Bios flashback ile güncellemeyi denedin mi?Bu anakarta sahibim. Ez flash'da USB'yi seçip BIOS dosyasına tıklayınca sadece 2 tane nokta gözüküyor.
Bios dosyasını indirdiğinde yanında BiosRenamer.exe oluyor ya onu çalıştırman lazım sonra bios dosyasının ismi değişince bir flash belleğe atıp anakartta bulunan uygun porta takıp arkada bulunan küçük biosflashback tuşuna basıp güncellemek. Normalde elektrik kesintisinde veya olağanüstü durumlarda bios zarar görürse ve pc açılmazsa dediğim gibi anakarta bios yükleyebiliyorsun. Belki senin sorununun çözümü farklıdır ama dediğim gibi de güncelleyebilirsin.O tam olarak neydi hocam ?
Teşekkür ederim şuanda dediğin yöntem ile kurulum oluyor.Bios dosyasını indirdiğinde yanında BiosRenamer.exe oluyor ya onu çalıştırman lazım sonra bios dosyasının ismi değişince bir flash belleğe atıp anakartta bulunan uygun porta takıp arkada bulunan küçük biosflashback tuşuna basıp güncellemek. Normalde elektrik kesintisinde veya olağanüstü durumlarda bios zarar görürse ve PC açılmazsa dediğim gibi anakarta bios yükleyebiliyorsun. Belki senin sorununun çözümü farklıdır ama dediğim gibi de güncelleyebilirsin.
@crazyreign@FightForHonor bu yöntemi deniyorum ama BIOS ışığı bir türlü sönmedi.
benimki 1. versiyon olduğu için bende flashback yok elektrik giderse şu cihaz ile kendim tamir edebilirmiyim? garantiyi bozacak bir durum olur mu?Bios dosyasını indirdiğinde yanında BiosRenamer.exe oluyor ya onu çalıştırman lazım sonra bios dosyasının ismi değişince bir flash belleğe atıp anakartta bulunan uygun porta takıp arkada bulunan küçük biosflashback tuşuna basıp güncellemek. Normalde elektrik kesintisinde veya olağanüstü durumlarda bios zarar görürse ve PC açılmazsa dediğim gibi anakarta bios yükleyebiliyorsun. Belki senin sorununun çözümü farklıdır ama dediğim gibi de güncelleyebilirsin.
Doğru şekilde yaptın değil mi?@FightForHonor bu yöntemi deniyorum ama BIOS ışığı bir türlü sönmedi.
Onu hiç bilmiyorum dostum.benimki 1. versiyon olduğu için bende flashback yok elektrik giderse şu cihaz ile kendim tamir edebilirmiyim? garantiyi bozacak bir durum olur mu?
25 gün beklemek istemiyorum![]()
SOIC8 SOP8 Test Klip ve CH341A EEprom Flash Programlayıcı
SOIC8 SOP8 Test Klip ve CH341A EEprom Flash Programlayıcı. CH341A 24 25 Serisi EEPROM, Flash, Bios Programlayıcı. Türkçe destekli programlama yazılımı.www.robitshop.com
İnternet üzerinden güncelleme yapabiliyor muydun? Yoksa ondada mı hata veriyordu?Discord'dan sordum ona bilmiyorum dedi.