Asrock b450m pro4'e yeni m2 ssd aldım 2.ci M2 portuna taksam veri kaybı olurmu?

Pcoll

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
663
Anakartim asrock b450m pro4 yeni samsung m2 ssd aldım windowsu tekrar kuracağim galiba birde ankarttaki ultra m2 ssdyi kullanmak istemiyorum çünkü islemci ve ekran kartimin arasında kaliyor ve 40 derece oluyor sıcaklığı ekran kartının altındaki m2 portuna taksam samsung ssd nin hızı düşermi 3500 okuma hizi var birde ekran kartını çıkarıp geri takmam gericek bilen varmi daha önce bu islemi yapan biraz bilgi verirse süper olur

birde ekran kartını çıkarıp geri takmam gericek bilen varmi daha önce bu islemi yapan biraz bilgi verirse süper olur
Önce ekran kartının vidalarını sökün.Daha sonra eliniz ekran kartının altına koyun,PCİ E yuvasının yanındaki kulakçığı açıp elinizle ekran kartını hafifçe kendinize doğru çekin,ekran kartı çıkacaktır.
ekran kartının altındaki m2 portuna taksam samsung ssd nin hızı düşermi
PCİ E yuvasının yayacağı ısıdan dolayı hızda düşüş olabilir ama çok fazla bir düşüş olmaz sanırım.

Önce ekran kartının vidalarını sökün.Daha sonra eliniz ekran kartının altına koyun,PCİ E yuvasının yanındaki kulakçığı açıp elinizle ekran kartını hafifçe kendinize doğru çekin,ekran kartı çıkacaktır.

PCİ E yuvasının yayacağı ısıdan dolayı hızda düşüş olabilir ama çok fazla bir düşüş olmaz sanırım.
Ultra m2 ssd yuvasi cok ısınıyor 2.ci m2 yuvasına taksam bisey olmaz galiba ultra m2 yazmiyor ama bilemedim birde windowsu yeniden kurmammi gerek yada sata ssd var var samsung un windows u ona aktarabiliyormuyum şimdi biliyormusun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

?

Son düzenleme:
Ultra m2 ssd yuvasi cok ısınıyor 2.ci m2 yuvasına taksam bisey olmaz galiba
O ultra m2 SSD galiba marka adlandırması.Ultra olmasının bir farkı yok sanırım ancak her iki M2 yuvasının arabirim versiyonları aynı olmayabilir.Mesela üstteki M2 SSD yuvası PCİ E 3.0 X4,alttaki M2 SSD PCİ E 2.0 X2 - PCİ E 3.0 X2 olabilir.
Windows'u ise geri kurman mı gerekir,ya da Windows'u baştan kurulum yapmadan direkt başka bir depolama birimine aktarabilir misin,bu konu hakkında bilgim yok maalesef.

O ultra m2 SSD galiba marka adlandırması.Ultra olmasının bir farkı yok sanırım ancak her iki M2 yuvasının arabirim versiyonları aynı olmayabilir.Mesela üstteki M2 SSD yuvası PCİ E 3.0 X4,alttaki M2 SSD PCİ E 2.0 X2 - PCİ E 3.0 X2 olabilir.
Windows'u ise geri kurman mı gerekir,ya da Windows'u baştan kurulum yapmadan direkt başka bir depolama birimine aktarabilir misin,bu konu hakkında bilgim yok maalesef.
Anladım bilgiler için sagol

Geri