Yardım Monitörde mavi karıncalanma

Reaksiyon skoru
27
144Hz Monitörümü bugün 750Ti'a bağladım (HDMI 1.4 ile) (DP çıkışı yok) maximum 119hz görünüyor ona aldığımda da siyah-gri arası bölgelerde böyle mavi karıncalanmalar oluyor hareketli duvar kağıdı kullanıyorum karıncalar da efektler ile hareket ediyor 60Hz alınca düzeliyor sorunun nedeni ne olabilir?

Ekler

• S00416-20414717(1).webp
    S00416-20414717(1).webp
    37.2 KB · Hit: 130
  • S00416-20425763(1).webp
    S00416-20425763(1).webp
    26.3 KB · Hit: 115
Dostum, şimdi araştırdım bu gayet normalmış yani ekran kartın 144 HZ desteklyemediği için böyle karıncalanmalar normalmiş mesela csgo gibi oyunlarda yaşanmıyormuş bu tarz bir olay
İnşallah başka bir forumun linkini paylaşmak ban sebebi değildir :D

144Hz Monitörümü bugün 750Ti'a bağladım (HDMI 1.4 ile) (DP çıkışı yok) maximum 119hz görünüyor ona aldığımda da siyah-gri arası bölgelerde böyle mavi karıncalanmalar oluyor hareketli duvar kağıdı kullanıyorum karıncalar da efektler ile hareket ediyor 60Hz alınca düzeliyor sorunun nedeni ne olabilir?
Ekran kartının internet sayfasında kaç hz desteklendiği yazar. Ya da tam modelini yazarsanız, bakarım.

Son düzenleme:
Ekran yüksek çözünürlükte piksel karışması veya hatası yapıyor bu da ekranın maksimum değeri ile alakalı.

Nvidia olduğunu biliyorum. Ekran kartınızın markası ve modeli önemli. Başka bir hdmi kablo ile deneyin.
Asusun tek fanlı 2GB modeli dp girişi yok dvı-d hdmı ve vga var tam olarak ismini bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran yüksek çözünürlükte piksel karışması veya hatası yapıyor bu da ekranın maksimum değeri ile alakalı.
yani bu sorunun çözümü nedir

Modeline bakabileceğiniz programlar vardı. Yabancı sitelerde 750Ti ekran kartının ve Hdmi 1.4 kablonun 144hz'yi desteklediğini yazıyor. Neye göre desteklenmediğini söylüyorlar anlamıyorum. İyi geceler.

Nvidia denetim masasından değil de ayarlardan deneyeyim dedim burada 56-60-70-75 hz seçenekleri var 56 seçili idi diğerlerini seçtiğimde çözünürlük saçma sapan bir hal alıyor 56 nedir yani ilk defa görüyorum hz testinde 120 buluyor
Modeline bakabileceğiniz programlar vardı. Yabancı sitelerde 750Ti ekran kartının ve Hdmi 1.4 kablonun 144hz'yi desteklediğini yazıyor. Neye göre desteklenmediğini söylüyorlar anlamıyorum. İyi geceler.

Nvidia denetim masasından değil de ayarlardan deneyeyim dedim burada 56-60-70-75 hz seçenekleri var 56 seçili idi diğerlerini seçtiğimde çözünürlük saçma sapan bir hal alıyor 56 nedir yani ilk defa görüyorum hz testinde 120 buluyor
Monitörünüzün markası nedir? Ekran kartı sürücüsünü DDU programı ile tamamen silip yeniden yükleyebilir misiniz? Monitör gerçekten 144hz ise; hiçbir ayar yapmadan o değeri alabilmeniz lazım.
Ekran Alıntısı.webp

Monitörünüzün markası nedir? Ekran kartı sürücüsünü DDU programı ile tamamen silip yeniden yükleyebilir misiniz? Monitör gerçekten 144hz ise; hiçbir ayar yapmadan o değeri alabilmeniz lazım. Alıntıyı görüntüle
Markası asus tek fanlı modeli ama internette bir yerde bulamadım ama sanırım özellikleri çift fanlı ile aynı fotoğraftaki ürün de aetık satılmıyor bakamıyorum sürücüyü zatem nvidianın kendi sitesinden el ile indirdim güncelleme geldi bugün onu da kurdum nvdia denetin masasında 2 tane 1080p seçeneği var bir sizin seçtiğiniz pc adı altında bir de yukarda başka isim altında olan var pc seçeneğindeki 120hz diğeri 119hz görünüyor, pc seçeneğini seçince otomatik olarak 119hz olanı seçiyor (parantez içinde doğal yazan 119hz olan)

Ekler

• S00417-01531711(1).webp
    S00417-01531711(1).webp
    21.8 KB · Hit: 77
Markası Asus tek fanlı modeli ama internette bir yerde bulamadım ama sanırım özellikleri çift fanlı ile aynı fotoğraftaki ürün de aetık satılmıyor bakamıyorum sürücüyü zatem nvidianın kendi sitesinden el ile indirdim güncelleme geldi bugün onu da kurdum nvdia denetin masasında 2 tane 1080p seçeneği var bir sizin seçtiğiniz pc adı altında bir de yukarda başka isim altında olan var pc seçeneğindeki 120hz diğeri 119hz görünüyor, pc seçeneğini seçince otomatik olarak 119hz olanı seçiyor (parantez içinde doğal yazan 119hz olan)
Monitörün markasını sormuştum. :) Bana monitör desteklemiyor gibi geldi. Eğer kablo da bir sorun yoksa. Geforge Experience Programını yüklerseniz, ekran kartı sürücüsünü otomatik olarak yükleyebilirsiniz.

Monitörün markasını sormuştum. :) Bana monitör desteklemiyor gibi geldi. Eğer kablo da bir sorun yoksa. Geforge Experience Programını yüklerseniz, ekran kartı sürücüsünü otomatik olarak yükleyebilirsiniz.
GamePower 24'' GPR24C1MS144 Monitör modeli bu buyrun linkte verebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GamePower 24'' GPR24C1MS144 Monitör modeli bu buyrun linkte verebilirim
yüklü zaten sürekli oradan güncelliyorum ikinci fotoğraf o ekrandan gri-siyah bir tonu olduğu için orada çok net görünğyor o ekranda fark ettin karıncaları

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,687
Üyeler
186,518
Son üye
ahmet kuş
Geri