FORMATTAN SONRA FPS DÜŞÜŞÜ

altin cocuk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,077
Hp laptopumda format attıktan sonra %50 performans düşüşü yaşadım.
CSGO'da 150 FPS'den 60 70 FPS, Lol'de de aynı durum.
Ekran kartı driverlarım güncel ana kart chipset driverlarım herşeyim yüklü.
DDu ile ekran kartını kaldırıp bir daha yükledim fakat sorun çözülmedi. Sıcaklıklar normal ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler şimdiden.

Sistemim:
İ7 6500U
AMD RADEON M440
8 GB RAM
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@$ilent yardım eder misin?

Enteresan bir durum bir fikrim yok açıkcası, MSI Afterburner ile değerler bakıp önceki değerler ile karşılaştırmanız mümkünmü ?

Enteresan bir durum bir fikrim yok açıkcası, MSI Afterburner ile değerler bakıp önceki değerler ile karşılaştırmanız mümkünmü ?
Hocam mümkün i7 6500U işlemci 2900 Mhzde çalışırken şuanda 1900 Mhz de çalışıyor diğer değerler normal. @$ilent

Hocam mümkün i7 6500U işlemci 2900 Mhzde çalışırken şuanda 1900 Mhz de çalışıyor diğer değerler normal. @$ilent

1GHz lik bir kayıp ciddi bir düşüş, sıcaklıkla alakalı diye düşünüyorum iyi bir macun ile yenileneme yapmayı deneyebilirsin.

Hocam güç seçenekleri üzerinden yüksek performansı seçtiniz mi ?

Hocam güç seçenekleri üzerinden yüksek performansı seçtiniz mi ?
Seçili hocam nihai performansda fps drop yiyorum ama seçeneklerde yüksek performans yok yüksek performans kodunu verirseniz belki sıcaklıklar yükselmez.

1GHz lik bir kayıp ciddi bir düşüş, sıcaklıkla alakalı diye düşünüyorum iyi bir macun ile yenileneme yapmayı deneyebilirsin.
Tamamdır hocam alıyorum MX-4 o zaman.
Hocam birde soğutma bloğunu kaldırttıktan sonra gpu ve cpu ikisinede süreceğim değil mi?
Birde o termal macunu ıslak mendille mi neyle sileyim sizce?
@$ilent

Seçili hocam nihai performansda fps drop yiyorum ama seçeneklerde yüksek performans yok yüksek performans kodunu verirseniz belki sıcaklıklar yükselmez.

Hocam birde soğutma bloğunu kaldırttıktan sonra gpu ve cpu ikisinede süreceğim değil mi?
@$ilent
laptop kullanıyorum.

@$ilent
Hocam güç ve uyku ayarları üzerinden ek güç ayarlarına gelin oradan sol tarafta güç planı oluştur kısmından oluşturabilirsiniz.

@$ilent

laptop kullanıyorum.

Kuru peçete ile temizle ıslak mendil sorun çıkarabilir ne olur ne olmaz, ince tabaka olcak şekilde güzelce macunu sür.

Kuru peçete ile temizle ıslak mendil sorun çıkarabilir ne olur ne olmaz, ince tabaka olcak şekilde güzelce macunu sür.
Hocam teşekkürler cevaplarınız için Hem ekran kartı hem de işlemciye mi süreceğim soğutma bloğunu kaldırınca ekran kartının termal macunu da kalkacak hayliyle.

@$ilent

Hocam teşekkürler cevaplarınız için Hem ekran kartı hem de işlemciye mi süreceğim soğutma bloğunu kaldırınca ekran kartının termal macunu da kalkacak hayliyle.

@$ilent

Evet ikisinede sürün ama narin davranın.

csgo ve lol işlemciye yüklenir güncelleme geldiğinde optimizasyon kaynaklı bozulabiliyor o yüzden pubg lite gibi optimizasyon ağırlıklı oyunlarda test ederseniz daha sağlıklı olur yada furmark testi yapın ve başka birinin yaptığı test ile sizinkini karşılaştırın sıcaklık fps vs vs

düzenleme konuyu okudum @$ilent in dediği gibi sıcaklık kaynaklı olabilir

csgo ve lol işlemciye yüklenir güncelleme geldiğinde optimizasyon kaynaklı bozulabiliyor o yüzden PUBG lite gibi optimizasyon ağırlıklı oyunlarda test ederseniz daha sağlıklı olur yada furmark testi yapın ve başka birinin yaptığı test ile sizinkini karşılaştırın sıcaklık fps vs vs

düzenleme konuyu okudum @$ilent in dediği gibi sıcaklık kaynaklı olabilir
Hocam sıcaklıklar normal ve format attıktan hemen sonra oldu bu sorun.
Hocam açıkçası termal macun ile çözüleceğini sanmıyorum çünkü sıcaklık yüzünden değil FPS düşüşü.
Sizce bir daha format atmalı mıyım?
Yada DDu ile ekran kartını kaldırıp daha eski bir sürüm mü kurmalıyım?

@hana @$silent

Hocam sıcaklıklar normal ve format attıktan hemen sonra oldu bu sorun.
Hocam açıkçası termal macun ile çözüleceğini sanmıyorum çünkü sıcaklık yüzünden değil FPS düşüşü.
Sizce bir daha format atmalı mıyım?
Yada DDu ile ekran kartını kaldırıp daha eski bir sürüm mü kurmalıyım?

@hana @$silent
pil ayarlarından pilde işlemciyi performans moduna alı seçtinmi oda olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,937
Üyeler
185,004
Son üye
Blackeye183