BIOS'a giremiyorum!!

XUNZSHUW

80+
Reaksiyon skoru
57
Merhabalar, öncelikle lütfen cidden konu hakkında bilgisi olan insanlar yorum yaparsa ve hiçbir şey bilmeden saçma sapan çıkarımlar yapmazsanız çok sevinirim. :) Bbundan 1 sene öncesinden bir hata yapıp incehesap üzerinden bir bilgisayar aldım. İnternetten çok fazla araştırdım ne bulduysam denedim ama bilgisayar açılırken karşıma hiçbir şey çıkmadan dümdüz siyah bir ekranda bekletip yaklaşık 40 saniye sonra şifre girme ekranına atıyor ve biosa giremiyorum. Direk Windows üzerinden girmeye çalıştığım zamanda ise bilgisayarı yeniden başlatma esnasında bilgisayar tamamen siyah ekranda kalıyor ve tekrar kapat aç yapmadığım sürece bilgisayarı hiçbir şekilde açamıyorum. Aşağıda zaten sistemimi görebiliyorsunuz, 300-500 fps oynadığım bir oyunda bile drop yiyorum ve bu droplar 3-10 saniye arası değişiyor. Ben sorunun hdd'de olduğunu düşünerek kendime bir m2 ssd aldım ama ne yazık ki biosa giremediğim için aldığım ssdye bile windows kuramıyorum. Eğer bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında bir fikriniz varsa yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, öncelikle lütfen cidden konu hakkında bilgisi olan insanlar yorum yaparsa ve hiçbir şey bilmeden saçma sapan çıkarımlar yapmazsanız çok sevinirim. :) Bbundan 1 sene öncesinden bir hata yapıp incehesap üzerinden bir bilgisayar aldım. İnternetten çok fazla araştırdım ne bulduysam denedim ama bilgisayar açılırken karşıma hiçbir şey çıkmadan dümdüz siyah bir ekranda bekletip yaklaşık 40 saniye sonra şifre girme ekranına atıyor ve biosa giremiyorum. Direk Windows üzerinden girmeye çalıştığım zamanda ise bilgisayarı yeniden başlatma esnasında bilgisayar tamamen siyah ekranda kalıyor ve tekrar kapat aç yapmadığım sürece bilgisayarı hiçbir şekilde açamıyorum. Aşağıda zaten sistemimi görebiliyorsunuz, 300-500 fps oynadığım bir oyunda bile drop yiyorum ve bu droplar 3-10 saniye arası değişiyor. Ben sorunun HDD'de olduğunu düşünerek kendime bir m2 ssd aldım ama ne yazık ki biosa giremediğim için aldığım ssdye bile windows kuramıyorum. Eğer bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında bir fikriniz varsa yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
HDDyi çıkarıp kurmayı denermisiniz? Otomatikman biosa aticaktir.

HDDyi çıkarıp kurmayı denermisiniz? Otomatikman biosa aticaktir.
Kanka benim bu konuda bahsettiğim m2 dışında ekstra bir sata ssdm var içi boş bir şekilde duruyor. HDD'yi çıkartıp sadece ssd ile bilgisayarı çalıştırırsam direk biosa atar mı?

Kanka benim bu konuda bahsettiğim m2 dışında ekstra bir sata ssdm var içi boş bir şekilde duruyor. HDD'yi çıkartıp sadece ssd ile bilgisayarı çalıştırırsam direk biosa atar mı?
Select boot device filan der back bios der delete veya bios tuşuna bastığınızda girer

Reis K.b çok bir bilgim yok Ama Bios ayarlarını sıfırlamayı dene

İşe yaramaz ise bios pilini çıkar PC kapalıyken 10 saniye sonra geri tak bios sıfırlanmış olcak.
Onuda daha önce denedim ama tekrar deneyim buraya dönerim. Teşekkürler kral.

Bekliyorum reis.
Kanka kusura bakma dün biraz meşguldüm çok fazla denedim ama hiçbir şekilde bios'a giremiyorum. Yani bios pilini çıkarttım, hdd ve ssdyi 50 kere tak çıkar yaptım ama hiçbir şekilde bios göremiyorum yani. Bana yakın 2 tane bilgisayarcı var gidip durumu anlattım ama bizim buradaki insanlara da çok güven olmuyor ve açıkçası bilgisayarı vermeye korkuyorum.

Kanka kusura bakma dün biraz meşguldüm çok fazla denedim ama hiçbir şekilde bios'a giremiyorum. Yani bios pilini çıkarttım, HDD ve ssdyi 50 kere tak çıkar yaptım ama hiçbir şekilde bios göremiyorum yani. Bana yakın 2 tane bilgisayarcı var gidip durumu anlattım ama bizim buradaki insanlara da çok güven olmuyor ve açıkçası bilgisayarı vermeye korkuyorum.
Geri yollamayı denedinmi? incehesapa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,227
Üyeler
189,809
Son üye
mustafa_hakan
Geri