SAM ve DLSS benzer şeyler mi?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
8,591
Arkadaşlar hepinize iyi forumlar
SAM ve DLSS benzer veya iki farklı markanın aynı şeyleri amaçlayan teknolojileri mi?
Değil ise farkları nedir?

En İyi Cevap
Hayır tamamiyle birbirinden farklı şeyler.
SAM = CPU'nun ekrtan kartı belleğinin "tamamına" direkt erişmesine imkan tanıyan bir teknoloji bu sayede ekran kartının tüm bellekleri verimli şekilde kullanılır.
DLSS = Sürekli tekrarlanan öğrenmelerle düşük çözünürlüğü yüksek çözünülüğe çeviren bir yapay zekadır.
SAM nedir? İlk defa duyuyorum
Smart access memory işlemcilerin ekran kartı belleğinin %100 üne erişebilmesidir
SAM ve DLSS benzer veya iki farklı markanın aynı şeyleri amaçlayan teknolojileri mi?
Dlss Ekran kartına daha düşük çözünürlükle çıktıyı alıp yapay zeka ile tekrar kaliteyi arttırmasıdır

Değil diye biliyorum ben. AMD tarafında ona FidelityFX deniliyordu diye hatırlıyorum
Bende senin dediğini ilk defa duydum :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Smart access memory işlemcilerin ekran kartı belleğinin %100 üne erişebilmesidir

Dlss Ekran kartına daha düşük çözünürlükle çıktıyı alıp yapay zeka ile tekrar kaliteyi arttırmasıdır
kısaca bu ikiside performansı arttıran şeyler değil mi?

SAM yani Smart Access Memory Ryzen 5. Nesil işlemciler ile kullanılan RX 6000 serisinde çoğu oyunda FPS artışı sağlıyor
*3. nesillerde de kullanılabiliyor

Bende senin dediğini ilk defa duydum :D

kısaca bu ikiside performansı arttıran şeyler değil mi?
Evet ama amaçları aynı değil

SAM = CPU'nun ekrtan kartı belleğinin "tamamına" direkt erişmesine imkan tanıyan bir teknoloji bu sayede ekran kartının tüm bellekleri verimli şekilde kullanılır.
DLSS = Sürekli tekrarlanan öğrenmelerle düşük çözünürlüğü yüksek çözünülüğe çeviren bir yapay zekadır.

En İyi Cevap
SAM = CPU'nun ekrtan kartı belleğinin "tamamına" direkt erişmesine imkan tanıyan bir teknoloji bu sayede ekran kartının tüm bellek verimli şekilde kullanılı.
Tamamdır çok Teşekkürler...
:)

DLSS = Yapay zeka çözünürlüğü düşürür ve yapay zeka ile kalan pikselleri kendi yapar buda performasn artışı sağşar
SAM = Ekrna kartı işlemcinin tamamına erişir ve daha fazla verim alırsınız

Geri