HyperX 3200MHz XMP açınca görüntü gelmiyor

Izzmoo

80+
Reaksiyon skoru
24
Merhaba arkadaşlar. İlginç bir durum ile karşı karşıyayım. ASUS TUF B550, ASUS Dual 3070 ve Ryzen 5 5600X'in yanında HyperX Predator RGB 8x2 16 GB 3200MHz ram' sahibim. Anakartımın BIOS güncellemesi 1401 olup son yayınlanan iki beta sürümünü ise kurmadım. Soruna gelecek olursam. Biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın lütfen. RAM temel frekansta açılıp kapanıyor fakat 3000 veya 3200MHz'e aldığımda eğer bilgisayarın gücünü komple kesmezsem bilgisayarımı ekrana görüntü gelerek açıp kapatabiliyorum lakin bu hız aşırtmayı yaptıktan sonra eğer bilgisayarın fişini çıkartıp tekrar taktığımda ekrana görüntü gelmiyor ve anakart DRAM ışığında kalıyor. Mecburen BIOS pilini ve güç kablosunu söküp BIOS'u sıfırlamak zorunda kalıyorum ve tekrar o şekilde ekrana görüntü geliyor. Anakart kullanım kılavuzundaki gibi A1-B2 slotlarına takılı RAM'lerim. ASUS'u aradım ve overclock için destek veremeyeceklerini RAM için uyumluluk listesini paylaştı. ASUS TUF B550 Uyumluluk Listesi. RAM'lerim ise HX432C1PB2AK2/16, uyumluluk listesinde RGB olmayan model destekli.

Biosunuzu güncellemeyi deneyin.

Biosunuzu güncellemeyi deneyin.
Hocam önce 1801 sürümüydü sonra 1602 aldim olmadi. İki sürüm de beta'ydı stabil olan 1401 yükledim ama yine de olmadı. Asus müşteri temsilcisi de öneri olarak 1401 yüklememi istemişti. Güncelleme ile çözülür mi diye sordum ama sanki zor gibi çünkü listede eski ramler ve hız aşırtma durumları sorunlu gibi.

Hocam önce 18xx sürümüydü sonra 16xx aldim olmadi. İki sürüm de beta'ydı stabil olan 1401 yükledim ama yine de olmadı. Asus müşteri temsilcisi de öneri olarak 1401 yüklemeni istemişti. Güncelleme ile çözülür mi diye sordum ama sanki zor gibi çünkü listede eski ramler ve hız aşırtma durumları sorunlu gibi.
Bence güncelleyip deneyin. Ramleri yeni mi almıştınız?

Hocam her iki son güncellemeyi denedim maalesef hiçbir şekilde sorundan kurtulamadım. Sistemi yeni topladım komple.

Bugün Asus bir anakart ve 5600X ile XMP açılmayan göreceğim kaçıncı konu acaba bu? 🤭

Bios'u en yeni sürüme güncelleyin beta bile olsa.

Merhaba arkadaşlar. İlginç bir durum ile karşı karşıyayım. ASUS TUF B550, ASUS Dual 3070 ve Ryzen 5 5600X'in yanında HyperX Predator RGB 8x2 16 GB 3200MHz ram' sahibim. Anakartımın BIOS güncellemesi 1401 olup son yayınlanan iki beta sürümünü ise kurmadım. Soruna gelecek olursam. Biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın lütfen. RAM temel frekansta açılıp kapanıyor fakat 3000 veya 3200MHz'e aldığımda eğer bilgisayarın gücünü komple kesmezsem bilgisayarımı ekrana görüntü gelerek açıp kapatabiliyorum lakin bu hız aşırtmayı yaptıktan sonra eğer bilgisayarın fişini çıkartıp tekrar taktığımda ekrana görüntü gelmiyor ve anakart DRAM ışığında kalıyor. Mecburen BIOS pilini ve güç kablosunu söküp BIOS'u sıfırlamak zorunda kalıyorum ve tekrar o şekilde ekrana görüntü geliyor. Anakart kullanım kılavuzundaki gibi A1-B2 slotlarına takılı RAM'lerim. ASUS'u aradım ve overclock için destek veremeyeceklerini RAM için uyumluluk listesini paylaştı. ASUS TUF B550 Uyumluluk Listesi. RAM'lerim ise HX432C1PB2AK2/16, uyumluluk listesinde RGB olmayan model destekli.
Ramleri teker teker taktınmı hiç mesala sadece 8gb olcak şekilde

Birde bir çok forumda pil sök bekle vs gibi şeyler söylenmiş ama bendeki durum çok acayip. Fiş çekmezsen 3200mhz alıp kullanıyorsun ama fişi çek tak pc yi aç dram de kalıyor. Başka forumlarda örneğine rastlamadım.

Bugün Asus bir anakart ve 5600X ile XMP açılmayan göreceğim kaçıncı konu acaba bu? 🤭

Bios'u en yeni sürüme güncelleyin beta bile olsa.
Asus rog b550- f , E de demi var bu sorun

Ramleri teker teker taktınmı hiç mesala sadece 8gb olcak şekilde
Evet hocam 8 yapıp 3200mhz e alıyorum. Sonra fişi çekip taksamda veya restart atsamda sorun olmuyor. Her ikiside calisiyor tek denediğimde ama çift şekilde olmuyor.

Asus rog b550- f , E de demi var bu sorun
Bazı insanlara oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,256
Üyeler
194,282
Son üye
Raufa
Geri