Yardım Harici ekran kartı ile Dahili ekran kartını aynı anda kullanabilmek mümkün mü ?

Reaksiyon skoru
29
merhabalar eskiden topladığım bilgisayarda ekran kartı yetersiz olduğunda kullanabilmek için bir plan yapmıştık toplarken sadece dahili yerine harici ekran kartı kulanıp performans arttırmak istiyorduk ve olabilirdi de bilmiyorum şuan aşağıda sistem bilgilerim var yardımcı olursanız sevinirim hazır ekran kartı fiyatları uçmuşken böyle bir şey yapmak istiyorum, şimdiden teşekkür ediyorum.

İşlemci: AMD RADEON A10 7890K 4.10 GHZ
Ekran Kartı: MSI R7 250 OC 2GB GDDR3 128Bit
Ana Kart: GİGABYTE F2A88X-D3HP
Ram: HYPERX Fury Red 16GB DDR3 1600MHZ

Tek bir ekran kartı kullanabilirsin. 2 ekran kartını bir sisteme bağlarsan görüntü vermez. Yani en azından laptoplarda bu şekilde.

Hayır sadece biri aktif olarak kullanılabilir, çift GPU ve daha fazla GPU kullanmak için SLI - Crossfire teknolojileri gerekiyor.

Biosdan Dual Graphics'i aktif etmen gerekiyor. Ayrıca Amd formunda belirtine göre ekran kartının 384 shader olan modeli destekliyormuş sadece. Gpu-z ile bakabilirsin shader değerine.

Hayır sadece biri aktif olarak kullanılabilir, çift GPU ve daha fazla GPU kullanmak için SLI - Crossfire teknolojileri gerekiyor.
crossfire nasıl yapabilirm yapabilirmiyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosdan Dual Graphics'i aktif etmen gerekiyor. Ayrıca Amd formunda belirtine göre ekran kartının 384 shader olan modeli destekliyormuş sadece. Gpu-z ile bakabilirsin shader değerine.
sadece öyle yapınca oluyor mu ?

ek bir kablo bağlantısı vs istiyor mu bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz ?

crossfire nasıl yapabilirm yapabilirmiyim

sadece öyle yapınca oluyor mu ?
Evet. İşlemcin ve ekran kartın Dual Graphics destekliyor. Ama dediğim gibi ekran kartının 384 shader olan model olması gerekiyormuş.

ana kartım destekliyor diye biliyorum

Anakartın desteklemesi lazım, iki tane ekran kartı olması lazım ama asla dahili ile hariciyi crossfire yapamassınız.
dahili ile hariciyi yapamazmıyım

Geri