Değil diye biliyorum ben. AMD tarafında ona FidelityFX deniliyordu diye hatırlıyorumSmart Acces Memory
SAM yani Smart Access Memory Ryzen 5. Nesil işlemciler ile kullanılan RX 6000 serisinde çoğu oyunda FPS artışı sağlıyorSAM nedir? İlk defa duyuyorum
Smart access memory işlemcilerin ekran kartı belleğinin %100 üne erişebilmesidirSAM nedir? İlk defa duyuyorum
Dlss Ekran kartına daha düşük çözünürlükle çıktıyı alıp yapay zeka ile tekrar kaliteyi arttırmasıdırArkadaşlar hepinize iyi forumlar
SAM ve DLSS benzer veya iki farklı markanın aynı şeyleri amaçlayan teknolojileri mi?
Değil ise farkları nedir?
Bende senin dediğini ilk defa duydumDeğil diye biliyorum ben. AMD tarafında ona FidelityFX deniliyordu diye hatırlıyorum
kısaca bu ikiside performansı arttıran şeyler değil mi?Smart access memory işlemcilerin ekran kartı belleğinin %100 üne erişebilmesidir
Dlss Ekran kartına daha düşük çözünürlükle çıktıyı alıp yapay zeka ile tekrar kaliteyi arttırmasıdır
Daha yeni bir teknoloji. Umarım Nvidia'nın DLSS i kadar güzel bir başarı yakalarBende senin dediğini ilk defa duydum![]()
*3. nesillerde de kullanılabiliyorSAM yani Smart Access Memory Ryzen 5. Nesil işlemciler ile kullanılan RX 6000 serisinde çoğu oyunda FPS artışı sağlıyor
Evet ama amaçları aynı değilBende senin dediğini ilk defa duydum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
kısaca bu ikiside performansı arttıran şeyler değil mi?
Bunu bilmiyordum*3. nesillerde de kullanılabiliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet ama amaçları aynı değil
Tamamdır çok Teşekkürler...Hayır tamamiyle birbirinden farklı şeyler.
SAM = CPU'nun ekrtan kartı belleğinin "tamamına" direkt erişmesine imkan tanıyan bir teknoloji bu sayede ekran kartının tüm bellek verimli şekilde kullanılı.
DLSS = Sürekli tekrarlanan öğrenmelerle düşük çözünürlüğü yüksek çözünülüğe çeviren bir yapay zekadır.
DLSS = Yapay zeka çözünürlüğü düşürür ve yapay zeka ile kalan pikselleri kendi yapar buda performasn artışı sağşarArkadaşlar hepinize iyi forumlar
SAM ve DLSS benzer veya iki farklı markanın aynı şeyleri amaçlayan teknolojileri mi?
Değil ise farkları nedir?