Server Nasıl Kurarım? (OYUN)

Serverlar ekran kartı kullanmaz. İşlemci ve RAM kullanır. Sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hazır serverlar var zaten. MC için düz server olmayacak ise yazılım bilgisine ihtiyacın var.
aslında çok yazılım bilgisine gerek yok

Her şey sistem değil, Network olarak düşük kalacağından aşırı derecede ping olur. Ekstra olarak o bilgisayarı sadece sunucu için kullanabilirsin öyle bir şey yapmaya kalkışırken, aksi takdirde sen de oyun oynamaya çalışırsan sunucu çöker.

Her zaman oyun sunucularının açıkları olur, internette gönüllü/prim üzerinden açıklarını kapatıp paketleştirmiş sunucular vardır muhakkak, sunucu kurabilmen için ip adresin üzerinden modeminin bazı portlarının serbest giriş çıkışa izin veriyor olması lazım. örn ip:150.xxx.xxx.19 rust genellikle 1999 portunu kullanıyorsa tcp udp üzerinden ip adresinin 1999 portunu açman gerekiyor, sonra bu ip adresini herkese vermen gerekiyor, modemin resetlendiğinde ip adresinde sıfırlanacak, ipni sabitlemek için internet sağlayıcına para ödemen gerekiyor

Her şey sistem değil, Network olarak düşük kalacağından aşırı derecede ping olur. Ekstra olarak o bilgisayarı sadece sunucu için kullanabilirsin öyle bir şey yapmaya kalkışırken aksi takdirde sen de oyun oynaya çalışırsan sunucu çöker.
Anladım teşekkür ederim

Her zaman oyun sunucularının açıkları olur, internette gönüllü/prim üzerinden açıklarını kapatıp paketleştirmiş sunucular vardır muhakkak, sunucu kurabilmen için ip adresin üzerinden modeminin bazı portlarının serbest giriş çıkışa izin veriyor olması lazım. örn ip:150.xxx.xxx.19 rust genellikle 1999 portunu kullanıyorsa tcp udp üzerinden ip adresinin 1999 portunu açman gerekiyor, sonra bu ip adresini herkese vermen gerekiyor, modemin resetlendiğinde ip adresinde sıfırlanacak, ipni sabitlemek için internet sağlayıcına para ödemen gerekiyor
Ve her oyuna özel ip mi yapmam gerekiyor?

Gerek yok aslında. 3.parti yazılımlar ile hem ip'ni gizliyorsun hem de sabit bir ip oluşturabiliyorsun.

Pluginleri nasıl ayarlayacak?
bunun için çok üst düzey bir yazılıma gerek yok ben 0 yazılım bilgim ile 3 ay kadar sunucu idare ettim ortalama 20 kişi sunucu da oynuyordu.daha fazla devam ederdim büyük ihtimalle ama hosting firması dolandırıp bütün makineleri kapattı bizim de pluginler vb gitti

bunun için çok üst düzey bir yazılıma gerek yok ben 0 yazılım bilgim ile 3 ay kadar sunucu idare ettim ortalama 20 kişi sunucu da oynuyordu.daha fazla devam ederdim büyük ihtimalle ama hosting firması dolandırıp bütün makineleri kapattı bizim de pluginler vb gitti
Kim üst düzey deki? 0 yazılım bilgisi ile adam akıllı ayarlamak mümkün değil.

Öncelikle selamlar, bilgisayar oyunları için oyun serveri kurmak istiyorum 30 kişiye kadar desteklese ve bende aynı pcden oynayabilmeliyim yeter bu oyunlar Rust, Fivem, minecraft vb. ama ne yapacağımı veya kurup kuramayacak mıyım bilmiyorum. Bu yüzden sizden destek almak istedim.
Sistemim:
AMD ryzen 5600x
Rtx 3060 ti
500 GB M2 2 GB yazma ve okuma
İyi bir sıvı soğutucu kullanıyorum
2*8 ram
hamachi ile local server kurun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,162