Valorant FPS ve Kasma Sorunu

ogub

80+
Reaksiyon skoru
26
Selamlar, bundan bir kaç ay öncesine kadar 200 FPS sıfır donma oynarken son günlerde rahatsız edici kasmalar ve 90 FPS'ler görmeye başladım. Acaba güncellemeden kaynaklı mı yoksa bilgisayarımda mı bir problem var? Hatta bir kaç ay önce orta ayarlarda oynarken 200 FPS almama rağmen şuan düşük ayarlarda 100 FPS falan alıyorum. Sizce sorun nedir?

AMD Ryzen 5 2600X
Nvidia GeForce GTX 1650 Super
8GB 3200MHz Bellek
240GB Depolama

Selamlar, bundan bir kaç ay öncesine kadar 200 FPS sıfır donma oynarken son günlerde rahatsız edici kasmalar ve 90 FPS'ler görmeye başladım. Acaba güncellemeden kaynaklı mı yoksa bilgisayarımda mı bir problem var? Hatta bir kaç ay önce orta ayarlarda oynarken 200 FPS almama rağmen şuan düşük ayarlarda 100 FPS falan alıyorum. Sizce sorun nedir?

AMD Ryzen 5 2600X
8GB 3200MHz Bellek
240GB Depolama
Bende de oluyor 30 fps e sabitledim gene drop giriyor bi problem var oyunda lol de 80 fps alırken sabit burda sabit değil

• Üzgün
Reaksiyonlar: ogub

AMD Ryzen 5 2600X
8GB 3200MHz Bellek
240GB Depolama
SSD modeliniz nedir?

AMD Ryzen 5 2600X
8GB 3200MHz Bellek
240GB Depolama
(ÇÖZÜLDÜ ATARSAN ÇOK SEVİNİRİM)
Teamviewer varsa bana özelden yaz dc : kaangozgoz#4189
Yoksa bu işlemleri yap
Görev Yöneticisi
Valorant.exe
Sağ tuş ,Ayrıntılara git
Sağ tuşa yeniden bas , Öncelik ve Benzeşmeyi ayarla kısımlarından yüksek yapıyoruz ve diğerlerini CPU 0 hariç hepsine tik atıyoruz

NVİDİA AYARLARI
Aşağıda verdiğim 1,2,3 fotoğraf dosyalarındaki gibi yap,

OYUN Ayarları :
Oyun ayarlarınıda aşağıda verdiğim oyunayarları fotoğraf dosyasına göre yap

GRAFİK AYARLARI :
win 10 kullanıyorsan verdiğim grafik ayarları fotoğrafına göre yap

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    16.8 KB · Hit: 186
  • 2.jpg
    2.jpg
    77.5 KB · Hit: 167
  • 3.jpg
    3.jpg
    77 KB · Hit: 172
  • oyunayarları.png
    oyunayarları.png
    243.5 KB · Hit: 172
  • grafik ayarları.png
    grafik ayarları.png
    4.6 KB · Hit: 168
SSD modeliniz nedir?
A400.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teamviewer varsa bana özelden yaz dc : kaangozgoz#4189
Yoksa bu işlemleri yap
Görev Yöneticisi
Valorant.exe
Sağ tuş ,Ayrıntılara git
Sağ tuşa yeniden bas , Öncelik ve Benzeşmeyi ayarla kısımlarından yüksek yapıyoruz ve diğerlerini CPU 0 hariç hepsine tik atıyoruz

NVİDİA AYARLARI
Aşağıda verdiğim 1,2,3 fotoğraf dosyalarındaki gibi yap,

OYUN Ayarları :
Oyun ayarlarınıda aşağıda verdiğim oyunayarları fotoğraf dosyasına göre yap

GRAFİK AYARLARI :
win 10 kullanıyorsan verdiğim grafik ayarları fotoğrafına göre yap
Çözülmedi dostum.

CrystalDiskInfo ve CrystalDiskMark testlerini atar mısın?

16 yapacağım yakın zamanda, bir de SSD değiştirmeli miyim sence?
Değiştirmenize gerek yok gibi görünüyor fakat genel olarak kronik sorunlu bir model.
Belki M2 eklemesi falan yaparsanız bilemem.

Değiştirmenize gerek yok gibi görünüyor fakat genel olarak kronik sorunlu bir model.
Belki M2 eklemesi falan yaparsanız bilemem.
M.2 Sata olan modeli kullanıyorum fakat sağlığı biraz hızlı düşmüş gibi, sorun çıkartmaya başlayınca değiştireyim o zaman. :)

Geri