performans açısından SSD+HDD tavsiye ederiz.
Bunun sebebi de SSD'lerin HDD'lere göre daha hızlı okuma-yazma performansı sağlaması.

Misal;
HDD ile Windows 10/15 saniyede başlıyorsa
SSD ile 4/8 saniyede başlar gibi gibi.
( süreler net değil, temsili )

Paran varsa her şeyi alırsın.

HDD alırken dikkat etmen gereken şey RPM'leri ( içerisindeki disklerin dakikadaki tur sayısı )
7200 RPM alırsan, gayet yeterli olacaktır.

YETMEZ!
Arkadaş tek başına işe yarar mı demiş biz de onu cevapladık. Sonuç olarak hdd tek başına çalıştırıyor sistemi. Artıları eksilerini sormamış ki.
Adam sadece çalıştırmak için istiyorum demiyor ki.
"SSD olmadan HDD alınmaz" yazılmış. Böyle bir kural yok.
Bugüne kadar HDD'leri kullandık. SSD yoktu sistemlerde.

HDD normal kullanım için tek başına yeterli olur.
Ama performans açısından SSD+HDD tavsiye ederiz.
Bunun sebebi de SSD'lerin HDD'lere göre daha hızlı okuma-yazma performansı sağlaması.

Misal;
HDD ile Windows 10/15 saniyede başlıyorsa
SSD ile 4/8 saniyede başlar gibi gibi.
( süreler net değil, temsili )

Paran varsa her şeyi alırsın.

HDD alırken dikkat etmen gereken şey RPM'leri ( içerisindeki disklerin dakikadaki tur sayısı )
7200 RPM alırsan, gayet yeterli olacaktır.
Windows 10'nun harddiskte ne kadar verimli çalıştığını tekrar mı hatırlatalım? :)

tabii ki oynarsın SSD nin HDD den farkı daha hızlı okuma yazma değerleri olmasıdır SSD alacaksan 480GB veya üstü al

SSD daha hızlı ve güncel olduğu için tercih edilir ama HDD'ye göre pahalıdır.
Satıcılar aslında fırsatçılıp yapıp ellerindeki kozu kullanmaya devam ediyor fakat gün gelince yüksek kapasiteli SSD'lerin fiyatı daha da düşecek.

Satıcılar aslında fırsatçılıp yapıp ellerindeki kozu kullanmaya devam ediyor fakat gün gelince yüksek kapasiteli SSD'lerin fiyatı daha da düşecek.
Hocam gene HDD'ye göre pahalı oluyor ama fırsatçılarda %50'ye kadar zam yaptıklarını gördüm 620TL'lik SSD şimdi 1000TL nerdeyse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,690
Üyeler
188,148
Son üye
sunia
Geri